Kitap Kulübü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bozkurt0607

Katılımcı Üye
30 Tem 2017
517
0
22
ANGARA
katılacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun ve bir miktar kitap okuyan insan kazandırırsa bu klüp ne mutlu :)
 

EfsaneHacker21

Uzman üye
19 Ağu 2017
1,014
12
-
Öncelikle herkese yararlı olacak bir kulüp acmissiniz buna kulüp denilir çok güzel bir düşünce olmuş . Katılacak arkadaşlara başarılar dilerim ...

Sizden bir isteğim var :)

Tersine Mühendislik Kulübüne A'dan Z'ye anlatılmış yada Tersine mühendislik ile ilgili kitaplari bulup linkini veya PDF sini atabilirseniz seviniriz . Kulubumuz icin yararli olur ... (Not : Türkçe Olsun ) :)


YouKnowWho
 
Son düzenleme:

Sagopa K

Kıdemli Üye
10 Haz 2016
3,678
42
Melankolia
Kırmak istemem ama, benim aklımda Edebiyat Kulübü var :). Kulübe katılacak olan arkadaşlara başarılar, hayırlı olsun :)
 

KIRMIZI BEYAZ

Katılımcı Üye
8 Haz 2016
378
0
svchost.exe
Hocam bu kitap kulübü işi çok iyi olmuş. Yalnız şunu belirtmek istiyorum. Haftada 4 kitap tanıtımı çok değil mi? Haftada 1 kitap olsa da onu tanıtsak güzel bir şekilde. Çünkü haftada 4 kitap olursa bir yerde tıkanıcak favori kitaplarımız, hem 1 hafta sürede 1 kitap okunabilir. Böylece sıcağı sıcağına anlatmış oluruz burada kitap biter bitmez. Siz ne dersiniz bu duruma?
 
Son düzenleme:

YouKnowWho

Kıdemli Üye
9 Haz 2016
3,774
0
7
Hocam bu kitap kulübü işi çok iyi olmuş. Yalnız şunu belirtmek istiyorum. Haftada 4 kitap tanıtımı çok değil mi? Haftada 1 kitap olsa da onu tanıtsak güzel bir şekilde. Çünkü haftada 4 kitap olursa bir yerde tıkanıcak favori kitaplarımız, hem 1 hafta sürede 1 kitap okunabilir. Böylece sıcağı sıcağına anlatmış oluruz burada kitap biter bitmez. Siz ne dersiniz bu duruma?

Haftada 4 kitap okumak zorunlu değil haftada 4 kitap tanıtmak zorunlu.
Yani şu şekilde geçen yıl bir kitap okumuşsundur onu tanıtırsın, illa bir hafta içinde okuduğun kitabı tanıtmak zorunda değilsin.
 

'ReDLiNe

Blue Team Lideri
23 Haz 2015
7,780
3,725
23
Ankara

b52fe4b041.jpeg


Roman Adı : Çalıkuşu
Yazarı: Reşat Nuri GÜNTEKİN
İncelemesi :
Kanuni Sahibi: Hadiye Güntekin
Basım Tarihi: 1982
Basım Yeri: İnkılap ve Aka Basımevi İstanbul
Basımı: 27. Baskı
Sayfa Sayısı: 400
Ebatları: 13,5 X 19,5 cm.

Romanının Konusu
Çalıkuşu romanında Feride’nin yaramazlıkları, gençlik döneminde teyzesinin oğlu Kâmran’ı kıskanması, yaşadığı bu duyguların aşk olduğunu anlaması ve Kamran’la Nişanlandıktan sonra İstanbul’u terk esip Anadolu’nun ücra köşelerinde çektiği maddî ve manevî sıkıntılardır.

Bu roman bir yandan Feride ile Kâmran arasındaki aşk diğer yandan Anadolu insanlarının sefaleti, geri kalmışlığı, dar düşünceleri ve cehaleti karşısında tutunmaya çalışan aydınların çatışmaları eserin başlıca temalarından biridir. Ayrıca yazar o dönem Türkiye’sinde eğitim-öğretim kurumlarındaki aksaklıkları, yetersizlikleri, bürokrasiyle ilgili çarpıklıkları da tüm çıplaklığıyla aktarmak istemiştir. Romanda eğitim öğretimde gerilik ve imkansızlıklar, bürokrasideki çarpıklıklar, çıkar çarkları düzenbazlıklar, insanlardaki taasup ve çok eşli olmaya meyyal tutumlarından kaynaklanan geleneksel ama çağdışı yaklaşımlar ve bakış açıları, “ Yaşlı insanların genç kızları kuma olarak istemeleri, yaşlı adamların genç güzel ve aydın genç kızları elde etmeye kalkışmalarının toplum tarafından yadırganmaması, Anadolu’daki halkın yoksulluğu ve geri kalmışlığı romandaki başlıca sosyal temalardır.
Romanda sevgi, “merhamet”, “acıma”, “şefkat” duyguları da başlıca temalardır. Feride, soğuk bir kış gecesinde, kapısına donmuş bir hâlde gelen Munise’ye acır, onu bir anne şefkatiyle kucaklayıp evlat edinir. . Doktor Hayrullah Bey, gönlü yaralı Çalıkuşu’nu Anadolu’nun ücra bir köşesinde görünce ona acır. Onun mutlu olması için elinden geleni yapar. Feride’yi kızı yerine koyar, baba şefkatiyle sever. “Ölüm” ve “ayrılık” temalarının da etkisi büyüktür. Kader, âdeta Feride’yi yalnız bırakmak için onun sevdiklerini teker teker elinden alır.”
Çalıkuşu romanının en önemli teması, Feride ile Kâmran arasında yaşanan “aşk”tır. Roman kahramanı olan Feride, Kâmran karşısında hırçınlaşıp ondan nefret ettiğini söylese de yaşadığı yıllar boyunca Kâmran’ı hep sevmiştir. “ Teyzesinin köşkünden ayrıldıktan sonra karşısına pek çok erkek çıkmış olmasına rağmen, hiçbirine Kâmran’a karşı hissettiği duygularla yaklaşmaz. Feride’nin onca yıl sevdiğinden ayrı kalmasının arkasında daha çok sevilmek, sevmeyi ve kendini sevdirmeyi yeterince bilmemek vardır.” İhanet, gurur, kıskançlık romanda karşımıza çıkan diğer temalardır.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.