Çözüldü Oyunda küfür etmek suç mu ?

Niflheim

Üye
30 Haz 2019
72
2
Arkadaşlar öncelikle iyi geceler

Hepimiz zaman zaman oyunlarda sinirlenip küfür edip,Birileriyle tartışmaya giriyoruz.Bu akşam lol oynarken bi arkadaşla tartışmaya girdik.O bana küfür etti ben ona derken bu bana ss aldım şikayet edicem falan demeye başladı.Bundan bir sonuç çıkar mı sizce arkadaşlar ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Reiɴα

Genel Sorumlu
21 Eki 2019
1,705
3,007
Merhaba,

Savcılığa vereceğini düşünmüyorum, oyunda şikayet eder ve olursa oyunda ceza alırsın. Korkmana gerek yok, SS'ler delil niteliği taşımıyormuş :)
 
Son düzenleme:

Ariss

Kıdemli Üye
8 Mar 2016
4,583
114
uzay
Arkadaşlar öncelikle iyi geceler

Hepimiz zaman zaman oyunlarda sinirlenip küfür edip,Birileriyle tartışmaya giriyoruz.Bu akşam lol oynarken bi arkadaşla tartışmaya girdik.O bana küfür etti ben ona derken bu bana ss aldım şikayet edicem falan demeye başladı.Bundan bir sonuç çıkar mı sizce arkadaşlar ?

İnternetteki her ortamda yapılan her yasa dışı şey suçtur. Oyunda bile olsanız küfür veya hakaret suç kapsamına girer ama sizin bahsettiğiniz durum o oyunda çok sık yaşanan bir olay böyle bir şey olacağını sanmıyorum, korkutma amacıyla söylemiştir. Sizi şikayet edecek birisi emin olun size küfür ile cevap vermez. Muhtemelen oyun yetkililerine hesabınızın ceza alması için "ticked" atacaktır. iyi forumlar dilerim..
 

oldnco

Uzman üye
30 Eyl 2017
1,532
5
Reiɴα;9162883' Alıntı:
Merhaba,



Bir kimseye küfür etmek, küfrü internetten de, oyun içi chat portalından da, oyun için sesli görüşme ortamından da yapılsa Türk Ceza Kanunu’na göre hakaret suçunu oluşturur. Hakaretin edildiği mecranın online ya da yüzyüze olması suçu değiştirmeyecektir.*

Hakaret suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 125 ve devamı maddelerinde düzenlenmiş olup, cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Uygulamada genellikle hakaret suçundan ceza verilirken, sanık ilk kez bu suçu işlemişse hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmekte ve sanık 5 yıllık bir denetim süresine tabi tutulmaktadır. Bu süre zarfında kasıtlı bir suç işlemediği takdirde aldığı ceza düşmektedir.


Konunun uzmanı değilseniz alıntı yaparak yanlış bilgi vermeyin, TCK Yargıtay kararları ile sürekli güncellenmektedir. Bu olay TCK 125-131 arasında düzenlenmiş olsada, soruşturma aşamasından kovuşturma aşamasına geçmesi için internet üzerinden işlenen suçlarda ekran görüntüsü ve ip tespitlerinin delil hükmü bulunmamaktadır. Bu konuda verilmiş bir mahkumiyet kararı veya içtihat yoktur. Suç vasfı oluşmadığı için ceza verilemez.
 

Chester Hoca

Katılımcı Üye
4 Ocak 2020
876
800
DATA
Hocam Ne Olursa Olsun Küfür, Argo v.s. İyi Bir Şey Değildir. Suç Olmasa Bile İyi Birşey Değildir Zamanında Herkes Etti Biliyorum-Biliyoruz. Ama İyi Bir Şey Olmadığınıda Bİliyorum-Biliyoruz.


İyi Forumlar :)
 

xother4

Katılımcı Üye
10 Şub 2019
279
1
/home
dostum o lol destek ekibine şikayet edicek yanlış anlamışsın sen olayı :D en kötü 25 oyun susturulma cezası alırsın.yarım saat oyun oynayıp biriyle ters düştüm diye dava açıcak adam işsizdir.
 

hackishack

Katılımcı Üye
20 Haz 2020
838
160
Liverpool UK
Şikayet edicekmiş. Kime edicek? Savcılığa mı Riot'a mı? Dostum korkmana gerek yok. Bunun gibi karşı tarafı korkutmaktan, tedirgin etmekten mutlu olan ve bundan zevk alan insanlar çok. Hiçbir şey çıkmaz. Alınan SS'ler delil niteliği taşımazlar. İki taraf da küfür etmesine rağmen şikayet edecek kişinin akıl sağlığını da sorgulamak gerek. Demeden edemedim. :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.