320.000 tl Dolandırıldık ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tefografi

Yeni üye
26 Mar 2021
2
0
Arkadaşlar Merhaba Kayın Babam 29.05.2024 yani dün bankadan aradıklarını söyleyen bir kaç kişi tarafından şifreleri ele geçirilerek 250,000 tl ve tüm nakit avans limitleri alınarak dolandırıldı polis ve savcı hiç bir sonuç alamıyor ama kişileri bulmamız lazım bu konuda ne yapabiliriz önerilerinize ihtiyacım var..
 
Çözüm
Merhabalar,

Öncelikle geçmiş olsun. İllegali illegalle çözmek yanlıştır. Bu durumda tek yapacağınız şey savcılıktan gelicek olan haberi beklemenizdir. Kanıt vs. Toplayabilseydiniz daha iyi olabilirdi. İnternet ortamını kullanmayı bilmek lazım. Herkes sanarki diyelim bir platforma girdin o platformda sana tuş, buton veya işaretler fln gösterir veya birisi aynı şekilde sende onlara basarsın böylece o platformun admini gibi sanki orayı sen yapmışsın gibi bilgilisin sanarsın ama bu işler böyle olmuyor. Ne yaparsanız yapın bir karşılığı vardır. Öyle girdim şunu şöyle yaptım hallettim olmuyor zaten karşı taraf öyle yapmanı istiyor sana güvenilirlik veriyor ve manipüle ediyor. Ayrıca hatalardan ders çıkarmak da lazım mesela yarın öbür gün...

Rx

Kıdemli Üye
12 Ocak 2021
2,317
39
1,447
(nowhere) in
Merhabalar,

Polis ve koskoca savcılık bir şeyler yapamamış ise bizlerinde elinde pek bir şey gelmeyecektir.
Yapabileceğiniz tek şey, savcılıktan haber beklemek olacaktır.
İyi forumlar dilerim..
 

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,775
12
418
Sydney
Polis ve savcı ne demek bir sonuc alamıyor. Dün dolandırıldıgınızı belirtiyorsunuz ne bekliyordunuz polis ve savcı size bir günde parayı geri vereceğini falan mı ? Ayrıca bizden ne bekliyorsunuz telefon numarasından konum vs bulamazsınız. Anca baz istasyonu şirketi ki bunlar operatörler olur oradan da kendin bilgi alamazsın savcı emri lazım. Biraz sabırlı olursanız savcılık işi çözecek daha 1 gün olmuş
 

raidenhan

Yeni üye
3 Mar 2021
46
15
Arkadaşlar Merhaba Kayın Babam 29.05.2024 yani dün bankadan aradıklarını söyleyen bir kaç kişi tarafından şifreleri ele geçirilerek 250,000 tl ve tüm nakit avans limitleri alınarak dolandırıldı polis ve savcı hiç bir sonuç alamıyor ama kişileri bulmamız lazım bu konuda ne yapabiliriz önerilerinize ihtiyacım var..
Geçmiş olsun kardeşim, savcılığa dolandırıcının telefon numarasını verdiyseniz artık tek yapmanız gereken oturup beklemek. Ayrıca lütfen artık yaşlıların banka hesaplarında para falan tutmayın be kardeşim. Çok kolay kandırılıyorlar...
 

tefografi

Yeni üye
26 Mar 2021
2
0
arkadaşlar parayı tüm şifreleri kayınbabamdan aldıkları için yasal hale getirmişler siber suçlarda uzun bir süre nutuktan başka birşey dinlemedik ve söyledikleri o para gitti üzerine bir bardak su için oldu. organize bir halde bütün şifreleri almışlar adamda saf garibim ne var ne yok herşeyi vermiş dolayısıyla para yasal hale gelmiş bankacılarla ve polisle 2 gündür bu konuyu çözmeye çalışıyoruz ve sonuç hep üzerine bir bardak su içe çıkıyor. bu kişilerin ibanı belli ama muhtemelen kiralanmış veya başka bir şifresi ele geçirilmiş hesap savcı bile üzerine bir bardak su iç dedi bu işin tek olur yanı malesef adamları bulmak ve işi aynı düzeyde illegal çözmeye kaldı.

çok doğru ama uygun faizle kredi vereceklerini söyleyerek kredi çektirip aylık 32,000 tl ödemeli kredi almışlar hesaptan

aslında polis ve savcılık üzerine bir bardak su iç demedekten başka birşey demedi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
24 May 2024
84
93
Ğökyüzü sessizliği
Üzücü bir durum hep diyorum Banka hesabınızdan o kadar yüksek ₺ kazanc bulundurmayın Hep cebinizde bulunsun hesapları büyüklerinizden kapatın sadece belli bir yaş grubu kullansın bankalardan uzak durun yabancı numaraları acmayın. Bir yaştan sonra nakit kullansınlar elden daha saglıklı olur. Gecmiş olsun polise vs şikayet ettiyseniz artık tek yapmanız gereken şey beklemek.
 

H@cked BaBy

Basın&Medya Ekibi Deneyimli
28 Haz 2023
2,799
61
1,137
Arkana bak
Merhabalar,

Öncelikle geçmiş olsun. İllegali illegalle çözmek yanlıştır. Bu durumda tek yapacağınız şey savcılıktan gelicek olan haberi beklemenizdir. Kanıt vs. Toplayabilseydiniz daha iyi olabilirdi. İnternet ortamını kullanmayı bilmek lazım. Herkes sanarki diyelim bir platforma girdin o platformda sana tuş, buton veya işaretler fln gösterir veya birisi aynı şekilde sende onlara basarsın böylece o platformun admini gibi sanki orayı sen yapmışsın gibi bilgilisin sanarsın ama bu işler böyle olmuyor. Ne yaparsanız yapın bir karşılığı vardır. Öyle girdim şunu şöyle yaptım hallettim olmuyor zaten karşı taraf öyle yapmanı istiyor sana güvenilirlik veriyor ve manipüle ediyor. Ayrıca hatalardan ders çıkarmak da lazım mesela yarın öbür gün kayın babanız veya siz böyle bir durumla karşılaşıcak olsa tekrar bu tazaklara düşmemeniz gerekiyor. İllegale yönelmeyin başkasına muhtaç kalmayın neyiniz varsa kendiniz çözmeye çalışın ki bu durum birdaha başınıza gelmesin. Burada bizim yapabileceğimiz birşey yok yasal yoldan yapınız işlemlerinizi. Burada kimse bu tür şeyler için yardım etmez çünkü suç. oyüzden kişisel istek barındıran mesajlar yazmayın lütfen. İnşAllah da en yakın zamanda herşey dilediğiniz gibi olur.

İyi forumlar.
 
Çözüm

'Finn

Yeni üye
24 May 2024
23
9
Cehennemin Dibi
İllegale illegalle karşılık verebilirsin tabii, ancak inan bana senin başında yanar. O adamlar zaten göze almış risklerini, ama herhangi yanlış bir adımında sende patlarsın. Ha karar senin.
 

H@cked BaBy

Basın&Medya Ekibi Deneyimli
28 Haz 2023
2,799
61
1,137
Arkana bak
Konuya aynı cevaplar verildiğinden, post kasımı ve üyeyi forum dışı platformlara yönlendiren mesajların önüne geçmek için konuyu kilitliyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.