Bee-Box Nedir?

İmmortalTürk1

Katılımcı Üye
17 Ocak 2019
414
24
Bee-Box Nedir?

bWAPP açık kaynak kodlu ücretsiz bir web uygulamasıdır. bWAPP 60 adet güvenlik açığı çeşidi sağlar. Web güvenlik açıklarını hem saldırı hem de savunma taraflarını öğrenmek ve geliştirmek için bir çok web uygulaması vardır, bunlardan biri bWAPP’dır.
bWAPP’i hem Linux hem de Windows sistemlere kurabilirsiniz.

bWAPP’ı kurmadan önce sisteminizde web yayını yapabileceğiniz bir localhost programının yüklü olması gerekmektedir. Biz Windows için Xampp kullanacağız.

Web uygulama kısmında kendisini geliştirmek isteyen kişiler için bir ortam labaratuvar ortamı gerekmektedir. Bu labaratuvarı bWAPP bizlere sunuyor.

bWAPP sadece geliştiriciler için bir ortam olmakla kalmıyor. Siber güvenlik alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler, pentest uzmanları, adli bilişim uzmanları tarafından da kullanılmakta.

Gelelim kurulumuna öncelikle Xampp adlı aracımızı kurmamız gerekiyor.


gzJ4hy.png


Xampp Kurulumu

Localhost için xampp veya wampserver kurulabilirsiniz. Ben kurulumu xampp üzerinden anlatacağım. İlk olarak https://www.apachefriends.org/tr/index.html adresine giderek indirebilirsiniz.

HcoWgo.png


Daha sonra kurulumunu yaparak ilerleyin.

Xampp kurulumu bittikten sonra Xampp control paneli açıyoruz.

Gerekli modülleri açıyoruz


HcoUQj.png


Xampp artık hazır sırada bWAPP kurulumuna geçelim.

gzJ4hy.png


bWAPP Kurulumu

Öncelikle sitesine giderek dosyayı indiriyoruz.

https://sourceforge.net/projects/bwapp/files/bee-box/

HcoqZ8.png


Daha sonra indirdiğiniz zip dosyasını klasöre çıkartın
çıkarttığınız tüm dosyaları kopyalayarak xampp’in kurulu olduğu konuma yönelin ve içerisinden htdocs dosyasına girip kopyaladığınız içerikleri buraya yapıştırın.


Hco1xh.png


Ardından bWAPP dosyası içerisinden admin dosyasına girin ve buradan da settings.php yi açın.

Database connection settings kısmı altından aşağıdaki şekilde ayarlayın ve kaydedin.


Kod:
$db_server = “localhost”;

$db_username = “root”;

$db_password = “”;

$db_name = “bWAPP”;

HcoKDn.png


İşlemleri tamamladıktan sonra xampp üzerinden Apache ve MySQL servislerini başlatın. Tarayıcınızı açın ve
Kod:
http://localhost/bwapp/bWAPP/install.php
yazın önünüze yükleme ekranı gelecektir.


Hcoe3U.png


Açılan sayfada “click here” yazısına tıkladıktan sonra ‘Installation – bWAPP has been installed successfully!’ şeklinde bir mesaj alacaksınız. Artık labaratuvarınız kurulmuştur.

Login: bee Password: bug sistem tarafından otomatik olarak belirlenmiştir. Girişinizi tamamladıktan sonra artık istediğiniz güvenlik zafiyetini seçebilir, bunların düzeylerini belirleyebilir ve başlayabilirsiniz.
Anlatacaklarım bu kadar okuduğunuz için teşekkürler
 

Black_SWAN

Üye
12 Kas 2023
73
35
Eline sağlık dostum bana Ip tanımlamamıştı anlatımına baktım sorunu çözdüm eyvallah
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.