Arduino Proje hk

CoderOwl

Yeni üye
8 Haz 2016
24
0
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç aydır forumdan uzak kaldım. Malum iş ve koşuşturmadan pek fırsat bulamadım. Fakat şuanda sıkışmış durumdayım ve sizlerin bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm en azından farklı bir bakış açısından bakmama yardımcı olacaksınızdır.

Öncelikle projeden basitçe bahsedecek olursak:

Kapalı alanda(Fakat alan çok büyük) uçuş yapacak olan bir drone yaptım. Drone'un kontrolleri içinde Ardupilot APM2.6 kartını kullandım. Öncelikle kalibrasyonları yaptıktan sonra kumanda ile kontrolleri sağladım. Açıkçası uçurmuşken birazcık oynadım :). Daha sonra kumandanın alıcı ile nasıl haberleştiğinin gözlemini ve araştırmasını tamamladım. Arduino UNO R3 kullanarak kumandadaki sinyalleri ürettim ve drone'umun Arduino da yazdığım otopilot ile bu alanda havalanmasını ve istediğim yönde hareket etmesini sağladım. Buraya kadar her şey çok güzeldi.


Sonrasında drone'un anlık olarak konumunu bilmem gerekti ve bunu için yine bir araştırma sürecine girdim. Buradaki problem ise kapalı alan olduğu için GPS'den faydalanamıyorum.

RSSI üzerinden modeme ve accesspointlere olan uzaklığını ölçmeyi düşündüm. RF sinyallerinin dB gücüne göre bazı algoritmalar kullanarak mesafe ölçebiliyoruz ve 3 adet RF verici olduğunda her birine olan uzaklıktan kapsama alanını gösteren çemberlerin kesişim noktası vasıtasıyla bu konum bilgisini alabiliyoruz. Tabii bu söylediklerim araştırdığımda gördüklerim henüz bunu yapabilmiş değilim.

Sizden istediğim yardım ise RSSI üzerinden mi? gitmeliyim yoksa başka bir yöntem mi? kullanmalıyım.


NOT: Projeyi en ince detaylarına kadar anlatmak istedim fakat buna yönelik bir iznim olmadığı için detaylı bilgi veremiyorum. Şimdiden kusura bakmayın.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

TimuHack

Uzman üye
15 Mar 2017
1,856
5
New York
Ondan Önce Seni Kulüp'üme Almak İsterim Oku : http://www.turkhackteam.org/off-top...paylasim-klupu-alim-sartlari.html#post7307149
Şimdi Anladığım kadarıyla Anlık GPS takbini almak istiyorsun ve bunun için bir kablosuz haberlşetirici lazım.
GSM Üzerinden Belirli telefon numerasına mesaj atıldımı " nerdesin drone'um ? " diye.
Arduino nun gps 'i sana : " ( adres ) burdayım sahibim " diyecek.
GPS Sürücü'sü İle yapabilirsin.
Bluetooth İle'de Yapabilirsin Cihaz Nerde diye.
 

CoderOwl

Yeni üye
8 Haz 2016
24
0
İstanbul
TimuHack Elektronik Kulübünü Signatürde görünce direk üye olmak istedim zaten bende.
Bluetooth denemedim fakat bu konuda yeterli kaynakta bulamadım. Elinde kaynak varsa hiç fena olamz şuanda
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.