Bir öneri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
14 Eyl 2012
118
0
Selamun Aleykum.
Fazla uzatmadan konu.
Sitede cok fazla bilgi var ve konulara uygun farklı bölümlerde paylaşılmış, bu çok güzel.Eğer bir şeyleri bilmiyorsan,bulur okursun sorun değil,* ama yeterli değil değerli komutanlarım abilerim.Bakın mesela bir* konu ilgini çeker açıp okursun uygulamaya çalışırsın* ama orada hep bir şeyler karanlık kalır bu yüzden başarısız olursun ve o şeyin ne olduğunu ve nerede aranması gerektiğini bile bazen bilmezsin, ama bu hep olur, ister bilgisayar güvenliği, ister hack ister proqramlama,* konunun bir yerlerinde bilmediğin şeyler yapman gerekir ama ne olduğunu bile bazen bilmezsin takılıp kalırsın. Alt yapı yok çünkü,Neyi bildiğini neyi bilmen gerektiğini bilmiyorsun ne kadar bildiğini de bilmiyorsun.Mesela örnek olsun diye söylüyorum, bilmem hack yapıcaksın ,ip alıcaksın ama daha ip nedir tam olarak ve ya tamamen bilmiyorsun ama almaya çalışıyorsun, adam anlatmış okuyorsun "önce ip almalıyız" falan yada "önce ip i bulmalıyız"* diyor eğer adamın ne kast etdiğini anlamazsan gidip balkondan çamaşır ipini söküceksin abi yapacak bişey yok.* Mesela birisi yeni üye oldu* adam fazla bişey bilmiyor ama burada ki abilerimiz kadar olmasa da bir yerlere gelmek istiyor bilgi açısından misal olarak, oda aynı şeyi yaşıyacak abi, siteye baktıgın da nereden başlaman ve hangi yolu takip etmen gerektiğini bilemiyorsun yabancı kalıyorsun konulara.Bir yerden başlasa mesela en üst bölümden okumaya başlasa konularda bahsi geçen bazı şeyler mesela ip gibi başka bir bölümde başka bir konuda yer alıyordur, bilgi tamamlanmadıgı için yararsız olur öğrendiklerin ve bu hep tekrar olucaktır sonda bıkarsın.Demek istediğim hani bir "A-Z ye" , "0-dan başlayarak" diye bir bölüm olsa bilen bilmeyen açıpta 0 dan başlayarak sırasıyla okusak.Ben yeni* değilim yani 12 13* yılı aşkın bir süredir bilgisayarla uğraşıyorum ama bilgilerim yeterli değil, takıldığım yerler oluyor konularda, hatta ara sıra bir şeyler okurken çok sıradan şeyleri bilmediğimi görüyorum ve bu olunca öylesine kalırsın ne biliyorum ne kadar biliyorum bu insanlarla kıyasda dersin kendine içinden..Genel olarak değil, ayrıntılı şekilde bilmek istiyorum, araştırıp okumak istiyorum her şeyi ama söylediğim gibi nereden başlamalıyım bilmiyorum hangi yoldan devam etmeliyim bilmiyorum. 0 dan başlayıp takip edilmesi gereken yolun, sırasıyla okunması gereken tüm konuların sadece başlıkları sıralanmış olan bölüm değil "konu" açıp sabitleseniz, hatta tam bilgi değil sadece konuların ismileri olsa bunu, bunu, bunu diye bir-bir sıralansa bu bile* fazlasıyla yardımcı olacaktır.Umarım derdimi anlata bilmişimdir ve birisi bu konuyu ele alır, eminim böyle bir şey bilgili bilgisiz her kes için yararlı olucaktır. Zaman ayırdığınız, okuduğunuz için tekrar tekrar teşekkür ederim
 

-SiPaHi-

Yaşayan Forum Efsanesi
6 Ocak 2012
12,775
1
İstanbul
Yazını baştan sona okudum,azmin içinde tebrik ederim, ancak kafandaki bu taslak biraz hazırcılığa kaçmak oluyor,halbuki sadece bölümlerdeki sabit konuları incelerseniz nerden nasıl başlayacağınız hakkında fikir sahibi olmanıza yetecektir/diyeceksinizki hepsinimi okuyalım ? Evet gerekirse okumalısınız bu size hiçbir şey kaybettirmez aksine başka şeyler hakkında da bilgi sahibi olmanızı sağlar;hem birşeyler öğrenmek emek gerektiriyor biraz araştırmacı olunmalı ve bu iş için kafa yormalı insan.

Şimdilik gelecek sorular için konuyu kilitlemiyorum.
 

musileno

Kadim Üye
20 Tem 2007
5,774
3
Kardeşim tam bir Laz gibi konuşmuşsun, upuzun bir yazı lakin sadece son cümleyi yazman yeterli idi :)
Bütün konuların linklerine ulaşabileceğin konularda " X konular bu başlık altında" bulabilirsin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.