Vega Açılma Hatası Çözümü //ch_arli41

ch_arli41

Özel Üye
9 Tem 2009
1,036
18
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Kali Linux' un en son sürümünde meydana gelen vega aracının açılmaması sorununun nasıl çözüleceğini anlatacağım.




5AmsWm.png

cPzOAN.png



Kod:
apt-get install vega


Bu komut ile vega yazılımını yüklüyoruz.





QlgFLO.png



Burda resimde gördüğümüz gibi vega açılışta hata veriyor.Bize burda hatanın bulunduğu log dosya yolunu belirtiyor.Log dosyasını incelediğimde java'dan kaynaklı hata olduğnu fark ettim.





aTOgrX.png



Kod:
update-alternatives --config java



Bu komut ile sistemde yüklü olan java sürümlerini görüyoruz.Resimde gördüğünüz gibi 0 java-10 otomatik olarak seçilmiş vega bundan dolayı açlmadı.




h2wgPW.png

JbanB7.png


Kod:
update-alternatives --config java

Resimde gördüğünüz gibi 2. seçneği java-8 seçiyoruz.




vmaoQG.png





Vega açık tarama programı sorunsuz bir şekilde çalıştı.

Sorun yaşayan veya başka hata alan arkadaşlar olursa ekran görüntüsü ile iletirse yardımcı olurum.​
 

ByBaggins

Kıdemli Üye
2 May 2016
2,347
1
Elinize sağlık hocam. Çözemediğim ve bu yüzden vega kullanamdığım bir sorundu. :)
 

ch_arli41

Özel Üye
9 Tem 2009
1,036
18
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.