200 TL'ye Her Oyunu Oynatan Ekran Kartı

VITALLION

Özel Üye
12 Nis 2013
10,988
30
26
Öncelikle, Demek İstediğiniz Sanırsam İntel'in Eski Bir Server İşlemci'siyle, Yeni Model Bir Amiral Gemisi Kafa Kafa Gelemezler. Bu Mantıklı Olanı Tabiki. Ancak Şöyle Bir Durum Var ;

SSE4.2 Yönergesi Kullanan ; 80W TDP İşlemci Yükü Taşıyan Bir İşlemci Karşımızda. (Xeon)
Diğer Yandan,
SSE4.2+AVX2 Yönergesi Kullanan ; 90W TDP İşlemci Yükü Taşıyan Bir İşlemci Karşımızda. (İ7)

Fakat 7700K'ya Her Ne Kadar OverClock Yapılırsa Yapılsın Sınır Gelmekte, İntel Bunu 8 GT/s DMI3 Veri Yolu Hızına Sahip Bir İşlemcide Aşamıyor. Aşarsa TJUNCTION Sınırı Aşar Ve Yakar Ne Kadar Sıvı Soğutmanız Olursa Olsun Çünki Kaby Lake Teknolojisi Kısıtlı. Ve Mimarisi Uygun Değil, Powerİnjection Ve QPI Sistemine. ( X Serisi Haric ) İsterseniz 10 Ghz Yapın. İşlemcinin Alabileceği Yük Sınırlı.

Xeon'da İşlemci VID değerini VRM'ye Aktarım Sırasında Aldığı TDP Yükünü Yüklenen Voltaja Göre Ayarlıyor. Burada OverClock'dan Bahsetmiyorum, İşlemcinin Normal Durumlarda Aldığı Ek W'den Bahsediyorum, İ7'ye Nazaren, 5,86 GT/s QPI Veri Yolu Hızına Sahip Olduğu Halde, Bu Yük 10-15 GT/s Değerlerine Çıkabiliyor. Buda İ7'nin Muhteşem Gücüne Eşit Kılıyor, Performans Konusunda. " SLANQ Moded Model Olmalı " [ Mimari Uygun, Eğer Soğutma Sağlamsa Pinler'de Yaşar. TJUNCTION Sınırına Yaklaşmazsınız. ] Kısaca Bu Yaptığım İşlem Türkiye'de Yok, Japonca Kaynaklardan Anlamadan İzleye İzleye Öğrendiğim Bir Teknik, Defalarca Yaktım Ama Sonunda Çözdüm, Bu Durumda'da İntelin Şaşalı Amiral Gemisine Kafa Atıyor :)
Bu İşlemciyle Neler Neler Yapıyorum 50c Üstü Çıkmıyor, Genel Çalışma Hızı 6,40Ghz. Bench'de İ7 7700K'nın Yanında :)

Okuduysanız Teşekkür Ederim

Okudum hepsini evet.

Bildiğim kadarıyla, 2007 sonrası üretilen işlemcilerde, intel Indium tabanlı lehim kullanmayı bıraktı. Sebebi ise maliyetli ve uzun ömürlü olmasıydı. Halihazırda bütün işlemcilerinde şu anda soğutma bloğu ile işlemci çipi arasında boşluk bırakan, ısıyı tam olarak iletemeyen ve ucuz maliyetli termal padler kullanıyor. Bahsettiğin işlemci E5640, 2010 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülen, 32nm litografiye sahip bir işlemci. Hem teknoloji bakımından, hem de mimari bakımından 7700K dan çok geride. 7700K'da şu anda termal pad kullanıyor evet, fakat mimari olarak ve termal ısı dağıtımı olarak E5640'dan çok daha iyi durumda. Şöyle ki;

E5640 ve muadili Xeon serileri, çekirdekler arasında ısıyı dağıtmak yerine tek bir merkezde ısıyı yoğunlaştıracak şekilde tek çekirdek ağırlıklı işlem yaparlar. Bu sebeple işlemci çipinde biriken ısının tam olarak dağıtılması için hem soğutma bloğu ile çip arasında boşluk kalmaması gerekir hem de ısı iletkenliği termal pade göre yüksek olan Indium tabanlı lehim kullanılması gerekir.

7700K ve muadili i7 serisinde ise, ısı tek merkezde toplanmak yerine işlemci çipinin ve devre kartının her yerine dağıtılıyor. Bu sayede tek merkezde 50 dereceyi tamamen iletip soğutmak yerine, çipin her yerinde 30-40 derece arasında ısı iletimi yapması ve bunları soğutması gerekiyor. Bu elbette termal pad ile çok rahat yapılamıyor fakat eski nesil termal mimariye göre çok daha iyi performans gösteriyor.

Xeon için, delid işlemi yapılmadığı sürece (soğutma bloğu ile işlemci çipini birbirinden ayırarak, etil alkol ile termal padi temizleme ve indium tabanlı lehimleme ile soğutma bloğunu yerleştirme işlemi) 7700K'nın termal mimarisiyle eriştiği performansa erişmesi olası değil. En azından soğutma olarak olası değil.

Xeon için delid yapılsa bile, işlemci mimarisi değişip, ısı her bölüme eşit olarak dağıtılmadığı sürece hiçbir sıvı soğutma 7700K'ya eşdeğer bir performansta o kartı 60-70 derece altında tutamaz. Günümüzde CPU Overclock yarışmalarında, AMD ve Intel taraflarında gördüğümüz gibi nitrojen ağırlıklı soğutmalar kullanılarak bir OC performansı alınmaya çalışılıyor. Ve en son seri işlemcilerde yapılıyor bu. Xeon'un stok 7700K hızına çıkabilmesi için ise, neredeyse soğuk nükleer füzyon gibi bir teknolojiye erişmemiz ve bu soğutma sistemini sağlamamız gerek :) .

E5640'ın 7700K performansına geldiğini varsayarsak,

İşlemcinin 80W TDP değeri her ne kadar arttırılırsa arttırılsın, çiplere giden voltajlar belirli bir sınırda kalacaktır. Voltajları maksimuma aldığımızı düşünürsek bu işlemci en fazla i5-7400 multi core performansına erişebilir. Ki stabil olmayan değerler ile.

E5640 , 7700K performansına ulaşırsa, stabil olmayan bir denge ile karşılaşılır.

Bildiğiniz gibi E5640, LGA 1366 soket yapısını kullanıyor. Bu soket yapısında üretilen anakartlar belirli standartlarda üretim yapar. Bu anakartların işlemci etrafında bulunan kondansatörleri, gelen voltajı parazitlenme olmadan işlemciye ulaştırmak için çalışır. 80W TDP değerinin üstüne çıkıldığında ise bu kondansatörler belirli bir yere kadar görevlerini yapar fakat daha sonra gelen voltaj stabil olmadığı için parazitlenme yapmaya başlarlar. CPU'ya gelen parazitlenmeler de en basitinden çipleri yakar, veya aşırı ısınmaya sebep olur. Örnek vermek gerekirse birçok radeon serisi grafik kartı zamanında kondansatör arızası yüzünden masaüstünde 80 dereceleri görmüştü.

Gelelim QPI vs DMI3 sinyal aktarım tiplerine.

QPI elbette DMI'a kıyasla daha üstündür. Ancak 7700K daha güçlü bir çekirdek ile donatılmıştır.
QPI, kuzey köprüsünü tamamen işlemci bazlı yapıyor ve performans arttırmaya çalışıyor. Evet verimerkezleri için bu kesinlikle yüksek performans sağlıyor.

DMI3 ise doğrudan yonga seti ile işlemci arasında bir yol izlemekte. QPI'a kıyasla işlemci sıcaklığını daha düşük tutuyor, çünkü kuzey köprüsünü donanıma katmıyor.

Ek olarak belirtmeden geçemeyeceğim, 7700K'nın çarpan kilidi açık. Yani doğru voltajda bir overclock yaparsanız, E5640'a göre daha iyi performans sunacaktır.

Son olarak sıcaklık sınırlamalarına gelirsek, E5640 sunucu tipi bir işlemci olduğu için maksimum sıcaklığı 77.6 derece olarak ayarlanmış durumda. Modlamalar ile Xeon serilerinin maksimum 80 dereceye kadar çıkarıldığını duymuştum.

7700K ise sıcaklık sınırlaması olarak 100 derece kullanıyor. Yani bir performans testine girdiklerini varsayarsak, Xeon 65 derecede frekans düşürüyorsa, i7 80-85 dereceye geldiğinde frekans düşürüyor. Uzun vadede yine i7 daha yüksek bir performans sağlamış oluyor.

Okuyanlara teşekkürler, ben bile yazarken yaşlandım :)
 

IDEATHI

Katılımcı Üye
2 Tem 2015
998
0
Şanlıurfa
ilallah ha ne pubgymiş açın gta türk gutlar vadisi oynayın

Adam Haklı Beyler Dağılın .. Birde İşlemci Konusunda Eğer Xeon İşlemciyi Cidden İ7 7700K Performansına Çıkarta biliyorsan HELAL OLSUN Ama Cidden Soğtma Masraflı Olacaktır Diye Düşünüyorum . İ7 7700K Tabiki Uzun Vadede Daha İyi Bir Tercih Olur Ama Fiyatı Dahil Edersek Ben Kısa Vadeciyim :D . İyi Günler .
 

YouDownEmre

Kıdemli Üye
3 Tem 2016
2,612
2
shiftdelete
Mario Bros oynatıyorsa hemen alıyorum.

Kasabilir garantisini veremem.Bi overclock yaptın mı belki 10FPS alırsın.

~Alıntılamaya üşendiklerim~
Donanım Arşivi'nin videosu güzel ona bakabilirsin :):

Testlerini mutlaka izleyin.

1GB olduğu için idarelik bir kart.2GB olsa PUBG falan lowda yağ gibi oynatırdı.

Kurtlar vadisi açar mı hocam saçmalamayın 1080Ti Sli açmıyor.
 

YouDownEmre

Kıdemli Üye
3 Tem 2016
2,612
2
shiftdelete
Sanmıyorum 200 Tlye Böyle Kaliteli Oyunları Açan Ekran Kartı, Gözümle Görmeden İnanmam.
UserBenchmark: Nvidia GT 1030 vs GTX 750


Kart ikinci el.GT 1030'dan daha iyi performans veriyor yani ikinci el GT 1030 denebilir.
Oyun testleri:


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=QDqoULi3QTE[/ame]


PUBG 1080p düşük ayarlarda akıcı bir şekilde oynatıyor.50FPS civarı.
GTA V 80FPS
 

IrecBlue

Uzman üye
21 Ağu 2016
1,843
5
@root.ad1894
PUBG için daha kapsamlı bir ekran kartı gerekli 1gb bir ekran kartı pubg özelliklerini kaldıracağını düşünmüyorum ama ideal bir ekran kartı.
 

YouDownEmre

Kıdemli Üye
3 Tem 2016
2,612
2
shiftdelete
PUBG için daha kapsamlı bir ekran kartı gerekli 1gb bir ekran kartı pubg özelliklerini kaldıracağını düşünmüyorum ama ideal bir ekran kartı.


Buraya neden takıldınız anlamadım.Kart 2GB olan GT1030'dan iyi performans veriyor.Önemli olan kartın gücü.Zaten kimse PUBG eSporter'ı olmak için bu kartı almayacak.Alacak kitle Battlefield 1, GTA V, CS:GO, gibi oyunları rahatlıkla oynayabilir.Zaten aklımda "PUBG açan" ekran kartı GTX 650'yi tanıtmak vardı ama tepki gelir diye üst modeli tanıttım.


Yorumlara inat bu kartı alıp PUBG deneyeceğim.Testi yakında geliyor :siritan2


Doların azizliğine uğradı buda

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=lhkBB50_-L0[/ame]
 
Son düzenleme:

kocark

Yeni üye
20 Nis 2016
8
0
Mersin
Buraya neden takıldınız anlamadım.Kart 2GB olan GT1030'dan iyi performans veriyor.Önemli olan kartın gücü.Zaten kimse PUBG eSporter'ı olmak için bu kartı almayacak.Alacak kitle Battlefield 1, GTA V, CS:GO, gibi oyunları rahatlıkla oynayabilir.Zaten aklımda "PUBG açan" ekran kartı GTX 650'yi tanıtmak vardı ama tepki gelir diye üst modeli tanıttım.


Yorumlara inat bu kartı alıp PUBG deneyeceğim.Testi yakında geliyor :siritan2




https://www.youtube.com/watch?v=lhkBB50_-L0

Sen Kullan eğer memnun kalırsan yeni toplayacağım makinaya bende alırım :cool:cool
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.