bu adamlar mail adresimi nereden buluyor

J700

Adanmış Üye
20 Ocak 2011
6,905
11
alanya
sürekli dolandırıcılar tarafından santaj mailleri alıyorum
neymiş malum siteye girerken telefonuma virüs atmışlarda kameradan beni çekmişlerde bittcoin ödemezsem herkese yayacaklarmış da

her gün bıkmadan gönderiyorlar

buna inanan olur mu ki
 

MemAHaCk

Katılımcı Üye
31 Ocak 2019
499
4
Neptün
Telefonu Formatla İçindekileri Yedekleyip Kökten Hallet Yeni Bir E Postada Aç İmkanın Varsa Yoksa Şikayet Edeceğim Sizi Ip Adresinizi Buldum De Korkarlar Zaten.
 

J700

Adanmış Üye
20 Ocak 2011
6,905
11
alanya
Sistemde virüs yok adamlarda mail listesi var onlara atıyorlar yani görüntülerimi falan çektikleride yok herkese atıyorlar bi enayı düşerse diye
 

CrazyExelans

Katılımcı Üye
21 Ağu 2017
920
5
104
Burning Hâll
Büyük ihtimalle dolandırıcılardır fakat yine de diyelim ki virüsü enejkte ettiler ve telefonunuza sızdılar. Bu durumda ne yapacağınızı kendiniz belirlemeniz lazım, Örneğin; Telefonunuzda öyle çıplak fotoğraflarınızı barındırma fantezileriniz falan var mıdır? 'var' diyelim, size mail atanlara cevap olarak ellerine geçirdikleri fotoğraflarınızdan 1-2 tanesini isteyin zaten yanıtlarına göre ne oldukları belli olacaktır.

Öbür bir seçenek olarak diyelim ki telefonunuzda çıplak fotoğrafınızı barındırmıyorsunuz yani 'yok', bu zaten dolandırıcı olduklarını ispatlar fakat kameranızdan çektiklerini iddia ediyorlar diyelim, bu durumda cevabını yine kendiniz bulacaksınız, Örneğin; Soyunurken veyahut kıyafetlerinizi giyinirken (vs.) Hiç telefonunuzu, kamerası size dönük bir şekilde tuttuğunuz oldu mu, veyahut oluyor mu? yani ne bileyim genelde cebinizde olur ya da tavana veyahut yere bakacak şekilde bir yerde durur vesaire.. Bu tarz soruları kendinize sorup cevaplayaraktan çözüme kavuşursunuz herhalde diye düşünmekteyim :):

( bu olayı niye sherlock gibi biraz fazla üsteledim ben de anlamış değilim içimde birikmiş galiba :D )
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant

alsan_1149

Yeni üye
1 Şub 2010
40
0
BlackMail denilen Mail Şantajcılığı. Ellerinde herhangi bir veriniz, kaydınız vs. yok. Mail Spider programları ile mail adreslerini blok halinde çekip daha sonra bu maillere BCC Bulk mail göndererek Şantaj Yapıyorlar ve sizden BTC istiyorlar. Asılsız mail trafiği. Mail içerisinde inandırıcılığı artırmak için (Mail Adresiniz: [email protected] olsun) abcdefg.mp4 kaydınız elimizde gibi içeriklerde kullanıyorlar. Sıkıntı yok, hayatınıza normal şekilde devam edin.
Telefona yazılım enjekte etmiş olsa neden mail atsın? Ekranına sürekli Alert gönderir bu şantajı yapmak için.


Saygılarımla,
 

х creaтıve

Özel Üye
13 Haz 2016
2,839
165
sürekli dolandırıcılar tarafından santaj mailleri alıyorum
neymiş malum siteye girerken telefonuma virüs atmışlarda kameradan beni çekmişlerde bittcoin ödemezsem herkese yayacaklarmış da

her gün bıkmadan gönderiyorlar

buna inanan olur mu ki

Öncelikle mail adresini değiştir. Tarayıcından sadece güvenli sitelere eriş güvenli olmayan siteleri bilmiyorsan bir şeylere bakacağım diye girme, ha girdin diyelim mail adresini resmi olmayan hiç bir arayüze yazma.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.