vps ile web site açılır mı ?

Tdark

Katılımcı Üye
9 Ağu 2019
404
23
arkadaşlar vps ile web site açılır mı açılırsa nasıl açılır ve domain nasıl bağlanır
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,088
1,608
-Türkistan-
Merhaba değerli üye;


Öncelikli olarak VPS almanız gerekir. Dilerseniz Türkiye lokasyonlu dilersenizde yurtdışından temin edebilirsiniz. Yurtdışı tavsiyemi sorarsanız Digitalocean derim. Fiyatları gayet uygun.
Site barındırma amaçlı kullanacağınızı belirttiğiniz için size VestaCP önerebilirim. CentOS 6.x üzerinde tam stabil çalışmaktadır.
Nasıl yapacağım derseniz onuda anlatayım uzun uzun.
Sunucuyu teslim alacaksınız. Size SSH bilgileri gelecek. Bu bilgilerle Putty yada başka bir SSH programından giriş yapacaksınız sunucunuza. Sunucunuza girdikten sonra

Kod:
yum -y update

yazıp paketleri güncelleyeceksiniz.
Tabi unutmadan

Kod:
passwd root

yazıp şifrenizi mutlaka değiştirin.
Sonrasında VestaCP kurmak için aşağıdaki komutları sırasıyla gireceksiniz.

Kod:
curl -O http://vestacp.com/pub/vst-

Kod:
install.sh

Kod:
bash vst-install.sh

SSH ekranını kapatmayın. 15 dakika içerisinde kurulum tamamlanacak. Ekranda Admin bilgileriniz ve panel giriş linki çıkacak. O bilgilerle o linkten panele login olacaksınız.
Sonrasında panel üzerinden sitelerinizi ekleyebilirsiniz.
Wordpress sitelerimi uzun süre boyunca VestaCP üzerinden barındırdım. Hiç bir sorun yada sıkıntı yaşamadım. Gerektiği zaman elle SSH üzerinden güncellemeniz gerekebilir. Onuda dökümanlarda rahatlıkla bulabileceğinizi düşünüyorum.
 

bay404

Uzman üye
1 Mar 2020
1,671
42
Antalya
arkadaşlar vps ile web site açılır mı açılırsa nasıl açılır ve domain nasıl bağlanır

Merhaba, kendi bilgisayarınız üzerine bir site kurmak ile aynı şekilde olacaktır. O vps üzerine kurup onu paylaşıma açmanız mümkün. Ücretsiz bir vps seçmeyin onlarda sıkıntı çıkma ihtimali yüksek. İyi forumlar geçirmeniz dileğiyle. :drunk
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.