Deepin DE Tanıtım //Linux Kulübü

ksc10

Katılımcı Üye
29 Ocak 2016
414
2
Burdan
cgZsJx.png



Öncelikle yazıma hoşgeldiniz.

Bu yazımda sizlere kendi kullanmış olduğum Deepin Masaüstü ortamını tanıtacağım.
Sistemi İngilizce kullanıyor olduğum için ekran görüntüleri İngilizce. Onun için kusura bakmayın. Size çevirerek anlatacağım. Tabiki de Deepin DE'nin Türkçe dil seçeneği mevcut.



Deepin DE'ye geçmeden önce size Deepin Linux'tan bahsedeyim. Deepin Linux, Debian tabanlı olarak geliştirilmiş bir Linux dağıtımıdır. Kullandığı masaüstü ortamı kendi üretimi olan Deepin Desktop Environment'tır. Sistem arayüzüne çok önem verilerek tasarlanmış bir dağıtımdır. Kendine özel uygulamaları vardır. Daha detaylı olarak Deepin Linux'u anlatmak isterdim ;ama konumuz sadece masaüstü ortamı olduğu için Deepin Linux konusunu diğer arkadaşlarıma bırakıyorum.


Masaüstü tasarımından bahsetmek gerekirse, tasarımı gayet şık. Ekran görüntülerine THT Watermark'ı eklemedim. Çünkü tasarımı gösterirken güzel durmuyor.


YLw3vd.png



Deepin Rıhtımı

Varsayılan olarak Dock(Uygulama Kısayol Tutucu veya Rıhtım da denilebilir) ile geliyor. Dock'ta ek olarak sistem simgeleri de bulunuyor.Dock'un herhangi boş bir yerine sağ tıkladığımızda Dock seçenekleri çıkar.


JLpbul.png



Rıhtım sadece tek bir görünüş şeklinde değil. İsterseniz Windows'tan alışkın olduğumuz görünüm gibi de yapabilirsiniz. İsterseniz tam ekran uygulama menüsünü Windows başlat menüsü gibi de kullanabilirsiniz.


N2nDog.png



TObCF6.png



wEI4Su.png




Dock'u her zaman görmek istemiyorsanız. Üzerine gelince gösterme veya Akıllı oto-gizleme ayarları var. Akıllı oto gizleme ise, Dock üzerine kullandığınız pencerenin bir bölümü geliyorsa Dock'u otomatik gizler. Dock seçenekleri menüsünden isterseniz Dock'un ekrandaki konumunu ve büyüklüğünü de ayarlayabilirsiniz.


QXEKLG.gif



Deepin Kontrol Merkezi
Kontrol merkezi Deepin masaüstü ortamının ve sistemin tüm ayarlarını seçtiğiniz yerdir. Şık bir görünümü vardır. Tüm ayarlarınızı tek bir yerden yapmanıza olanak sağlar. Deepin temanızı buradan değiştirebilirsiniz. Birçok tema seçeneği mevcuttur.
Ekran görüntüleri:


kzMd9T.png



fu1SLD.png



z2N3Sr.png



J8dWcp.png




ZKkkjW.png





HQG2yK.png




1ZIQ26.png



GFn5h9.png



Caps Lock, Num Lock, Ses tuşlarına bastığınızda aşağıdaki resim gibi ekranda çıkar.


CitUf4.png



Oturum Açma ve Oturum İşlemleri Ekranı
Oturum açma ekranı şık ve sadedir.


hTxPOF.png



Oturum işlemleri ekranı tüm seçenekleri bir arada gösterir.


2maiRn.png



Varsayılan olarak ALT+F2 tuşlarına bastığınızda üstte terminal açılır.


40GnvW.png



Örnek Ekran Görüntüleri


FhUMbr.png



tNazh1.png



SePSPZ.png



N3upvb.png



kDrdro.png




İYİ FORUMLAR!!!
 

ksc10

Katılımcı Üye
29 Ocak 2016
414
2
Burdan
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.