eeePC dokunmatik güçlendirme

codmaster

Yeni üye
26 Tem 2010
44
0
Bilgisayarınıza dokunmatik ekran özellikleri eklemek gerçekten çok pahalı değil, ama o olması gerektiği şekilde bakarak her şeyi elde etmek için çalışmak büyük bir miktar. [Deadbird] Facebook’a yazdığı bir adım donanım yüklemek dokunmatik ekran size yardımcı olacaktır-adım kılavuz ve yeni olsun gibi sadece beraber netbook koydum.
Donanım iki parça halinde gelir. ekran ve giriş okur sürücü tahta kapakları saydam film var. Filmin kendisi LCD panel yapışıyor arkasında bir yapışkan tabaka bulunuyor. Ama önce bezel gelen paneli kaldırmanız gerekir kurulur. Ayrıca sürücü kurulu evine bir yere ihtiyacımız olacak. [Deadbird] bir şekilde kontrol için kasa içinde yeterli yer buldu, ama klavye ve yere ayarlamak için anakart çıkarmak zorunda kalmıştı. senin eeePC tam bir demontaj Bu çevirir. Ama alıştınız eğer dokunmatik cihazlara ve hep kendini bir LCD monitör dokunaklı ve merak bilgisayar bağlantısını takip etmiyor neden bulduk, bu size faydalı olabilir. Eğer aradan sonra bir klipte nihai ürün görebilirsiniz.
Bu gece nasıl değerli için en az 50 € için bir dokunmatik ekran eklemek göstereceğiz. Bu bir EeePC veya başka bir dizüstü bilgisayar, hatta bir LCD ekran olabilir, olanaklar sınırsız. Sadece bir mücadeledir:
- Bilgisayar bütün halinde dışarı sökmeye yeteneği. Ve tamamen derken, ben yakında burada ciddi olduğumu göreceksin!
- Denetleyici evine durumda yeterli oda sahip olmak. Küçük bir 52 * 23mm elektronik kart, biraz 5mm kalınlığında daha azdır. Göreceğiniz gibi bir EeePC 1000H, bu, çok iyi gidiyor.
Temel olarak, gidelim de, bir şey bozmadan makinenize sökmeye ile mümkün!
Kiti:
Ben burada, eBay mayın aldım: Görsel Touch Dünya . Avrupa için, değerli almak için 2-4 hafta arasında bekleyin. Ne olursa olsun ekran size ihtiyacınız olanı bulmak gerekir, birçok farklı model var.

Bir kere de bu konuda güzel bir kara kutu almak gerektiğini emretti:
IMG_1301-150x150.png
denetleyicisi: Solda. Hiçbir biraz geliştirilmiş küçük bir USB hub, daha fazladır. Şimdiye kadar kullandığım vermedi bakır bant bir parça ile geliyor. Ortada dokunmatik panel hala kapalı ve yukarıda, sen LCD panel erişmeniz gerekir küçük bir plastik araç.
Her şeyden önce, ben / sen durumda kaldırmak vidaları mix kaybetmek değil öneririz. Bunlardan yükler ales, çok metodik olmak. Benim yöntemi:
IMG_1354-300x224.png

Şimdi sökme başlamak için gidiyoruz. Bir kez kart WiFi ile sabit disk / RAM kapı var / erişim açmak olacaktır biz güç kablosu, pil ve kaldırılır:
tuzak her vida üzerinde küçük plastik pul kaybetmek değil dikkat edin:
kaldırıldı tuzak sonra, sabit disk, kablosuz kart ve iki anten ve RAM modülü bulacaksınız. ve her iki vidayı çıkarın nazikçe RAM modülü çekin. Antenler zorlamadan çıkmalıdır.
Bir kere her şeyi biz kasa açmak için başlangıç, olacak kaldırılır. Aşağıdaki vidayı çıkarın:
Şimdi klavye kaldıracaktır. zararlı bir şey önlemek için nazik olun. düz ve ince bir plastik araç mümkünse kullanın. dört tenons vardır:

Nazikçe klavye asansör, konektöre bulmalısınız. bağlantısını kesmek için, hafifçe siyah parçası her tarafına bastırın. kullanılamaz tamamen eğer anakart kullanmak dikkat sıfırdan değil bir araç bilgisayarın, bu belki olun!
Bu vidayı çıkarın:

(Touchpad) ikinci bağlayıcı kaldırın:
Sonra fan ve kısayol tuşları konektörler:

Şimdi üst tarafı (klavye aldığı bir) kaldırarak durumda açabilirsiniz. Gerekirse mavi plastik aracı kullanmak, sakin ol. Bu almalısınız:
(Zaten bunu yapmadıysanız kamera ve zemin, mikrofon, hoparlör ve fan), bazı diğer bağlantı kaldırmak için:


Sonra LCD konnektörü ve zemin

Bu yüzden yapmamışlar: Sol menteşe için iki vidayı, doğru bir 2 +1 ve anakart üzerindeki iki vidayı. Bir kez (hoparlör zihin) anakart kaldırabilirsiniz kaldırıldı. Bu almalısınız:
Son görüntü üzerinde kırmızı, yer nerede denetleyicisi uyacaktır.
Şu anda, ekran. vidayı çıkarın, küçük bir tornavida ile küçük kauçuk yastıkları kaldırın:

Şimdi gerçekten zor kısmı, ekranın kasanın açılması gidecek. Burada GO hafifçe kırarak her şeyi kaçmak için daha başka bir yerde daha! Bu almalıdır:
Şimdi solda, ekranda tutan vidaları çıkarın:
sağ Aynı üzerine, artık LCD kaldırabilirsiniz. Ayrıca ekranın iki tarafında iki ****l çubuklar kaldırabilirsiniz. Bu zorunlu düşünce değildir.
Bu noktada, temiz ekran. o Remember var erişim o zaman son olduğunu! ekli kez dokunmatik ekran, onu geri gitmek zor çok! Ayrıca, herhangi bir şey veya saç, toz dikkat etmek değil izin ekranı mükemmel mutlaka olmalıdır! Şüpheniz varsa, burada oda temiz almak için bir hile. dakika birkaç floş ve çıkın içine banyo, duş açmak) (soğuk su. Su hava toz olur emer ve konveksiyon, hava temizleyici biraz olacaktır. mi gerekmez şüphe, ama ne zaman ki tamam, …
Şimdi, SAĞ ON konektörü, ile ekrana dokunun yerini almak için hazır. Peel off koruyucu film, yapışkan bantlar korumaları ve gider, yerine koydum. Dikkatli olun!

Bir kez düzgün giydirin bir parça yapışkan bant biraz ovmak, konumlandırılmış. Reassemble ekran.
yakın Hala hassas bir adım, ekran konut. Dokunmatik panel bağlantısı, ama çok uzun işlemi biraz ayar gerektirir.
Şimdi kontrol kurulu. Burada uyacaktır:
Bu sopa için, ben, yaygın aynalar işinde kullanılan bir çift taraflı bant kullanılabilir. double-face Bu tür şekil mükemmel uyum sağlayan ve çok, hangi kartı (sinir bozucu olabilir: D) PC’ye dolaşmak olmadığını garanti güçlü.
bant basit bir parçası ile ortun anakart onu izole etmek için, hiçbir zaman bilemeyeceğiz …
Şimdi, yakındaki delikten tel geçirerek anakart değiştirin. dokunmatik panel tel, ben yukarıdan geçmek için seçtim. kendiniz bakın, gol montaj durumda kapatırken annoyong, ekstra kalınlık yaratmaz olmasıdır. vida deliklerini ücretsiz olduğundan emin olun, bant, her şey bağlayın:

olursa olsun yönünü takın, kontrolör kalibrasyon sonra doğru bir şekilde idare edecektir: dokunmatik panel bağlantısı için unutmayın.
Şimdi dikkatli bir şeyi yenilemek! Bu ters yönde öğretici izleyin, size ihtiyacınız olan herşeyi bulabilirsiniz.
Bir zamanlar her şey, bilgisayarınızı açmak yeniden birleştirilen olduğunu. o, sizin için iyi başlarsa! Şimdi bulmak size olacağı yüklemek sürücü burada . Reboot programını saatin yanında görev çubuğunda yer alır. Eğer ekran kalibrasyonu için gereken her şeyi bulacaksınız. 4 puan, ama vardır 9 puan çok iyidir;). benim gibi olanlar bu kullanım için, Ubuntu 10.04 altında sürücü + gerekli değildir. Windows üzerinde gerçekleştirin kalibrasyon, bu kontrolör saklanır. Ubuntu ayar etmeye gerek yüzden.

alıntı
kaynak
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.