DDoS Nedir? DDoS'tan Nasıl Korunulur?

Baris1307

Üye
14 Şub 2016
187
0
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar

DDos Nedir?
Siber saldırganların amacı her şey olabilir. Para sızdırmak, gizli doküman peşinde koşmak, kimlik hırsızlığı yapmak, internet banka hesaplarına dadanmak, kabadayılık yapmak, şantaj ve akla gelebilecek her türlü belanın sorumlusu olabilirler. Ancak 2007 yılından bu yana sadece panik ve sıkıntı yaratmak adına DDoS saldırıları düzenledikleri de biliniyor.

DDoS tarihi 2007’den öncesine uzansa da popüler olduğu dönem bu tarihe denk düşüyor.DDoS saldırısı (Distributed Denial of Service Attack) adı verilen siber zorbalık, çoklu sistemlerde hedef sistemin kaynakları ya da bant genişliğinin istila edilerek hizmet veremeyecek duruma getirilmesine verilen isim olarak da özetlenebilir. Bu etkiyi yaratabilecek birçok yardımcı kötücül yazılım da var.


DDoS ve Suç Ortakları
Kötücül yazılımlar DDoS saldırı mekanizması taşıyabiliyorlar. Bunun örnekleri siber suç tarihinde sıkça yaşandı. En ses getirenlerinden biri MyDoom virüsü olarak adını tarihe yazmayı başardı. MyDoom’un yanı sıra Stacheldraht’da DDoS aracının klasik bir örneği olarak biliniyor. Bu araç, saldırganların sunuculara bağlanmak için istemci bir yazlımın kullanıldığı DDoS saldırısını kolaylaştıran çok katmanlı bir yapıyı destekliyordu. Bugün DDoS ataklar için Smurfs, Teardrops ya da Pings of Death gibi trojanlar veya kötücül yazılımlar kullanıyor. Bu yazılımlar eskilerinden daha hızlı yayılıyor ve son derece de tehlikeliler. Her kötücül yazılım farklı DDoS saldırı altyapısı oluşturabilme kapasitesine de sahip.

DDoS Artık Karaborsada!
İsteyen herkes Deep Web’i kullanarak DDoS saldırısı siparişi verebiliyor. Evet, yanlış okumadınız. Üstelik bu hizmetin saati 150 dolardan başlayan fiyatlarla pazarlanıyor. Tüm internet üzerinde her gün saatte 2 binden fazla DDoS saldırısı gerçekleşiyor. Siber saldırganlar artık bu saldırıyı pazara çıkardıkları için kimin kime ne için saldırdığını bulmak mümkün olmadığı gibi sunuculara binen yük her gün daha da artıyor.

DDoS'dan Nasıl Korunuruz?
Aslında kolay kolay kurtulamıyoruz. DDoS saldırılarından korunmak oldukça zor ve kurumsal altyapılar gibi birçok PC barındırıyorsak oldukça da pahalı. Genellikle DDoS saldırı konusunda artık usta olmuş hackerlar bile kendi sunucularını DDoS'dan koruyamıyorlar.Ancak Bazı Programları Kullanarak Hafiflete Biliyoruz.

Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana!!:yo:yo
 
Son düzenleme:
25 Ara 2015
147
0
Tek cozum sunuya ddos ve botnet koruma almak.
Birde sunucunun cok guclu olmasi lazimli yuklu miktarda paketlere cevap versin.
Ornegin facebook sunuculari v.s
 

azizeses26

Üye
19 May 2016
62
0
....
Peki Hoıc ile tr.gg - xyz gibi siteler kolayca devre dışı bırakılıyorken comlu sitelerde hiç başarılı olamadım nasıl yapabilirim ?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.