Deep Web’te satılan 13 şey

Ceys

Yaşayan Forum Efsanesi
2 Nis 2016
7,658
4,965
Orhun Nehri
Sadece internetin karanlık yüzü ‘Deep Web’te satılan 13 şey

1 – 430 dolara diploma… Kim gider okula!
yasadışı satılan en dikkat çekici hizmetlerin başında “üniversite diploması” var. Üstelik kurbanlar, sadece ABD’deki değil, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki üniversitelerden de “bir tıkla mezun olun” vaadiyle kandırılıyor. Diplomanın fiyatı 5 dolarlık kargo ücretiyle birlikte toplam 430 dolar.
2 – İki dolara ölümsüzlüğün reçetesi
Trustev’in ortaya çıkardığı bir diğer illegal “dark web” satışı olan ölümsüzlük reçeteleri, bir pazar olma yolunda ciddi ciddi ilerliyor. Bu ortamda kendini bilim insanı olarak tarif eden sahtekarlar, 2 dolara “Ölümsüzlük Rehberleri” satıyor.

3 – Piyango bana vursun ama vergisi kalsın
ABD’nin en büyük şans oyunlarından Powerball lotosu oynamak isteyen ama eğer kazanırsa, vergisi canını sıkanlar için Dark Web bir çözüm bulmuş! Bitcoin ile loto oynanıyor, ama kazanırsanız, vergi ödenmiyor… İnanana…

4 – Bedava kupon mu? Alırım bir dal…
ABD’liler için gündelik yaşamın vazgeçilmezi olan kuponlar da yasadışı olarak bu ortamda satılanlar arasında. Hergün gidilen market veya restaurantlarda kullanılabilen bu sahte kuponların ne kadar karın doyurduğu ise bilinmiyor.

5 – Heyy taksi…Kuponlarım birikti
Dark Web’in siber fırsatçıları, internet dünyasının yenilikçi servilerini de takip etmekten kalmıyor. Bunun son örneği ise özel taksi uygulaması Uber olmuş. 10 yolculuktan oluşan paket, yasadışı olarak toplam 15 dolara satılıyor.

6 – 100’lü kredi kartı paketi
Dark Web’teki kimlik hırsızlarının en popüler yasadışı satışlarının arasında hiç şüphesiz kredi kartları yer alıyor. Hem de öyle birkaç tane değil, ortalama limiti 3500 dolar olan 100 kredi kartından oluşan paketin toplam fiyatı sadece 17 dolar. Diğer bir deyişle, 17 dolara, 350 bin dolarlık yatırım!

7 – Yüksek skorlu sosyal güvenlik numarası
Dark Web aracılığıyla online ortamda çalınan kişisel sosyal güvenlik numaraları da satılıyor. Üstelik bu numaralar öyle sıradan da değil. ABD’de yerleşik ve kredi skoru en yüksek olan kişilerin çalışan kişisel hassas bilgileri elden ele geçiriyor

8 – + 18 mesajlarınız itinayla yazılır
İnternetin karanlık yüzünde sadece bilgileriniz çalınıp, satılmıyor. Bu ortamda hem yasadışı hem de cinsiyetçi ve kadını m.eta olarak kullananan bir bakış açısıyla bir kadının göğüslerine doğum günü veya reklam mesajı yazdıranlar da var. Ücret olarak ise 20 dolar belirlenmiş.

9 – 3D yazıcıdan ATM kartı, silah, ne istersen
Teknoloji alanında üç boyutlu (3D) yazıcı pazarı aldı başını gidiyor. Buradaki büyümeyi gören fırsatçılar da “Dark Web”e yüklenmiş. Üç boyutlu yazıcıdan 1 dolara silah yapan da var, ATM kartı basıp, bir umutla bekleyenlere gönderen de…

10 – Kum, sadece kum…
Dark Web’te “kum” evet yanlış yazmadık, sadece kum satan da var. Üstelik yarım kilosu 50 dolara… Tabi ki ödeme aracı olarak kredi kartı ve benzeri bir yasal yöntem değil, Bitcoin kabul ediliyor. Acaba neden? Burnumuza pis kokular geliyor…

11 – Bir dolara ömür boyu online film
Dünyanın en büyük online film ve içerik servislerinden Netflix de ‘dark web’te kendine yer bulmuş. Tabi yasadışı olarak… Çalıntı kredi kartları üzerinden ödeme yapan siber korsanlar, normalde aylık 7.99 dolardan başlayan Netflix aboneliğini, 1 dolara üstelik ömür boyu sunuyor (mu?).

12 – Yüzsüz… Maskesiz kalmayın!
Trustev’in açıkladığı bir diğer ilginç “dark web” girişimi ise sizin birebir maskenizi yapıyor. “Aşırı gerçekçi” iddiasıyla tüylerimizi ürperten bu silikon maskeler için de ödemeler, sanal dünyanın para birimi Bitcoin aracılığıyla yapılıyor.

13 – Olmazsa olmazdı. Klonlanmış kredi kartı
Çalınıp, kopyalanan kredi kartları tabi ki “Dark Web”in en popülerleri arasında. 2000 dolarlık limiti olan bir kredi kartı, ortalama 90 dolara satılıyor. Üstelik “FedEX ile gönderim yapıyoruz”, diyen dolandırıcılar, uluslararası sevkiyat yaptıklarını belirtiyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.