E-Ticaret ve E-İhracat



E-Ticaret

E ticaretin yapı taşları, internet üzerinden ürün veya hizmet satışı yapmak için gerekli olan temel unsurlardır. Bu unsurlar şunlardır.

E-ticaret altyapısı: E-ticaret sitesinin tasarımını, işlevselliğini, güvenliğini ve performansını sağlayan yazılım uygulamasıdır.

E-ticaret iş modeli: E-ticaret sitesinin hangi sektörde, hangi hedef kitleye, hangi ürün veya hizmetleri, hangi fiyatlandırma ve pazarlama stratejileriyle sunacağını belirleyen iş planıdır.

E-ticaret ödeme sistemi: E-ticaret sitesinde gerçekleşen satış işlemlerinin güvenli ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlayan elektronik ödeme yöntemleridir.

E-ticaret lojistik ve dağıtım: E-ticaret sitesinden satın alınan ürün veya hizmetlerin müşterilere zamanında ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan fiziksel taşıma ve depolama süreçleridir.

E-ticaret müşteri hizmetleri: E-ticaret sitesinin müşterilerine satış öncesi ve sonrası bilgi, destek ve çözüm sunan iletişim kanallarıdır.

E-ticaret dijital pazarlama: E-ticaret sitesinin ürün veya hizmetlerini internetin sunduğu farklı araçlarla hedef kitlelere tanıtan ve trafiğini artıran reklamcılık faaliyetleridir.



E-İhracat

E-ihracat, internet üzerinden yurtdışındaki müşterilere ürün veya hizmet satışı yapmaktır.
E-ihracat yapmak için şirket kurmak, e-ticaret sitesi veya.pazaryeri açmak, ürün ve hizmetleri belirlemek, ETGB (E-ticaret Gümrük Beyannamesi) ile gümrük işlemlerini yapmak, lojistik ve ödeme sistemlerini ayarlamak, dijital pazarlama ve
müşteri hizmetleri sunmak gibi adımlar gerekmektedir.

E-ihracat, işletmelere yeni pazarlara ulaşma, döviz kazanma, rekabet gücü artırma, maliyetleri azaltma, satış hacmini büyütme gibi pek çok avantaj sağlamaktadır. E-ihracat yapmak isteyen işletmeler, devletin sunduğu teşvik, destek ve muafiyetlerden de yararlanabilirler.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.