7000₺ PC Toplama Rehberi l Donanım Kulübü Ekibi l

6zeus5

Yeni üye
1 Mar 2020
19
0
istanbul
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar başlıktanda anlaşıldığı gibi 7000₺ bütçeyle şuanki dolar kuruna göre alınabilecek bir sistemi paylaşıcam sizlerle öncelikle şunu belirtmeliyim her parçanın fiyatı değişilik gösterebilir malum dolar efendinin yerinde durmuyor olması canımızı çok sıkıyor herneyse biz şöyle ufaktan başlayalım.


sistemde işlemci olarak AMD Ryzen 5 3600X 3.8 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm bir işlemci kullandım oyun performansı ve
render gibi işlemlerde kullanıla bilecek en iyi işlemcilerden birisi.


lRrWVX.png




Daha sonra ana kartımızı ise Gigabyte B450M Gaming 3600mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakartını seçtim 2 ram slotuna sahip ve overclock destekli bir anakart olup sistemimizim gözdelerinden birisidir.




Şimdi ise sırada Ram var biliyorsunuzdur ki Ryzen işlemciler güçlerini ram den alır bunun için ram lerimizin mhz elimden geldiğince yüksek tuttum ve Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX 3600mhz CL18 DDR4 ram lerini kullandım sistemimiz için gayet yeterli olduğunu düşündüm.




Sırada sistemin canavarında ekran kartımız, ekran kartı olarak MSI Radeon RX580 Armor GP OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartını kullandım testlerindede yeterince başarılı olduğunu görünce sisteme yerleştirdim hemen.




sistemde Western Digital in WD 500GB Blue 32MB 7200rpm (WD5000AZLX) Harddiskini kullandım ekstra ssd kullandığımız için sistemde depolama açısından sorun çıkmayacaktır.




SSD olarak XPG markasının XPG 512GB Spectrix S40G NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (AS40G-512GT-C) M.2 ssd isini kullandım sistemde 512gb olarak seçtim sisteme ayrı bir hava kattığını söyleyebilirim ve böylelikle sistemdeki depolama kısmınıda halletmiş olduk.





Evett geldik son kısım kasa ya kasa olarak içerisinde 600w 80+ garantili power supply dahil olan Aerocool un Rift 600W 80+ RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasasını tercih ettim şahsen ben performansa dış görünüşten daha çok önem verdiğimden basit bir şey seçtim tabiki sizler kendinize göre özelleştirebilirsiniz.



BfZurE.png

 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.