Sızma Testlerinde Met@spolit Kullanımı

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,764
409
Sydney
Sızma (Penetrasyon) testlerinde birbirinden çok farklı ve amaçları da birbirine benzemektedir. Bunlara örnek verirsek şirket çalışanlarına sosyal mühendislik yolu ile bir test yapabilir veya OSINT ile güvenlik ve bilgi açığı tespiti yapabilinmektedir. Bugün anlatacağım sızma türü ise Met@spolit yolu ile sızma testleridir.

Met@spolit kısaca hedef cihaza sızmak için hazırlanmış ruby dili ile hazırlanmış bir sızma (sızma testi) aracıdır.
Met@spolit Framework ile hedef cihazlar üzerinde bulunan zafiyetleri expolit edilme amacı ile hazırlanmış bir Framework türüdür.

5Dsu0j.md.jpg


Sızma Testlerinde Met@spolit'in Faydaları


1- Met@spolit Framework ile şirketin web sitesinde herhangi bir açığın olup olmadığını bulabilir.
2- Met@spolit ile şirket çalışanlarına bir pshing saldırısı yapabilir. Böylece oltalanan şirket çalışanlarına gerekli eğitimler verilerek hatalarından ders alabilirler.


Met@spolit'in Önemli Komutları

Show Komutu

Met@spolit üzerinde bulunan modüller hakkında bilgi alabilirsiniz. Komutlar işletim sistemleri arasında farklılık göstermektedir.

Search Komutu


Bu komut ile Met@spolit üzerinde aramak istediğiniz modülün bilgilerini size sunar.


Check Komutu

Hedef sistemde expolit olup olmadığına dair kontrol etmek ile görevli bir komuttur.

Use Komutu

Hedef sistemde Check komutu ile bir expolit bulundu ise use komutu ile expolit'e yapılabilir işlemler için bize modül seçmemize yardımcı olan komuttur.

Run Komutu

Use komutu ile expolit için gerekli modülleri seçtikten sonra run komutu ile sisteme saldırı başlatmamıza yardımcı olan komuttur. Sadece Run yazmak zorunda değilsiniz, alternatif olarak expolit komutunu yazarakta sisteme saldırıyı başlayabilirsiniz.

Set Komutu

Bu komut ile kullanacağımız modülün parametrelerini bize gösterecektir. Eğer tüm modüllerin parametrelerini öğrenmek istiyorsanız setg komutunu kullanmanız gerekir.

Sessions Komutu

Birden çok bağlantınız mevcut ise bu komut ile bu bağlantıları kontrol etmek amacı ile size yardımcı olacaktır. İstediğiniz vakit bağlantıları arka plana atabilir ve istediğiniz vakitte de bu bağlantıları geri çağırabilirsiniz.


5mp5X6.jpg


Sızma testlerinde Met@spolit'in yanına yardımcı olarak nmap'ta kullanılabilir. Böylece ağ açıklarını tespit etmeye ve sızmaya büyük yardımı dokunacaktır. Böylece hem sistem üzerinden sızma hem de ağ üzerinden sızma gerçekleştirilebilir.




 
Son düzenleme:

'WXR

Katılımcı Üye
21 Kas 2015
666
0
Ellerinize sağlık bu konunun devamında portlardan ve servis türlerinden yola çıkarak daha detaylı şeyler bekliyorum iyi günler :)
 

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,764
409
Sydney
çevireceklerim listesine ekledim elinize sağlık

Elinize sağlık, güzel konu.

Elinize Sağlık Hocam :).

Elinize sağlık hocam

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

Ellerinize sağlık bu konunun devamında portlardan ve servis türlerinden yola çıkarak daha detaylı şeyler bekliyorum iyi günler :)

O tür konulara en yakın zamanda bakacağım :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.