Bilgisayarım çalınmaması için ne yapabilirim

f8149cde01

Yeni üye
4 Nis 2016
22
0
istanbul
2gun once eve hırsız gırdi ve benim laptopumu çaldı içinde buralardan yukledıgım 2yıllık arşivimde gitti şimdi yeni bi laptop bakıyoruz bunu korumak için ne yapabilirim bütün önerilerinize açığım sinieim acayıp bozuk

_________________________

Hak yiyen,Hack yer
 

Mulfucer

Üye
15 May 2016
213
0
İçerisindeki dosyaları mı koruyacaksın yoksa laptop u mu?

Eğer laptopu koruyacaksan.

Hırsızlar bir an önce eline alabildikleri malzemeleri alma peşindedir, eğer ev boşsa hiç uğraşmadan yarım saat evi didik didik ararlar. Laptopu bir yere gizle örneğin eskiden gardırobun üstüne yorgan koyarlardı gerçi bizim evde hala öyle yapılıyor o yorganın arasına sakla uyurken filan. Yada yatağının altına kıyafetleri koyduğun yerede koyabilirsin ama dikkat et laptopu koyarken kıyafetlerin üstünde durmasın orada kenarda bir boşluk bırak oraya koy sonra yatak çökerse laptop çizilir bir şey olur filan. Birde eğer kendinize güvenebilirseniz evin kapısına ve camlarının tam önüne bir fare kapanı gibi bir şey koyabilirsin uyurken :)

Kilitli bir odan olabilir, mesela bir odaya birden fazla kilit koy sadece anahtarlı kilit olmasın iki üç tane kilit türü olsun onları açana kadar çok ses yapar
 
Son düzenleme:

ByMefta

Uzman üye
23 Eyl 2009
1,540
0
öncelikle geçmiş olsun.Emek vererecek aldığın şeyin çalınması yok olması kadar kötü bişi yok.İnsan evinde bişiyi neden saklasınki deriz ama sütten ağızı yanma meselesinden valla hırsız adı üstünde ev boş oldumu alt üst edip bulur bir şekilde.Kamera alarm bağlatın eve olmadı.
 

mehmet8066

Üye
13 Ağu 2009
126
0
Kocaeli
:) bunlar eski yöntemler artık teknoloji çağınndayız. yok mu çalındığı zaman internete bağlandıgı anda konumu yollasın bi program falan banada lazım yurtta kalıyorum ben nereye saklayım :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.