Arkdaslar klavyede 9 basmıyor yardım

KUR4LS1Zx

Üye
3 Ara 2015
145
0
merhaba arkadaslar klavyemi 2 yıldır kulanıyordum actım içini güzelce yıkadım tuşları fln kolanyayla güzelcene yıkadım temizledim kurttum ve simdi dokuz tuşu zor basiyor sizce geri acıp bakmalımıyım ??
 

Parklee

Kıdemli Üye
26 Şub 2014
2,331
0
California
Öncelikle Merhaba KUR4LS1Zx;
Klavyenin içini açıp yıkamak biraz uğraştırmıs olmalı. Onun yerine elektrik süpürgesi ile içindeki bilimum malzemeleri alabilirsin.
9 Tusunun basmama sebebi klavyenin içini açmıs olduğun için 9 tusu altındaki algıcı zarar görmüş olabilir.
Sana önerim yeni bir klavye alman.
İyi Forumlar Dilerim. Parklee.
 

VITALLION

Özel Üye
12 Nis 2013
10,988
30
27
Dostum, klavyeyi yıkamak kolonya ile temizlemek çok zararlıdır. Elektronik aletlere bu tip girişimlerde bulunmak devrelere zarar verebilir.
Ayrıca klavye, mekanik bir aksama (tuş altı kauçuk girdiler) sahip olduğu için aşınma ihtimali yüksek. Bu nedenle klavyeyi söküp sadece yaprak üfleme makinesi tarzı bir makine ile temizleyebilirsin. Diğer türlü, motor yağı ve termal macun hariç sıvıların sürülmesi zararlı olabilir.
Sana tavsiyem pek kurcalamaman.Ancak çok rahatsız ediyorsa açıp kauçuk girdinin zarar görüp görmediğine bakabilirsin.Ancak pek tavsiye etmem.
 

Baysal

Y.İ. ve ÜDY Kurulu Başkanı
21 Eki 2012
15,755
1,545
Merhaba

Sorunu açmanız gerekiyor. 9 tuşu sertleştimi yoksa defalarca basmanızmı gerekiyor yazması için. 2. si oldu ise muhtemelen klavyenizi değiştirmeniz gerekiyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.