Büyük Marmara Depremi

TheWhoIAm

Uzman üye
27 Şub 2016
1,248
0
Siber Dünya
Biliyorsunuz 1999 da deprem oldu bir çok kişi hayatını yitirdi ama bazı kişilerin açıklamasına gore Marmarayı büyük bir deprem daha bekleniyomuş lütfen hazırlıklı olalım


Depremler Yer Yer Su Siddette Olucak
- Eminönü (Merkez üssüne uzakligi 16 km): 9 siddetinde sarsilacak.

- Fatih (Merkez üssüne uzakligi 14-15 km): 9 siddetinde sarsilacak.

- Zeytinburnu (Merkez üssüne olan uzakligi 12 km): 9 siddetinde sarsilacak.

- Bakirköy (Merkez üssüne olan uzakligi 10 km): 9 siddetinde sarsilacak. (Bazi yerler 10 siddetine maruz kalabilir)

-Avcilar (Merkez üssüne olan uzakligi 12 km): 9 siddetinde sarsilacak. (Bazi alanlar 10 siddetine maruz kalabilir)

-Küçükçekmece (Merkez üssüne olan uzakligi 14 km): 8 siddetinde sarsilacak.

-Büyükçekmece (Merkez üssüne olan uzakligi 15.5 km): 8-9 siddetinde sarsilacak.

-Silivri ve Çatalca: 7 siddetinde sarsilacak.
Diyor Uzmanlar


yaklaşık olarak 250 yıllık periodlar halinde kuzey anadolu fay hattının batı ucunu büyük yırtılmalarla vuran ve 250 yıllık periodun bitmesine yaklaşıldığı bu günlerde, yeniden istanbul'a uğrayarak marmara denizindeki fay hattında anadolu karasını yunanistan kıyılarına doğru biraz daha yaklaştıracak şekilde bir sarsıntı üretecek depremin adlandırmasıdır. sarsıntının büyüklüğü, arabistan yarımadasının anadolu'ya uyguladığı baskı sonucu oluşacak kırılmanın tek parçalı ya da iki parçalı olmasına göre değişecek olduğu ve kırılmanın tek parçalı gerçekleşmesi durumunda istanbul'un oldukça yüksek hasara uğrayabileceği depremle ilgili olarak hemen hemen hiçbir önlemin alınmamış olması, güçlendirilmeyen binaların, köprülerin, viyadüklerin enkaz yığınına dönüşmesinden sonra insanların yine birbirini suçlamaya başlayıp, iş işten geçtikten sonra boş boş konuşmasına neden olacaktır. planlanan tahliye ve ulaşım yolları gün içindeki bir depremde tıkanık olacak, helikopterlerin inmesi hedeflenen otoparklar araçla dolu olacağı için onların çekilmesi zaman alacak, ana arterlerin tıkanması durumunda yaşanacak panik kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyecek, bazı yerlerde doğalgaz kesim vanaları çalışmayacak ve buna benzer binlerce düzensizlik bir arada belireceği için kaos ortamı tam olarak yaşanacaktır. endüstrinin ve iş dünyasının kayıplarının ne şekilde telafi edilebileceği, ekonominin bu yükün altından nasıl kalkabileceği gibi sorular istanbul depremi başlığı altına sıralandığında olayın vehameti gözler önündedir. istanbul, potansiyel bir mezarlık olarak zamanın içinden kurbanlarına sırıtmaktadır. istanbul depremi bireysel olarak mutlaka önlemlerin alınmasının gerektiği, çok yakında olan ve engellenemeyecek bir doğa felaketidir.




elimiz kolumuz bağlı sonunu beklediğimiz ve kendimizi allaha teslim ettiğimiz, en ufak bir çaba ya da hazırlık yapmadığımız, tembellik edip boşverip önemsemediğimiz, olduğu taktirde türkiye diye bir devletin artık olmayacağı, olsa da surinam,somali,etyopya'ya benzeyeceği, istanbul'daki konutların sadece %25'inin sigortalı olduğunu düşündüğümüzde aklımıza gelen 2 kelime: büyük felaket. burda abartma yapmiyorum cunku $oyle du$unun, abd'nin california ve texas eyaletleri ile nyc, chicago, boston, washington gibi onemli $ehirlerinin herhangi bir nedenle yok oldugunu du$unun, abd'de de bitmi$ demektir bu durumda, zira kalan yerler coller ve tarim arazilerinden ba$ka bir şey degildir

Beklenen büyük deprem için yapılan tahminler ise 7,5 şiddetinde olacak. Kırılmayı düşünen fay hattının bir kısmı kırılırsa eğer küçük depremler meydana gelir ve 6 - 6,5 şiddetinde daha düşük şiddette yine büyük depremler meydana gelebilir. Bizim yapmamız gereken en kötü ihtimale göre hazırlanmak.



Hazırlıklı Olun!!!
 

MeriToum

Üye
30 Ocak 2012
238
0
:nedreN
Sanmıyorum, bir uzmandan 2200lü yıllara kadar deprem olmaz, olursa küçük çaplı olur diye bir yorum almıştım, ne kadar doğrudur bilemem fakat belirli sürelerde bunları çıkartıyorlar. Özellikle yakında bir deprem olursa tekrar aynı şeyleri önümüze sunuyorlar. Şahsen bir şey olacağını düşünmüyorum.
 

MeriToum

Üye
30 Ocak 2012
238
0
:nedreN
Kardeşim bende oyle sanıyodum detaylı arastır konuyu deprem olucak yakında

Böyle bir tabir asla kullanamayız ki dinimizcede bu Tanrıya şirk koşmak demektir. Olacağını ve olmayacağını bilemeyiz. Tahminim olmayacağı yönünde, insanları korkutmaktan başka bir şey değil. Hatırlarsanız geçen senelerde de böyle bir konu açıldı daha sonra 2016 ya ertelendi :)
Ayrıca ekleyeyim, ekşiden aldığın yazının tarihi 2002.

28.02.2002 11:02 ~ 11:04 diamonda

Edit 2: Son sayfalardan:

ahmet ercan isimli şahsa göre depremin şiddeti ve beklenen hasar abartılıyormuş.

"istanbul'da sadece kıyı kısımları etki alanında. istanbul'un büyük kısmı gayet sağlam. hani istanbul'da yerle gök birleşecekti? bu doğru değil. istanbul'daki yıkılabilecek yapı sayısı, 7.5 büyüklüğünde bir deprem olsa bile yüzde 1 veya 2'yi geçmez. gölcük gibi istanbul içinden bir kırık geçmiyor, daha çok ötesinden geçiyor. 'kızılca kıyamet olacak' gibi olaylar abartı ve bilim dışı oluyor. 'istanbul'da deprem için hiçbir şey yapılmadı' demek gerçekten çok acımasızlık. istanbul'un jeolojik haritası çıktı"
 
Son düzenleme:

Dont Make Number

Yeni üye
21 Şub 2016
46
1
Kardeşim büyük bir deprem olacak haklısın ve biz ne deveyi bağladık ne de tevekkül ettik ancak deprem zaman ve tarih olarak tahmin edilemez 250 yıllık periyot işi de kafama yatmadı böyle bir yargı çıkarmak için 500 yıllık deprem analizi lazım en az ama 250 yıllık periyot olsa da olmasa da depremin olacağını söylemek çok zor olmasa gerek
 

dorukyurdusen3

Katılımcı Üye
7 Ocak 2016
577
0
2014 te de Dünya'nın sonu gelecekti ama gelmedi işte.
Böyle şeylere inanmayın hemen.
Zaten olsa şuan medya böyle durur muydu?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.