Ekran kartım aşırı ısınıyor

ByTiers

Üye
15 Mar 2017
221
0
Beyler benim ekran kartı aşırı ısınıyor şuan 59 ile 54 arası hiçbir uygulama açık değilken bu ısıya varıyor yani fanı hızlandırıyorum düşüyor yanar diye korkuyorum onedriveri etkileştiriyorum ayarlarıyla oynamak istemiyorum bilgisayarcıya götürdüm macun da sürdürdüm fayda etmedi gibi.




https://hizliresim.com/j2ztzB
 

ByTiers

Üye
15 Mar 2017
221
0
Evet, çek. İnan zararı yok. Zaten fan, ekran kartından ayrı olarak geliyor. Fan bozulur anca


Çektim hocam denicem.

Belki fanınız tozlanmış olabilir genellikle, bu tozlanmalar baya fanın performansını etkiliyor. En son ne zaman bakım yaptınız fanınıza

Fanda biraz toz var ya da yok tertemiz ettim ama yinede 57 58 den aşşağı inmiyor birde şöyle bir şey var hocam SSD ye bağlı benim ekran kartı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

SinyorProfesorS

Kıdemli Üye
3 Nis 2020
2,265
288
Londra
Merhaba değerli üye,

Isıya neden olabilecek etkenler bellidir.. Kasa içerisinin ve fanların tozlu olması bunların başında gelir.

- Termal macun uygulaması yapmanız gerekir.

- Kasa içerisindeki kabloları hava sirkülasyonu oluşabilecek şekilde izole etmeniz gerekir.

- Kasa içerisindeki fanları konumlandırırken soğuk havanın kasa içerisindeki bileşenlerin üzerinden sağlıklı bir şekilde geçmesini sağlayabailirsin.

- Ekran kartının fanı arızalı olabilir.

Özellikle kasa içerisindeki fanları şu şekilde konumlandırırsan sağlıklı bir soğutma elde edebilirsin.. Tabii ilk olarak Termal macun uygulaması ve Kasa içerisi kablo düzeni önemli.

Fanlar içinse;

- Kasanın ön paneline takacağın fan içeriye doğru soğuk hava alsın.

- Kasanın yan kapağına takacağın fan da yine içeriye doğru soğuk hava alsın.

- Kasanın altına fan takabiliyorsan, yine bu fan da içeri doğru soğuk hava alsın. Fakat mutlaka kasanın altına takacağın fan ile birlikte Filtre de kullan. Bir zaman sonra kasanın içerisi tamamen toz ile dolar.

- Kasanın arka tarafına takacağın fan ısınan havayı dışarı tahliye edeceği için egsoz görevi görmesi lazım.

- Kasanın tavanına fan takabilme şansın varsa, ısınan hava her daim yukarı doğru çıkacağı için bunuda egsoz fan olarak konumlandırman gerekli.
 

EX

Deneyimli Moderatör
29 Mar 2020
2,011
1,332
Merhaba, bu çözümleri gözden geçiriniz.

Ekran Kartı Fan Temizliği
Ekran Kartı Termal Macunu Değişimi
Ekran Kartı Driver Güncelleme
 

Suskun

Kıdemli Üye
23 Ocak 2012
2,766
680
Germany
Merhaba,
Yapılması Gerekenler:

1. (Önemli!) Eğer varsa BIOS, Firmware ve Ekran Kartı BIOS (V BIOS) güncellemeleri yapın. Üstteki rehberden yardım alabilirsiniz. Bu güncelleme dosyalarını bilgisayar markasnın sitesi dışında başka bir yerde bulamazsınız ve modele özel olur. Bu yüzden dikkatli bir şekilde güncelleme yapınız. Güncellemeler genelde BIOS'a girilerek yapılıyor, bazı bilgisayarlarda Windows üzerindeki ***.exe dosyası üzerinden yapılabiliyor. Genelde bilgisayar marka siteniz bu açıklamayı yapıyor.

2. Bilgisayarınız garanti kapsamı dışındaysa içini açıp fan, toz temizliği ve ardından termal macunların değişimini yaparak ısınmayı büyük ölçüde azaltırsınız. Google üzerinden "Bilgisayar marka ve modeli clean" yazdığınızda genellikle videoları bulabilir, videolar yardımıyla temizlik yapabilirsiniz. Ben açamam diyorsanız servise verin lütfen.

İyi Forumlar.
 

M3M0RY2

Yeni üye
28 Mar 2020
4
0
Beyler benim ekran kartı aşırı ısınıyor şuan 59 ile 54 arası hiçbir uygulama açık değilken bu ısıya varıyor yani fanı hızlandırıyorum düşüyor yanar diye korkuyorum onedriveri etkileştiriyorum ayarlarıyla oynamak istemiyorum bilgisayarcıya götürdüm macun da sürdürdüm fayda etmedi gibi.




https://hizliresim.com/j2ztzB



İmkanın varsa 2. El bir fan al ve oraya yerleştir ayriyeten kasan kapalı bir yerdeyse onuda çıkar yan tarafındaki kapağı da çıkar hava sirkülasyonu ne kadar iyi olursa ısınması düşer ama fan kesinlikle takmani öneririm ve full speed de çalıştır
İyi forumlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.