Bilgisayar muh.? Mi yazilim muhendisi mi??

Rddurmaz

Katılımcı Üye
4 Tem 2016
521
0
Son senem 5 ay sonra sinav var ve ardindan tercih yazilimmi bilgisayar mi hangisi daha iyi
hem gelisim hem de is olanaklari acisindan
 

ArViX

Uzman üye
28 Şub 2013
1,273
0
cos a=cos bc
Belki bu soru yüüüzlerceee kez sorulmuştur.İşin içinde olan sektörde bir çok hocamız ikisinin de birbirine üstünlüğü olmadığını aynı dersleri aldıklarını söylediler.Bende iş hayatına atılmadan önce kariyer.net'ten ara sıra takip ediyorum artık bilgisayar mühendisi yazılım mühendisi tarzında ilan görmüyorum.Genellikle üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun(yazılım müh,bilgisayar müh, yönetim bilişim sistemleri vs.) şu şu işi yapabilen eleman varsa gelsin tarzında yazıyorlar.
 
Son düzenleme:

dolugre

Üye
7 Ağu 2012
149
0
Server
Şu soruyu sor kendine;
Yazılımı ne için kullanacağım ? Amaç mı ? Yoksa Araç mı ?
Cevabın amaç ise ; Yazılım Mühendisliği.
Cevabın araç ise ; Bilgisayar Mühendisliği.

Yazılım Mühendisliği programlama ağırlıklıdır. Bilgisayar Mühendisliği tüm herşeyi görür ve donanım ağırlıklıdır. Yani yazılım mühendisliğinde IT , System Admin gibi yerlere başvurursan kabul edilme oranın düşüktür. Bilgisayar Mühendisliğinden yazılım alanına başvuru yaparsan kabul edilme oranın bundan daha yüksektir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.