'Black-King ile Röportaj :)

stokw

Özel Üye
27 Nis 2014
4,596
69
Forumumuzun önemli coderlerinden 'black-king ile bi röportaj yaptık ve sizinle paylaşıyorum :)

1- Nickiniz nereden geliyor ? özel bir anısı varmı sizin için. Varsa, anlatır mısınız ?

Bir zamanlar facebook ceosu arkadaşım vardı. biz ona facebook ceosu derdik :) adı emirhandı o vip üyeydi sonra vip odalarınımı ne göstermiş üyelerden birisine bir daha viplik verilmedi. O sırada ödeme yapmıştı boşa gitmesin diye ben aldım vipliğini ama vip olmadım sadece nickimi değiştirmek istedim. Nickim aniden değiştirilecekti aslında aklımda olan Lee 'idi. Ancak o nicki kullanan birisi varmış. Black-Box komutanımız pm atmıştı nickin ne olsun diyince aklıma Black-King geldi direk bi anısı yada özelliği yok tek farklı Black-King'in ilk harfi B ismimin baş harfi.

2-Bize 1 gününüzü anlatır mısınız :) ?

Kendime ait öğrenci evim var 4 kişi kalıyoruz diğer 3 arkadaş bayan arkadaşlarım. Sabah ilk gözümü açtığımda sigaramı içerim. Sonra biraz şekerleme yaparım televizyonun karşısında. kalkar dişlerimi fırçalar duşumu alır hazırlanırım. Bakımlı birisiyimdir evden çıkmam 30 dakikayla 45 dakika arası sürüyor. dışarı çıkınca önce oturduğum çevredeki tanıdıklarıma selam vere vere yürürüm. Bornova küçükpark gibi bir yerde oturuyorum , aktif bir yerdir. Metroya binip konağa gelirim her gün. sonra çalıştığım yere geçer masama otururum akşama kadar hack ve kod. çalıştığım yerde bana verilen iş bu çünkü. İş sırasında canım sıkılırsa hemen 100 metre ileride sahil var oraya gidip sahilde turlarım. Akşam evime dönerim, en azından 1 bira alırım yada ice tea alırım. kitabımdan 250 sayfa okurum. sonra arkadaşlarım gelirler sohbet muhabbet. (BİZDE ASLA TEKLONOJİK ALET KULLANILMAZ ARKADAŞLAR ARASINDA) gece 3-4'e kadar sohbet muhabbet ederiz. Benim genel hayatım böyle. fark ettimde çok sıkıcıymış pazar günleride bar'a gider biraz arkadaşlarımla takılıyorum tek fark bu :)


3- İçki alkol kullanıyor musunuz :) ?

Alkol kullanıyorum evet, ama sınırlı olarak kullanıyorum abartıya kaçmadan. Hem ben içtimmi tam içerim. yaşıtlarımlada pek anlaşamam. en azından 30-40 yaşındaki adamlarla içerim içtimmi.


4- Geliştirdiğiniz wifi kırma ve telefon dinleme yazılımlarının bi getirisi/gotürüsü oldu mu :) ?

Geliri gideri olmadı. toplasanız 500$ para kazandım toplamında o kadar.


5- Programcılığa nasıl başladınız ? Başlamanızdaki en önemli etken nedir :) ?

Yıl 2007. Abim pc aldı kendisine. Ama beni çeken bir şeyler vardı bilgisayara karşı. Heves vardı , merak vardı. 2008 yılında ilk kez elime sürdüm. küçüktüm anlamıyordum. Elime ilk sürüp tuşlara dokunduğum anda beni kendisine çekti sanki. O günden sonra hiç başından kalkmadım. Ailem hep destekçi oldu bana bu konuda. Merak edip araştırdım hiç bıkmadım sıkılmadım. Metin2 adı oyunda hacklar yapardım. Sonra bir gün birisiyle tanıştım o kişi bana program yaptığını. çok zevkli olduğunu ama güzel yapamadığını söylemişti. Bende nası yapılıyo atarmısın diye cevap vermiştim. Team'dan pcme bağlanıp kurdurttum. İlk programım kod yardım merkeziydi. forumda eskiler belki hatırlar :) sonra araştırmaya devam ettim. vb6 kurduktan 2 ay sonra vb.net'e geçme kararı aldım. Ve üzerinde uzun çalışmalar yaptım. Başlamamdaki en büyük etken hayatımdır. Ben kodları ve bilgisayar işine hayatımı adadım. Aileme bir şeyler kazandırmak istedim hep. Abim yengem ben cs oynardık. o an dedimki ben neden yapamayım ? Ben yapsam ailecek oynasak :). hayaller böyle başladı sadece kendime yapmaya başlamışken dünyaya program yapmaya başladım. Program istatistiklerim 26 farklı ülkede kullanıldığını ve paylaşıldığını gösteriyor. Şuana kadar 250 den fazla program yapıp paylaşmışlığım var. Programcılık benim hayatımdır. Canımdır ciğerimdir. Bana bir harf öğretenin yüz yıl kölesi olurum lafına benzicek ama bana bir kod öğrenin bin yıl kölesi olurum ben.


6- Bayağı güzel bir anısı varmış programcılığınız umarım tüm hayalleriniz gerçek olur :) . Turkhackteam.net/org forumumuz hakkındaki düşünceniz nedir ?


Turkhackteam forumuna üye olmadan önce metin2'de p2p sistemi vardı. O sistemle TL yetkisine ulaşılıyordu. onu geliştirmiştim. Turkhackteam ekibi güzel bir ekip üyeleri ve yönetim kadrosuyla birlikte tam bir ekip. Ve bana göre türkiyenin en iyi hack platformlarından bir tanesidir. Bana çok şey kattığını düşünüyorum. İyisiyle kötüsüyle. Hiç unutmam ilk asistan rütbesini aldığım zaman o zamanlar SaLii olan şimdi GravityForce olan arkadaşımız bana web-server güvenliğinin temizliğini vermişti. O bölümü temizlerken bütün konuları okudum baştan sona ve ne kadar yararlı bir forum olduğunu o zaman anladım. Çok güzel hack anlatımları varmış meğersem geçmiş sayfalarda. Araştırarak elde edebilirsiniz hepsini. THT çok güzel bir forum. Forumdan daha çok çoğumuz için bir aile ortamıdır.


7- Forumda örnek aldığınız birisi veya sevdiğiniz birileri var mı :) ?

Tek isim geçerim evillord.


8- Kimliğinizi saklamıyorsunuz bu bir özveri mi yoksa reel ve sanal hayatın bir olduğunu düşündüğünüz için mi :) ?

Kimliğimi saklamıyorum çünkü , Sanal bir insan değilim. aktif bir insanım ve sosyal bir insanım. Korkacak bir şeyim yok. Çünkü korkulacak bir şey yapmadım. Kendimi gizlemek gibi bir düşüncem yok , olmadıda. Hatta takipcilerimden en azından 100 kişiyle reel olarak canlı canlı görüştüm sohbet ettim. Ben yararlı bir insan olduğumu düşünüyorum. Zarar veren birisi olsam zaten gizlerdim. Boşu boşuna gizliliklede uğraşma gereği görmüyorum. İnsanların kullandığı programları kimin yaptığını bilmeye hakkı var bence.

9- Forumu bi ara bıraktığınız zamanda olmuştu o sürede ne yaptınız, geri dönmenizdeki etmen ne oldu :) ?

Forumu bırakma sebebim tamamıyla reel sebeplerimdi. Çalışıyordum aktif olamıyordum. Aktif olamadığımdan yönetim kadrosunu meşgul etmek gibi bir hakkım olmadığını düşündüğümden yönetim kadrosundanda ayrılmıştım. Ancak forumu bırakmadım ben. Sanalı bıraktım, daha sonrasından işlerim yerine oturmaya başladı. Bu yüzden geri döndüm nolursa olsun 2.5 senedir forumu hiç bırakamadım. Bırakmak gibi bir düşüncemde yok.


10- Teşekkür ederim röportaj isteğimi kabul ettiğiniz için son olarak söylemek istediğiniz bişey var mı bunu okuyacak olanlara ve bana ? :)

stokw'cum hatırlarsın aylar önce sana bir mesaj atmıştım. O mesajla birlikte bi anda yükselmeye başladın. Hatırlarsınki o mesajda sana araştırmanı ve asla pes etmemeni söylemiştim. Bunu her zaman tekrar ediyorum. Asla araştırmaktan çekinmeyin. Şunu şöyle bilinki Google arkadaşınız youtube kankanız olsun. Onlarda her türlü bilgi var size yardım ederler asla çekinmezler :). Araştırın korkmayın. Pes etmek ne bizim kitabımızda yer alır nede vicdanımız buna el verir. ben teşekkür ederim stokw'cum hayatında başarılar diliyorum. Sende ileride çok büyük yerlere geleceksin emin ol :)


Special soru :) - Kimdir bu black-king ? adı yaşı nerde yaşar nerede çalışır ? :D

Black-King 18 Yaşındadır. Adı Batıkan , İzmir Bornova Küçükparkta büyük bir (4+1) öğrenci evi vardır orda yaşar. Bir televizyon kanalında bilgi işlemcilik yapar. Genelde öğrenci olduğum için hazır yemekler tüketiyorum :)
 
Son düzenleme:

Oğuz~#>

Kıdemli Üye
5 Tem 2009
4,772
17
Bursa
Ellerine sağlık iyi düşünmüşsün tanımayanlar için bu işe yeni başlayanlar için örnek teşkil edebilir
 

Black-Coder

Uzman üye
30 Mar 2013
1,090
0
Nickini her zaman sana yakıştırmışımdır dostum.
Bazen diyorum ki iyi ki Black-Box Vıp üyeliğimi almış yoksa seninle tanışmıyor olurdum.
Bu arada Emirhan ben oluyorum beyler yardıma ihtiyacı olan bize ulaşabilir.
Dostluğumuzun 3. yılı kutlu olsun. :)
 

'Black-King

Yaşayan Forum Efsanesi
30 Tem 2012
10,353
340
İstanbul
Nickini her zaman sana yakıştırmışımdır dostum.
Bazen diyorum ki iyi ki Black-Box Vıp üyeliğimi almış yoksa seninle tanışmıyor olurdum.
Bu arada Emirhan ben oluyorum beyler yardıma ihtiyacı olan bize ulaşabilir.
Dostluğumuzun 3. yılı kutlu olsun. :)

hatırladım orda ismini unuttuğum şahısın asıl nicki Akdora Akkaya'Dır. şimdiki nickiylede Black-Coder 'dir. dostluğumuzun 3. senesi oluyor :)
 

DonCorleone28

Katılımcı Üye
11 Tem 2013
699
0
33
aynen hayat bana güzel ayda 600tl en azından eve gidiyor hayat bana güzel :twist

oyle eve can kurban 4+1 evin masrafi 600 ise. bir de bayan arkadaslarla kaliyorum detayini belirtmene Gerek yoktu :) 35.5'ta evlerin kirasi iyiymis demekki Ben istanbulda 2+1 eve 1 milyar kira veriyorum Ama ogrenci degil bekar evi :)
 

'Black-Life

Kıdemli Üye
13 Mar 2013
2,543
0
38
Teşkilat
Röportajda Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim :)
Az Çok 'Black-King'i Tanımış Oldum :)
stokw ve 'Black-King'e Teşekkür Ederim
 

SinyoRdes

Katılımcı Üye
4 Haz 2013
276
0
Kendime ait öğrenci evim var 4 kişi kalıyoruz diğer 3 arkadaş bayan arkadaşlarım. VAY BE :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.