Corel'de Satranç Tahtası Yapalım

QuackeR | TR

Uzman üye
17 Tem 2008
1,478
3
Sakarya..
Corel'de Satranç Tahtası Yapalım

satranc1.jpg


1. Araç kutusundan "Graph Paper Tool (D)" aracını alalım.

satranc2.jpg


2. Ekranımızın Property bar penceresinden satır ve sutun sayılarını 8 yapıyoruz.

satranc3.jpg


3. Ekranımıza istediğimiz yerden başlayarak satranç tahtasını çiziyoruz. Eğer satranç tahtamızın boyutlarının eşit olmasını (kare şeklinde) istiyorsak tahtamızı çizerken klavyeden Ctrl tuşuna basabiliriz.

satranc4.jpg


4. Çizmiş olduğumuz şeklin üstünde faremizi sağ tıklayarak "Ungroup All" ı tıklıyoruz ve her bir kareyi parçalamış oluyoruz.

satranc5.jpg


Aynı işlemi Ctrl + U kıza yol tuşları ya da üst menüden Arrange > Ungroup All

satranc6.jpg


5. Şimdi karelerimiz üzerinde tek tek değişiklik yapabiliriz. Şimdi birer aralıklarla karelerimizi seçerek renklerini değiştiriyoruz.

satranc7.jpg


Birer aralıkla karelerimizi renklendirdik.

satranc8.jpg

6. Şimdi satranç tahtamızın tamamını seçerek (Ctrl + A) üzerinde sağ tıklayıp Group (Ctrl + G) ya da üst menüden Arrange > Group diyerek gruplandırıyoruz. Yani daha önce parçaladığımız kareleri birleştiriyoruz.

satranc9.jpg


7. Satranç tahtamız hazır hale geldi. Buna çeşitli efektler ekleyebiliriz. Burada biz tahtamıza perspektif özelliği verelim. Bu işlem için satranç tahtamız seçili iken üst menüden Effects > Add Perspective diyoruz.

satranc10.jpg


Satranç tahtamızın kenarlarında noktalar oluşur. Bu noktalardan tutup sürükleyerek çeşitli perspektifler oluşturabiliriz.

satranc11.jpg

menüsünü tıklıyoruz.

ALINTIDIR
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.