Edonkey Kurulumu (ResimLi)

ByToluidin

Özel Üye
27 Ocak 2007
3,171
550
Edonkey Kurulumu (ResimLi)

İlk önce edonkey programımızı çekelim:

http://www.overnet.com/download_ed2k.php

Bu sayfada, sistemimize göre programı çekeceğiz; windows kullanıcıları; "Windows 98/NT/2000/ME/XP - eDonkey2000 GUI" versiyonu çekmeliler.

Kurulum

Kurulum programını çalıştırıyoruz, internetten birkaç dosya daha yüklüyor.

8.jpg


Karşımıza gelen pencereden "Custom" u seçiyoruz.

ed1.jpg


Çıkan ikinci pencereden yüklenecek ek programların hepsini kaldırıyoruz. Bunlar spyware içeren programlardır önceki menüde "custom" seçmezsek, bize sorulmadan yüklenirler.

ed2.jpg


Birkaç download daha yapıyor ve sonunda program masaüstümüzdeki yerini alıyor. Tıklayıp başlatalım derken yandaki mame32'yi görüp bir oyun oynadıktan sonra ed2k programını başlatıyoruz ve yukardaki ana menüye bakıyoruz.

ed3.jpg


Yukardaki iki yeşil tuş sisteme bağlı olduğumuzu gösteriyor. Soldaki overnet sistemine bağlı olduğumuzu, sağdaki ise emule-ed2k serverlarına bağlı olduğumuzu belirtiyor. Eğer bağlı değilsek bunlar kırmızı görünürler, ve ayarlardan "açılışta otomatik bağlan" seçeniğini işaretlemediysek ed2k serverlarına bağlanmak için sağdaki eşekli simgeyi tıklamak gerekir. Hemen bunun yanında "options" ayarlar kısmı ve yardım bölümü var.

Alt satırda ise, home: birkaç reklam, bilgi verilen bir sayfa . Search, dosya aramak için kullanır. Transfers, indirmekte olduğumuz dosyaları gösterir. Shared, paylaştığımız dosyaları gösterir. Friends, eklediğimiz arkadaşlarımızın listesini, bağlı olduğumuz kullanıcıları gösterir. ...Servers, ed2k serverlarının listesini içerir. Bu listeden istediğimiz servera sağ tuş-connect yaparak bağlanabiliriz. Statistics, ne kadar dosya indirmişiz, ne kadar paylaşmışız, ne zamandır donkey açık ve bunun gibi birçok bilgiyi tutan istatistik sayfası.

ed4.jpg


General sekmesinde kullanıcı adımızı yazabiliyoruz. Launch on startup, ed2k'nın bilgisayar çalır çalışmaz başlamasını sağlıyor. Simple download progress, download bölümünde görülen barların %'ye göre, ya da bilgisayarınıza inen kısımlara göre gözükmesini sağlıyor. Burada take ed2k links'e basarsak, sitede yayınlanan linklere tıkladığımızda otomatik olarak programa atılacaklardır. Aşağıda ise klasörler görünüyor, incoming klasörü downloadı bitmiş dosyalar için kullanılır. Download bitince bir dosyanın temp dosyaları silinir ve incoming'e yerleştirilir. İncoming'de duran dosyalar otomatik paylaşıma açılmaktadır, paylaştırmak istediğiniz dosyaları bu klasöre atabilirsiniz. Temporary klasörü ise, indirmekte olduğunuz dosyların tutulduğu klasördür.

ed5.jpg


Advenced kısmında yapılacak pek birşey yok. Old style part files, indirilen dosyanın eski emule partları gibi tutulmasını sağlar. Bunu önermiyorum çünkü bir problem olduğunda tüm dosya bozulabilir. Yeni temp dosyası sisteminde bir dosya birçok ufak parçacıktan oluşur, bunlar ayrı ayrı kaydedilerek bir bozulma olduğunda bütünü değil, ufak bir kısmı etkilemesi sağlanır. Ayrıca burada dikkat edilmesi gereken bir nokta Max sources per file. Eğer çok popüler dosya indiriyorsanız, source sayısı çok yüksek olabilir. Bu da hem download hızınızı hem de diğer downloadların source sayısını düşürebilir. Bunun için buraya 500 yada 1000 gibi bir sayı girebilirsiniz.

ed6.jpg


...Network kısmında ise bağlantı ayarlarımızı yazıyoruz. Line speed down ile Max Download kısmına download hızımızı, max ul yerine de upload hızımızı giriyoruz. (Dl: Bağlantınız / 8, Ul: Ul bağlantınız / 10; (128-32 için 16-3)). Max connections önemli, bu bir kerede kaç makine ile bağlantı kuracağımızı gösteriyor. Eğer çok yüksek bir sayı girerseniz internet bağlantınız kopabilir veya sitelere bağlanamama problemi yaşabilirsiniz. Bunu yavaş yavaş arttırarak ideal ayarında bırakmalısınız. Tcp - Udp Port kısmına ise açtığınız portları yazın, ben örnek olsun diye girdim bunları; siz açtığınız portları yazın.

ed7.jpg


Server kısmında "Always Stay connected" ve "Reconnect on loss" hep ed2k serverlarınıza bağlı olmanızı sağlar. Eğer bağlantınız bir server ile koparsa, program otomatik diğer serverlara bağlanmaya çalışır. Diğer seçenek ise çalışmayan serverları listenizden siler.

Ayarlar bu kadar, bu genel bir yazı söylediğim şeylerin yerleri yeni versiyonlarda değişebilir ama önemli olan ayarlar bunlar. Biraz da değişik bilgiler vereyim. İlk önce çok dosya indirin. Özellikle kaynak sayılarına göre, bir iki çok kaynaklı birkaç tane de az kaynaklı dosyayı beraber açın - en azından dosya prioritylerini ona göre ayarlaryın. (Az kaynaklı dosyalara sağ tuş- priority- high). Programı açar açmaz, server tabına gidip razorback gibi serverlara bağlanmaya çalışın. Çünkü overnet kısmı bağlanınca ed2k serverlarına bağlanmak zor olabiliyor. Şimdilik bu kadar aklıma başka şeylerde gelirse buraya eklerim.

Not

Bu normal ed2k kurlumudur, programda reklam bannerleri çıkabilir, ayrıca ul-dl sınırlaması vardır. Tavsiyem reklamsız 0.52 versiyonunu kullanmanızdır. Yukardaki linkten ed2k kurduktan sonra search kısmına girip "edonkey betamaster 52" yazarsanız, reklamsız versiyonu indirebilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.