Burpsuite ile Neler Yapılabilir?

ilbeyli3527

O Şimdi Asker
23 Haz 2015
351
34
UZAY VE MARS
herkese oncelıkle ıyı gunler benım son gunlerde kendımı BURPSUITE programına verdım de ama bu burpsuıte ıle sadece clıent > server arasında gelen gıden request ve ya responseları mı ınceleyeblıyoruz bu burpsuıte programı ıle neler yapılabılır daha farklı olarak sımdıden herkese tesekkurler :9
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
243
-Türkistan-
Cevap: burpsuıte hk

Burp suite ile şunları yapabilirsin: Tarayıcının proxy ayarlarına ulaşma ve aktif etme.Burp suite programını açma proxy ayarlarını gerçekleştirme.Herhangi bir siteye bağlanma ve ilk isteği yakalama.Yakalanan isteğin sunucuya yollanması.
 

AXPA

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
2,340
152
New World
Merhaba,

BurpSuite ile;

* Web sitesinin alıp gönderdiği paketleri code olarak görebilir, üstünde değişiklik yaparak istekte bulunabilirsiniz.

* Web sitesinin SQL açıklarını taratabilir, brute force atak gerçekleştirebilirsiniz.

* Açık olan postları tespit edebilirsiniz.
....

Tüm bunların dışında web sitesinin açıklarını tespit etmekle kalmaz açıkları kapatabilmeniz için önergeleri uygulayabilirsiniz.

Saygılar,
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.