CGI nedir ?

Quiklav

Adanmış Üye
8 Eyl 2016
7,030
56
127.0.0.1
⭐⭐ CGI nedir ? ⭐⭐


Common Gateway Interface

CGI (İng. Common Gateway Interface), Web sunucuları ile bu sunucuların dışındaki programlar arasında etkileşim, diğer deyişle ortak çalışma platformu oluşturmak için geliştirilmiş bir standarttır. CGI bir proglamlama dili değil, bir programdır. HTML kodu içerisinden çağırılan CGI programları, Web'in statik yapısına dinamik bir yapı kazandırmaktadır. İnternet üzerinde hemen hemen bütün kullanıcı arayüzleri CGI kullanılarak hazırlanmıştır. CGI, Web kullanıcılarının Web sunucusunun çalıştığı makine üzerinde belirlenen programları çalıştırmasını sağlayan bir arayüz programıdır.
1.gif
1.gif
1.gif

Web sayfasını kaç kişinin ziyaret ettiğini öğrenmek, ziyaretçilerin mesaj bırakmalarını ya da bir sipariş geçmelerini sağlamak ve buna benzer şeyler için kullanılmaktadır. CGI, bu tür bilgi girişi ve depolanmasının istendiği ya da kullanıcının site içerisindeki hareketlerini kaydetmek gibi bir takım imkânlar sunmaktadır. Günümüzde CGI, basit bir sayaç veya e-posta programından başlayarak daha karmaşık veri tabanı kullanan pek çok siteye kadar her yerde kullanılmaktadır.



gXb1lZ.gif
 
Son düzenleme:

Hyddd

Üye
8 Ocak 2017
81
0
Ankara
eline sağlık

CGI deyince aklıma exploit/multi/http/apache_mod_cgi_bash_env_exec exploiti geldi

shellshock exploiting be : )
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.