Bir Haftada Neler Olup Bitti? | THT Haber Gazetesi

BörüHan

Uzman üye
13 Ocak 2018
1,176
277
Ötüken🇹🇷
Bir Haftada Neler Olup Bitti?

22 Mart - 28 Mart Tarihleri Arası Haberler

Bu Hafta Gündemde Bulunan Haberleri Bir Videoda Derledik!




İŞTE BU HAFTA GERÇEKLEŞEN BAZI GELİŞMELER!



Siber Tehditler Geçen Yıl Yüzde 20 Arttı: Evden Çalışanlar En Kırılgan Hedef Haline Geldi!https://www.turkhackteam.org/siber-guvenlik/1976081-siber-tehditler-gecen-yil-yuzde-20-artti.html

Pandemi nedeniyle evden çalışma sisteminin artması beraberinde evden çalışanlara ve altyapılarına yönelik saldırıların ve baskılarında arttığı ortaya çıktı.

Yayınlanan raporda ev ağlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar yüzde 210 oranında arttı ve 2.9 milyara ulaştı.Ev ağlarına yapılan saldırıların büyük kısmı yönlendirici ve akıllı cihazların ele geçirilmesi için yapılan brute forcing saldırıları oluşturdu.
Engellenen 62.6 milyar tehdidin yüzde 91'lik büyük bir kısmı eposta kaynaklı tehditler.Evden çalışanları hedefleyen 2020 yılı oltalama saldırıları için kullanılan yaklaşık 14 milyon web sitesi tespit edilmiş durumda.






Android Uygulamaları Google WebView Nedeniyle Çöküyor!https://www.turkhackteam.org/google...amalari-google-webview-nedeniyle-cokuyor.html

Android System WebView sistem bileşeni güncellemeden sonra hata vermeye başlayarak bileşeni kullanan android uygulamalarında da çökmelere sebep oldu.
Kısa süre önce güncellenen bileşen güncellemeden bu yana sıkıntı yaşandığı raporları gelmeye başlamasıyla webview uygulamalarının çöktüğü gündeme geldi.
Google konu hakkında kısa süre içerisinde güncelleme yayınlanacağını açıkladı.






Deep Web’de Sahte Koronavirüs Testi ve Aşısı Satılmaya Başladıhttps://www.turkhackteam.org/deep-w...navirus-testi-ve-asisi-satilmaya-basladi.html

İnternet'in illegal yüzü Deep Web'te koronavirüs testleri ve aşılarının satışa sunulduğu ortaya çıktı.Bu ürünlere ilgi giderek artıyor.
Uluslarası siber güvenlik şirketi; Deep Web üzerinde bir araştırma yaparak COVID-19 pandemi sürecinin içler acısı halini, sahte test ve aşıların satışlarının 3 kat daha arttığını ve fısatçıların ne aşamada olduklarını gözler önüne serdi.
Ayrıca sadece test ve aşılara değil sahte koronavirüs test sonuçlarınada ilgi oldukça büyük.PCR test sonuçları için sahte rapor üretenler bunun yanında bir de sahte aşı sertifikaları satılıyorlar





Microsoft, Discord'u Satın Almak İstiyorhttps://www.turkhackteam.org/discord/1976433-microsoft-discordu-almak-istiyor.html#post9342383<

Son zamanlarda popülerleşen, daha çok oyuncular tarafından tercih edilen Discord'un, Microsoft tarafından 10 Milyar Dolar gibi yüksek bir fiyata almaya çalıştığı haberleri yayılıyor.
Discord'u satın almaya çalışan şirketlerin sadece Microsoft olmadığınıda söylemekte fayda var.
Ufukta yakın bir anlaşma olmadığı için bu tartışmaların erken olduğunu belirtiyor. Dahası, bazı kaynaklara göre şirketin potansiyel bir satışa tepkisini ölçmek için Xbox Başkanı Phil Spencer ile Discord'un sohbetleri bulunuyor.






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Koronavirüs Tedbirlerine Uymadığı Gerekçesiyle HES Uygulamasından İhbarda Bulunuluyor<

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Koronavirüs Tedbirlerine Uymadığı Gerekçesiyle HES Uygulamasından İhbarda Bulunuluyor
Partisinin kongresinde koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle pek çok vatandaş Hayat Eve Sığar uygulamasından şikayette bulundu.
Yapılan kongre sonrasında hayat eve sığar uygulaması üzerinden bir çok şikayet gelmiş durumda.Bu şikayetler arasında sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da var.
Sağlık Bakanlığı'nın her fırsatta sosyal mesafenin önemine dikkat çekmesi ve toplu ve kapalı alanlarda bulunmamamızı istemesi,kongreden sonra vatandaşların twitter üzerinden "#FahrettinKocaNerede" paylaşımları yapmsına sebep oldu.






Whatsapp'ta İhbar Dönemi Başladı

Facebook'un bünyesine kattığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yakın zamanda ihbarlama özelliği geldi.
WhatsApp ile e-posta yöntemleri gibi daha dolaylı yollardan iletişim kuruyordu. Şimdi ise uygulama içerisinde bulunan Bize Ulaşın kısmından ihbarda bulunabilirsiniz.
Ek olarak ihbarınızı geliştiricilere bildirdiğinizde WhatsApp tarafından bir gruba eklendiğinizide söylemekte fayda var.






Twitter, yediği ceza için 30 milyon lira ödemeyecek

Yeni sosyal medya yasası, sosyal ağ sağlayıcılarının ülkemizde bir yönetici atamaları zorunlu kılınıyor. Twitter, yönetici atamamıştı ve yasalar gereğiyle Twitter, başta 10 milyon lira sonra ise 30 milyon lira ceza yemişti.
Twitter, ülkemize yönetici atadığı nedeniyle cezası geri alındı.Twitter, ülkemize yönetici atadığı için hem ödeyeceği ceza 10 milyon lira'ya düşecek hemde reklam engeli olmayacak.
Altyapı Bakanlığı Yaptığı açıklamada;
Sosyal ağların Türkiye’de temsilci bulundurması, vatandaşlarımızın hak ihlallerinin giderilmesi adına muhatap bulunması açısından büyük önem taşıyor dedi.






Mac Virüslerinin Sadece Bir Yılda Yüzde 1.000'in Üzerinde Arttığı Açıklandı

Yapılan bir araştırma sonucunda Mac temelli kötü yazılım sayısı yüzde 1.000 kattan daha fazla arttığını MacOs cihazları hedef alan kötü amaçlı yazılım sayılarının ciddi oranda yükseldiğini gösterdi.
Yayınlanan raporda kötü niyetli kişilerin M1 işlemcili Mac'lerinde dahil olduğu Apple bilgisayarları daha fazla hedef aldığı ortaya çıktı.
2020 yılında 674.273 yeni türden kötü amaçlı yazılım örneği tespit edildi.2019 yılında ise tespit edilen kötü amaçlı yazılım örneği sayısı 56.556 aradaki fark ciddi anlamda artış olduğu gösteriyor.






YouTube Videoları Yayınlanmadan Önce Denetleyecek

Video izleme platformlarından YouTube, artık telif hakkı ihlallerini video yayınlanmadan önce denetleyip, kanal sahibini uyaracak. Bu şekilde YouTube, kanalların telif hakkı sorunlarının büyük bir çoğunluğunu çözecek.
Bununla birlikte Youtube, telif haklarıyla beraber reklam açısındanda uygunluğunu videolar yayınlanmadan denetlenecek. Ancak önceki dönemlerde içerikler reklama uygun değilse içerikler reklam gelirlerinden mahrum bırakılırdı.
Youtube'ın paylaştığı bu videoya göre şirket, içerik üreticilerinin zaten bildiği Studio ekranına "Kontrol" adı verilen yeni bir aşama eklediğini görülüyor. Bununla birlikte Youtube, telif sorununu görüntüden mi sesten mi olduğunu dahi belirtiyor.






TurkHackTeam Radyo | #SiberSes

Discord sunucumuzda her cuma günü sizin seçtiğiniz konukları Turk Hack Team Radyo | #SiberSes programımızda konuk edeceğiz.
Turk Hack Team Radyo | #SiberSes'in Bu haftaki konuğu SALDIRI TİMLERİ DİREKTÖRÜ VETERAN 7 oldu. Sizlerin ve bizlerin soruları ile röportaj yapılan ve sohbetler ettiğimiz programımıza hepiniz davetlisiniz.




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.