15 yaşındaki hacker, kripto para cüzdanını hackledi!

Quinones

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Eki 2008
13,570
1
2aP6JL.png


Güvenlik yazılımları ve donanımlarıyla ilgilenen 15 yaşındaki genç hacker, 'kırılamaz' denilen kripto para cüzdanını adeta paramparça etti.

Gelmiş geçmiş en efsane FPS'lerden biri olan DOOM oyununu, kırdığı kripto para cüzdanında oynayan Saleem Rashid, John McAfee tarafından 'dünyanın kırılamayacak olan ilk ve tek cihazı' olarak adlandırdığı BitFi cüzdanını hackledi.

8zXaak.jpg


https://twitter.com/AbeSnowman/status/1027377982497861632

Bununla birlikte, John McAfee muhtemelen ödülü vermemek için cihazın kırıldığını kabul etmeyerek adeta yan çizdi.


Y6VQOA.jpg


"[COLOR="CyanBasın, BitFi'nin hacklendiğini iddia ediyor. Saçmalık! Cüzdan, biri içinden parayı alabildiği zaman hacklenmiş olur. Kimsenin 'coin' aldığı yok. Coin alabilmek için birinin 'root' erişimi alması hack sayılmaz. Bu başarısız bir girişimdir.[/COLOR][/I]"

[B]250.000 dolarlık ödülü vermemek için içerisinde DOOM oynanan cihazın hacklendiğini kabul etmeyen McAfee'ye tepkiler çığ gibi büyüyor. [/B]

[U] [URL="https://tik.lat/EwLzT"] Kaynak[/URL][/U]
 

jkhacking

Uzman üye
25 Haz 2016
1,607
23
root
Benimde düşüncem bence kıramamış root erişimi alması zor değil önemli olan root erişimi alıp sistemi kullanabilmesidir.
 

AloneBird

Katılımcı Üye
20 Ağu 2016
786
4
UAE
:D McAfe Baya Güvenliymiş anladık ama yetenek yaşla ölçülemez.
belki tht dende bütçesi olan biri ugraşıp hackleyebilirdi.
 

BeoWulf007

Kıdemli Üye
19 Haz 2013
2,764
509
24
Praise The Fool
Bence John McAfee çokta haksız sayılmaz, yani aygıtı asıl amacından ayırıp içinde farklı şeyler yapmak pekte hacklenmiş sayılmaz sanki. Sonuçta aygıt fiziksel olarak elinde root erişimi alıp içine bir şeyler yüklemek ve içinde hafızası, ekranı, donanımı olan bir aygıtı kullanmak neden hack sayılsın ki ? Tıpkı adamın dediği gibi herhangi bir para/coin alımı yapılamıyor.
Tabi buradaki iddia edilen olayın ne olduğuna göre değişir kişinin başarısı.
 
Son düzenleme:

TurkHackAnkara

Katılımcı Üye
7 Haz 2016
607
4
Aynen
Kıramamışki, meb tabletlerine yapılanın aynını yapmış. Kırdı dememiz için tabletin amacını kötüye kullanıp para aktarabilmesi gerkir. McAffe haklı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.