Dirbuster Donma Sorunu

kaligun

Yeni üye
5 Mar 2023
23
10
Merhaba arkadaşlar. Kali linuxte dirbuster programında tarama yaparken 10-15 dakika sonra donup kalıyor. Boyutu az olan bir wordlist ekledim ama sonuç yine aynı. Daha önce yaşayan var mı bu durumu?
 

'Crew

Üye
27 Nis 2020
118
26
USA
Merhaba sorununun nedeni şu ; Dirbuster programının donup kalmaya başlaması, tarama sırasında programın işlemci ve bellek kullanımının yüksek olması veya ağda yavaş bir bağlantı olduğu için uzun süreli yanıt vermemesi gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

  1. Kullanmadığınız tarama seçeneklerini devre dışı bırakın. Dirbuster programı birçok tarama seçeneği sunar. Ancak bu seçeneklerin hepsi tarama süresini uzatabilir. Tarama sırasında kullanmadığınız seçenekleri devre dışı bırakarak programın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Daha hafif bir wordlist kullanın. Wordlist dosyasının boyutu küçük olsa da, içeriği zengin olduğu takdirde tarama süresi uzayabilir. Daha küçük boyutlu veya daha az kelime içeren bir wordlist kullanarak programın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  3. Daha hızlı bir işlemciye veya daha fazla belleğe sahip bir sistem kullanın. Dirbuster programı, yüksek işlemci ve bellek kullanımı gerektirebilir. Daha hızlı bir işlemciye veya daha fazla belleğe sahip bir sistem kullanarak programın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  4. Alternatif bir tarama aracı kullanın. Dirbuster programı, tarama seçenekleri nedeniyle zaman alabilen bir programdır. Alternatif bir tarama aracı kullanarak daha hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz. Örneğin, gobuster veya wfuzz gibi araçlar kullanabilirsiniz.
Yukarıdaki adımları denediğiniz halde sorun devam ederse, ağ bağlantınızın hızını veya ağdaki diğer faktörleri kontrol etmek için teknik destek almanızı öneririm.
 

kaligun

Yeni üye
5 Mar 2023
23
10
çok teşekkürler genelini denedim diye düşünüyorum yine de tekrar denerim ama alternatif araç kullanmak en iyisi sanırım tekrar teşekkürler
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.