- 21 Kas 2015
- 2,462
- 1,015
Merhabalar Türk Hack Team Üyeleri
Bu gün ki konumuz bekçi tur sistemidir, bu sistem bekçilerin azılı düşmanı işverenin can dostudur diyebiliriz. Konu işleyişimiz şu şekilde olacaktır;
1-Bekçi Tur Sistemi Nedir?
2-Ne İçin Kullanılır?
3-Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
4-Montajı ve Programlanması Nasıldır?
5-Sonlandırma ve Kullanım Aşamaları
1-Bekçi Tur Sistemi Nedir?
Bekçi tur sistemleri, işverenin bekçiler üzerinde kontrol yapmasını sağlamak amacıyla ortaya çıkan bir devriye kontrol sistemidir. Küçük yerlerde pek kullanılmadığı gibi devriyenin sıkı olması gerektiği yerlerde kontrolün ele alınmasını sağlamak adına güzel bir sistemdir.
İnsan güvenliğinin son zamanlarda düştüğü için alınan bekçilerin belirlenen yerleri kontrol edilmesi, güvenliğin sağlanması ve bekçilerin işlerini aksatmadan veya kaytarmadan yapmasını sağlamaktadır.
2-Ne İçin Kullanılır?
Son dönemlerde yaşanan talihsiz olaylar ve insanların birbirine güvenin azalması sonucu apartman, villa , site veya büyük alanlarda belirlenen kayıt noktalarının belirlenen saat ve aralıklarda kontrol edilmesi için biçilmiş kaftan olarak görebiliriz.
3-Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Avantajlarını sıralamak gerekirse;
1-Belirlenen kayıt noktalarının kesin olarak kontrol edilmesi.
2-kontrol edilmeyen kayıt noktalarının gün sonu raporunda belirlenmesi.
3-Kayıt noktaları sayesinde geniş bir alana hakimiyet sağlaması.
Dezavantajlarını sıralamak gerekirse;
1-İşverenin devriye saatlerini istediği gibi aşağıya ve yukarıya çekebilmesi
2-işverenin kayıtları yanlış okuması sonucu raporlarda hata oluşması.
3-Kayıt noktalarının hızlıca bozulabilmesi.
4-Montajı ve Programlanması Nasıldır?
Bu kısım işin en eğlenceli kısmıdır benim gözümde. Hemen başlayalım o halde
Gelen kutu bu şekildedir. Kutu içerisinden Manyetik kalem , isteğe göre artırılmış kayıt noktaları , 3 adet bekçi çipi , şarj aleti ve kablosu çıkmaktadır.
Kutuyu açtığımızda gördüğünüz gibi alt kısımda adaptörü ve şarj kablosu çıkmaktadır.
Bu gördüğünüz sarılar bekçilerin işe başlamadan önce manyetik kaleme okutturacakları çiplerdir.
Bu siyahlar, istenilen yerlere konulacak olan kayıt noktalarıdır.
Burada ki manyetik kalemimizdir, bu kalem üzerinden bekçi çipleri okutulduktan sonra kayıt noktaları gezilecektir.
Kalemin arkasında olan kapak open konumuna getirilerek bilgisayara bağlanma ve şarj kısmı açılıyor.
Gördüğünüz gibi hem arka kapak tarafı hem de şarj kısmı bu şekildedir.
Montaj kısmı ise bir çocuğun bile yapabileceği kolaylıktadır.
yapılacak tek şey belirlenen noktaların delinip dübel ve vida yardımı ile kayıt noktalarının yerleştirilmesidir.
Burada dikkat edilmesi gereken işlemler sırasıyla => kayıt noktalarının sırasına göre bir çizelge hazırlanması, kayıt esnasında çizelgeye göre tanıtılması gerek.
Montaj kısmı aslında buraya kadar bundan sonrası programlama kısmına giriyor.
Programlama kısmında olan programı veremeyeceğim. Desteğini verdiğim ürün ve hali hazırda ücretli bir yazılım olduğu için sadece anlatım göstereceğim
Program ilk açıldığı zaman karşınıza böyle bir ekran çıkacaktır.
Burada karşınıza 3 ana kategori çıkıyor yeni kullanıcılar ve kayıtlar ekleme sekmesi verilerin almasına yönelik işlemler ve verilerin raporlanması şeklinde
Yeni kullanıcı sekmesine giriyoruz.
İlk sırada ki kart ayarlarına tıklıyoruz burada tıklamadan önce kalemle sarı olan belirttiğim bekçi kartlarına sırayla dokunuyoruz.
ben burada kayıt noktalarını tanıttığım için bu kadar çok çıktı.
Siz ilk olarak yukarıda ki seçeneklerden kalemden ekleye tıklayacaksınız ve karşınıza 3 tane kart çıkacak bunlar bekçi kartları bunları ekledikten sonra kaydet deyip sayfayı kapatacaksınız.
Daha sonra aynı işlemi kayıt noktaları içinde yapacaksınız kalemden ekle - kayıt noktası seçip ekle diyeceksiniz ve böylece kayıt noktalarınız sisteme eklenmiş olacak burada önemli olan kısım, kayıt noktalarının sırasıyla okutulmasıdır. İsim için değiştirmek istediğiniz kayıt noktasının üstüne çift tıkladığınızda değiştirmek için mavi olacaktır oradan istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Yeni kullanıcı menüsünde, rota ayarı seçeneğini seçerek rota oluşturacağız.
üst kısımdan ekleye tıkladığımızda gördüğünüz gibi bir kısım açılacak bu kısımdan devriye rota ayarlarını ekleme yapmamızı sağlayacaktır. Rota ismini verdikten sonra kaydet seçeneğini seçerek rota ismini oluşturacağız.
Oluşturulan rotada yan kısımda olan kontrol noktası ekle seçeneğini seçerek kayıt alınan kontrol noktalarını ekleyebiliriz.
Daha sonra takım ayarla seçeneğini seçerek ekle kısmından takım adı girilecek bu takım içerisine üst menüde yer alan bekçi kartı ekle kısmından 3 adet tanıtılmış bekçi kartını ekleyebiliriz.
Buradan sonra sekmelere girmemeye çalışacağım bilgiler içerildiği için sadece sizlere resimlerle anlatım yapacağım bu kısım devriye zamanını eklemenize yarar. Başlama zamanı olarak devriyenin başlama süresini hesaplar
En son bütün ayarlamalar bittikten sonra ana menüde üst kısımdan raporlar ve veri sayım raporuna tıklıyoruz bu sayede gezilen yerleri görebileceğiz.
Açılan kısımda kontrol noktalarının hepsini ve admin hariç diğer personelleri seçiyoruz, tarih ve saat seçimini yaptıktan sonra bul'a tıklıyoruz.
böylece atılan devriye saati , kontrol noktaları ve hangi bekçinin attığını görebiliyoruz
Konumuz buraya kadardı, okuduğunuz için teşekkür ederim.
Dediğim gibi bu sistemin kurulumu ve desteğini verdiğim için yazılımı direk olarak size buradan vermem etik olmaz isteyen istediği şekilde bulabilir bu yazılımı gayet basit ve kullanılabilir yazılımdır.
Umarım beğenmişsinizdir aklınızda olan soruları buradan sorabilirsiniz.
İyi Forumlar Dilerim