İnstagramın Bilinmeyen 10 Özelliği ♛ Ghost Killer ♛ //Enigma Kulübü//

Ghost Killer

Özel Üye
13 Ocak 2019
11,238
7,708
n4CLMv.jpg


Hepinize merhaba TürkHackTeam ailesi! Bu konumuzda sizlere "İnstagram'ın Bilinmeyen 10 Özelliği" 'ni anlatacağım. Bu özellikleri belkide bir çoğumuz bilmiyor yada ne işe yaradığını merak ediyordur. Bu hazırladığım konu sayesinde bunları öğrenmiş olacaksınız! Şimdi lafı fazla uzatmadan konumuza geçelim.​

1) İnstagram Hesabınız Hakkındaki İstatistikleri Görme

gLTfYm.jpg


Bu özelliği görebilmek için ilk olarak hesabınıza gelin. Hesabınızın sağ üst köşesindeki yan yana dizilmiş, boyutları irili ufaklı değişen çizgilere tıklayın. Tıkladıktan sonra ise hesabınızı ziyaret eden kişilerin genel cinsiyet ve yaş ortalamasını, yoğunluğuna bağlı olarak hesabınıza bakan kişilerin konumları yani şehir isimleri yazar. Sadece bunun ile kalmaz. Daha pek çok şeyi gösterir. Kısaca bu özellik hesabınızın genel ortalama istatistiklerini size sunmaktadır.

lqVbZH.png


2) İnstagram Arşiv Özelliği

8bXaB8.jpg


Bu özellik profilinizin sağ üst kısmında saati geriye doğru işaret eden bir sembole tıklanarak bakılır. Arşivlemek istediğiniz gönderiye gelin ve gönderinin sağ üst kısmında bulunan üç noktaya tıklayın ve ardından da arşive ekle butonuna tıklayın böylece gönderileriniz arşivinizde yedeklenir. Bu özelliğin ayriyetten hikaye için de arşivleme özelliği bulunmaktadır. Oldukça faydalı olan bu özelliğin instagram'a da gelmesi gayet hoş oldu.

lqVbZH.png


3) İnstagram Yorum Kapatma Özelliği

mi3XRk.jpg


İnstagramın bize sunduğu bu özellik sayesinde yorum yapmayı kapatabiliyoruz. Yada bunu filtre haline getirebiliyoruz. Örnek verirsek yorum kapatma kısmına gelelim. Geldikten sonra etiketler kısmına "araba" kelimesini yazarsanız eğer, kullanıcılar gönderinize araba kelimesini yazamaz. Kısaca bu özellik sayesinde yorumu komple bir şekilde kapatabilir yada filtreleyebiliriz.

lqVbZH.png


4) İnstagram Hesabını İşletme Profiline Geçirme Özelliği

35wsBb.jpg


Normal bir instagram hesabı ile işletme hesabı oldukça farklıdır. Normal bir hesap da gizliye alma özelliği bulunurken işletme hesabında bulunmaz. Çünkü normal hesaplar yani gizli hesaplar genelde kişisel hesaplardır. Ancak işletme hesapları ise genelde satış tarzı hesaplar olur, ayakkabı, kıyafet vs. gibi. İşletme hesabında istatikler de aktif olur ve böylece hesabınızın istatistiklerini görebilirsiniz.

lqVbZH.png


5) İnstagram Hesabını Gizliye Alma Özelliği

EQjl3o.jpg


Gerçekten de günümüzde önemli instagram özellikleri arasında yer alır. Bu özellik işletme özelliği aktif olan hesaplarda yer almaz. Normal hesaplarda yer alır. Bu özellik devrede olursa sizi takip etmeyen kişiler hesabınızı göremez yani takip isteği göndermeleri gerekir ve sizin de onaylamanız dahilinde görebilirler. Ancak eskiden bir bug sayesinde gizli hesaplar bir şekilde görülebiliyordu fakat instagram yetkilileri bu bug'ı tespit ederek kaldırdılar ve şu anda böyle bir yol mevcut değil. Gizli hesaba alma özelliğini isterseniz aktif edebilir, isterseniz de devre dışı bırakabilirsiniz. Günümüzde en çok kullanılan özelliktir.

lqVbZH.png


6) İnstagram Hesabını Dondurma Özelliği

ssb3OR.png


İnstagram kullanan bazı kullanıcılar hesabını geçici olarak kapatma yöntemine başvurabilirler. Bu özellik sayesinde instagram hesabınızı geçici olarak kapatabiliyorsunuz. Ben kapatmayın derim, öyle kalsın ne zararı var? :) Ancak gerçekten gizlenmek lazım ise geçici olarak yada kalıcı olarak kapatabilirsiniz. Böylece sizi instagramda bulamayacaklardır, buna sizde dahilsiniz.

lqVbZH.png


7) İnstagram Hesabından Hikayeye Link Koyma Özelliği

Zqw6rr.jpg


İnstagram'ın kullanıcılarına sunduğu bu özellik sayesinde kullanıcılar hikayesine link ekleyebiliyorlar. Yani hikaye yukarı doğru sürüldüğü zaman kullanıcının koduğu linke yönlendiriyor. Ancak bu özelliği herkes kullanamıyor. İnstagram hesabınızın 10k takipçi ve üzeri olması gerek. Takipçi limitiniz 10k aştığı zaman hikayenize link ekleyebiliyorsunuz. Günümüzde gelende popüler hesapların yada ünlülerin en çok kullandığı özellik arasında yer almayı başardı.

lqVbZH.png


8) İnstagram Biyografi Özelliği

hqIvRl.jpg


İnstagram kullanıcılarının neredeyse çoğunluğu biyografi kısmını kullanıyor. Biyografi özelliğinde hesabınız yada kendiniz hakkında bilgiler yer alır. Yada istediğiniz herhangi bir şeyi yazabilirsiniz. Biyografi kısmına web siteniz varsa onun linkini yoksa ise başka bir linki ekleyebilirsiniz. Biyografi özelliği hesabınıza hem tanıtımlık yapar hemde güzellik katar. Kullanmanızı tavsiye ederim.

lqVbZH.png


9) İnstagram'da Arama Geçmişini Silme Özelliği

cCDJYM.png



İnstagramda bir çoğumuz illaki bir şeyler aratır. Ancak bazılarımız arama verilerinin birikmesinden rahatsız olabilir. Bunun için instagramın kullanıcılarına sunduğu bu özellik sayesinde arama geçmişinizi komple temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra ise arama yeri temizlenir ve temizlendikten itibaren arama verileri tekrardan kaydedilmeye başlar. Bu özelliği istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. gerçekten de başarılı ve faydalı bir özellik denilenebilir.

lqVbZH.png


10) Beğendiğiniz Gönderileri Görme Özelliği

Izm7NN.jpg



Gerçekten de güzel ve faydalı bir özellik. Bu özellik instagramda gezinirken yada dolaşırken beğendiğiniz gönderilerin saklandığı ve biriktiği yerdir. Bakabilmek için ilk olarak hesabınıza girin, hesabınıza girdikten sonra ise seçenekler kısmına girin ve biraz aşağıda beğendiğin gönderiler kısmı yazar. Tıkladıktan sonra beğendiğiniz tüm gönderiler oradadır ve hepsini de görebilirsiniz.

lqVbZH.png



1Z7hL8.png
Czp5Qz.png


Konumuzun sonuna geldik sevgili dostlar! Eğer konumu beğendiyseniz teşekkür butonuna basarak bana destek olabilirsiniz! Başka tarz konularda görüşmek üzere! :Smiley1008:
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.