Üzerime hat açılmış

KapganTamu

Katılımcı Üye
14 Ocak 2018
497
0
ÖTÜKEN
Adıma bayiden hat açılmış. Galiba biri benim kimlik bilgilerim ile sahte kimlik yapıp öyle açtırmış. Dava açıcam lakin nasıl sonuçlanır ? Yani sadece hattı açan adam mi ceza yer yoksa o açtıran bayide yer mi ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

SP

Deneyimli Moderatör
29 Eki 2018
2,726
599
Adıma bayiden hat açılmış. Galiba biri benim kimlik bilgilerim ile sahte kimlik yapıp öyle açtırmış. Dava açıcam lakin nasıl sonuçlanır ? Yani sadece hattı açan adam mi ceza yer yoksa o açtıran bayide yer mi ?

Eğer bayi bilerek yaptıysa bayide ceza yer ama adam sahte kimlikle bayi nin haberi yokken yaptıysa bayi ceza almaz diye düşünüyorum.
 

Aydogan'

Ticaret Kategori Sorumlusu
13 Tem 2017
3,114
482
THT's database
Siber Suçlar'a göre, hattı açan ve açtıran da suçludur. Bu tür durumlar normalde kontrol ediliyor fakat bayinin bilgisi dışında yapılmış olmalı. Bayi ciddi bir ceza almaz fakat hattı açtıran şahız, bahsi geçen bilgilerin izinsiz (bilgisi dışında) kullanımı ve sahte kimlik ile işlem yapmaktan ciddi bir para veya belli bir süre hapis cezası alır.
 
26 Haz 2016
2,821
599
5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu m. 63/10 bu eylemin cezasını “Bu Kanunun 56 ncı maddesinin birinci fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler bin günden beş bin güne kadar; ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralarına aykırı hareket ederek bu işi bizzat yapanlar elli günden yüz güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” şeklinde belirtmiştir. Dikkat edilecek olursa verilecek cezanın yalnız adli para cezası olduğu görülecektir.

Bunun sonucunda TCK m. 75’te düzenlenen ön ödeme uygulanabilecektir. Bir başka ifade ile uzlaşma kapsamındaki suçlar hariç olmak üzere, yalnız adlî para cezasını gerektiren veya kanun maddesinde öngörülen hapis cezasının yukarı sınırı üç ayı aşmayan suçların faili;

a) Adlî para cezası maktu ise bu miktarı, değilse aşağı sınırını,

b) Hapis cezasının aşağı sınırının karşılığı olarak her gün için yirmi Türk Lirası üzerinden bulunacak miktarı,

c) Hapis cezası ile birlikte adlî para cezası da öngörülmüş ise, hapis cezası için bu fıkranın (b) bendine göre belirlenecek miktar ile adlî para cezasının aşağı sınırını, soruşturma giderleri ile birlikte, Cumhuriyet savcılığınca yapılacak tebliğ üzerine on gün içinde ödediği takdirde hakkında kamu davası açılmaz. Faydalı olması dileğimle herkese saygı ve sevgileriml
 

ByMefta

Uzman üye
23 Eyl 2009
1,540
0
Gidin savcılığa verin . Sahte kimlik ilemi alınmış yoksa birisi senin kimlik ilemi almış tespiti yapılır. Hattı alan kişinin elbette fotoğraflı belgesi vardır fotoğraftan sabıka kayıdı araştırması yaparlar . E devletten bakabilirsin üzerine olan hatları vede iptalini yapabilirsin .
 

BÖKE

Yaşayan Forum Efsanesi
20 Ağu 2016
8,754
411
yasadışı bir işlem olduğundan dolayı gerekli cezai işlemler uygulanır.Bir an önce kapattırmanızda yarar var aksi takdirde sorumlusu siz olabilir olmadık sonuçlar doğabilecek bir olay.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.