Oyun yazılımı

Kermo

Yeni üye
16 Şub 2022
11
1
Ben 0 dan oyun yazmak istiyorum fakat neredeyse hiçbir bilgim yok basit oyunlardan başlamak istiorum oyüzden nereye, nasıl, ve hangi dil ile yazarım en önemlisi de nereye yazacağımı bilmiyorum ve sadece bunlar için değil zaman zaman yardım isteyebilceğim biri yardım edebilirmi
 

ZiFiЯ

Uzman üye
15 Kas 2021
1,110
875
Teşkilat
merhabalar youtube veya udmy üzerinden unity ile oyun kodlama eğitimlerine bakabilirsiniz örneğin udemy üzerinde bulunan bu kursu tavsiye ederim
başlangıç için ilk öncelikle unity üzerinden oyun yapmanızı tavsiye ederim unity de oyun yazmak içinde bilmeniz gereken dil c#
youtube üzerinden bu kaynağada bakabilirsiniz
 

xxmy34

Katılımcı Üye
28 Mar 2020
260
116
KARA TOPRAK
Merhabalar,

Size yol gösterebilmesi adına kendimde uyguladığım birkaç yöntemi sırasıyla anlatabilirim.

Ben ilk olarak 2D ve 3D oyun kategorilerini araştırdım. Birkaç örnek oyunu önüme koydum ve her bir adımında neler gerekebileceğini gördüm. Ardından

  • Unity
  • CopperCube
  • Armony
  • Unreal Engine
  • GameMaker: Studio
  • Construct 2
  • Cry Engine
Gibi platformlar aracılığıyla basit birkaç oyun ürettim. Ancak çok kısıtlı kalıyordum. Deneme yanılma yolu, bir şeyi öğrenmek için güzeldir. Ancak çok vakit kaybettirir.

Dolayısıyla eğitimler izledim. Kendim denedim. Birkaçı harici hepsini yapabilmiştim. Kopyala yapıştır şeklinde yapmadım, kendim yazdım ama yazılanı yazmıştım.

Yazdığımı alıp değiştirdim, yeni bir oyun oluşturdum. Mantık aynı kalsa da nerede ne olacağını ben yazmış oldum.

Devamında kodlara alışmak ve daha da ilerleyebilmek için ( Belki de oyunlar içinde neyi nereye koyarsam ne olacağını görmek için ) Roblox Studio indirdim.

Roblox oyununu oynamasanız bile bir map ve içine oyun yapma için en düşük sistem için bile güzeldir. İçerik kodlarını kendiniz yazarsınız, düzenlemeleri siz yaparsınız. Bu sırada da bitirmiş olacağınız asıl eğitimler sonrasında daha güzel ve tamamen size ait olacak bir oyun geliştirebilirsiniz.

Bir zaman sonra 2D ve 3D karışımına geçiş yaparak ilerleyebilir, artık rahatlıkla oyun tasarlayabiliyorsanız tamamen 3D ye de kayabilirsiniz.

İlla 2D den başlama zorunluluğu yok, ancak ben başlamışken 2D ve 3D bir gitsin istedim.

İlerleyişte merak ettikleriniz olursa sormaktan çekinmeyiniz lütfen.


İYİ FORUMLAR DİLERİM...
 

Nikon of Disast

Uzman üye
16 May 2020
1,640
1,171
Sizlere kendi tecrübeme dayanarak söylemek isterim ki:

Unity için temel bir kodlama seviyeniz olması lazım eğer kodlama biliyorsanız Unity sizin için en iyi oyun motoru olacaktır.
Eğer sıfır kodlama ile profesyonel oyun yapacaksanız Unreal Engine'ın BluePrint sistemi ile sıfır kodlama ile istediğiniz oyunu yapabilirsiniz.
Örn: Valorant
Valorant Unreal Engine ile yapılmış bir oyundur, siz de temel Unreal Engine bilgisi ile bir kopyasını oluşturabilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.