Maltego Üzerinde Veri Toplama

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ
Maltego Nedir?

Maltego bir bilgi toplama programdır. Önce bir maltego hesabı oluşturup maltego programını açıyorsunuz, daha sonra maltego'nun bilgi toplaması için bir tarayıcı seçiyorsunuz Google önerilmektedir. Maltego user hakkında bilgi toplama, domain hakkında bilgi toplama, telefon numarası hakkında bilgi toplama, mail adresleri hakkında bilgi toplama vb. işler yapmaktadır.

dVEj9o.png


Verdiği Veriler Neler? Önem Teşkil Eder Mi?

Verdiği bilgiler genelde basit bilgiler olmaktadır. Zaten sadece maltego kullanarak detaylı bir bilgi toplamayı beklememek gerek. Telefon numarasından bilgi toplayınca maltego bize telefon numarasının kime ait olduğunu vermez. Ya hiç bilgi verir ya da bağlı olduğu servisi verir. Maltego ile toplanılan bilgiler Google tarayıcı üzerinden rahatça toplanır. Zaten günümüzde bir sürü verimiz internet de bulunuyor. Yapmamız gereken bilgi toplayacağımız kullanıcının bazı hesaplarını bulmak ve onlardan bilgiler toplamak. Parça parça ilerlemek gereken bir iş. Maltego mail hakkında bilgi olarak hangi mail servisine kullandığına bakar ve o mailin bağlı olduğu kuruluşlara. Sıradan kullanıcılar hakkında pek bilgi veremeyecektir. Domain ise domainin nerden alındığını verir örnek godady gibi.

dVEj9o.png


Maltego Kullanmak

Ben konu üzerinde Maltego'yu Kali Linux sisteminden açacağım. Diğer linux sistemlere ve windows'a da uyumludur. Maltego kullanmaya başlamadan önce bir maltego hesabı açalım.

TIKLA

TIKLA yazan yazıya tıklarsanız maltego'ya kayıt olabileceğiniz yere gideceksiniz. Eğer zaten hesabınız varsa web sitesini kapatabilir ve diğer başlığa geçebilirsiniz.

dVEj9o.png


Konu İçinde Maltego

Maltego içinde deneme amaçlı bilgi toplayabileceğimiz veriler var. Yani ben konumda açık bir şekilde bir domaini verip bilgi toplamayacağım. Denemek için oluşturulmuş domain tel no vb. bunlardan bilgi toplayacağız. Maltego içinde çokça seçenekler, parametreler barındırır. Powerpoint gibidir. Powerpoint üzerinden bir slayt yaparken slayt'a yetecek kadarını kullanıyoruz. Konuda maltegonun tüm detaylarını anlatmayacağım. Yetecek kadarını anlatırım siz devamını inceleyebilirsiniz.

dVEj9o.png



Maltego Kullanmak Devam

Hangi sistemden kullanacaksanız o sistem üzerinden maltego'yu açalım. Açıldıktan sonra bize gelecek çıktı;

k4c9KAUO.png


Bu bölümde maltego'nun bazı sürümleri var. Sürümler arasında ne fark var bilmiyorum ama ücretli olanlar kurumlar için bazı ayrıcalıkları vardır tabii. Biz bu bölümden Maltego CE (Free) seçeneğini seçeceğiz. Run tıklayın.

GFzm.png


Bir kullanım sözleşmesi var. Okuduğunuzu teyit etmek için en alt bölüme kaydırmanız gerek kabul etmek için. Kabul ettikten sonra Login olmamızı isteyecek.

MUbJH.png


Kayıt olurken kullandığınız mail adresi ve şifrenizi girip resimde verilen doğrulama kodunu girip Login olabilirsiniz. Web browser kısmına gelince dikkat edin! Oarda Default Tarayıcı olmamalı onu chorme seçin daha çok öneriliyor. Default tarayıcı seçerseniniz Firefox yandex seçecektir.


9cVvh.png


Sağ üst de bulunan maltego logosuna tıklayın çıkacak seçeneklerden New seçeneğine tıklayın ve bizim için yeni bir çalışma sayfası verecek.



3IRy2tT5.png


Bu bölüm bizim bilgi toplayacağımız durumları seçtiğimiz bar. Bizi ilgilendiren kısımlardan bir tanesi. Burdan bir seçeneğe basılı tutup beyaz sayfaya sürükleyince yuvarlak bir halde gelecek. Ben e-mail seçip sürükledim.


z7M6WP5J.png


Bu şekilde deneme mail adresi geldi. Sağ tıklayın ve bir bar açılacak. Change Type seçeneği tipini değiştirebileceğimiz bir barı açıyor. Şu an mail adresi Change Type üzerinden numaraya çevirebiliriz. En üst de bulunan Run Transform ise bilgi toplamamızı sağlayacak bir bar açıyor. All Transform ise bilgi toplayabileceğimiz tüm durumları veriyor. Tek tek yapmak daha iyi olur ama direkt All Transform seçeneğine basarsanız hepsi için arama yapar.


 
Son düzenleme:

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ

Ellerine sağlık yararlı konu olmuş

yararlı güzel konu klavyenize sağlık

İşime yarayacaktır emeğine sağlık çok güzel konu :):

Eski bir konu olsada güzel konu ellerine sağlık.
Teeşkkür ederim yorumlarınız için .
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.