En Hızlı Tarayıcı Hangisi ?

Margu

Kıdemli Üye
26 Eki 2010
2,944
0
İşte bu sorunun cevabını vermek oldukça güç aslında fakat Compuware tarafından yapılan bir test her şeyi gözler önüne seriyor.

Compuware bir ay boyunca ve tüm tarayıcılar ile 200 farklı site üzerinde denemeler yapmış ve sonuçta aşağıdaki tablo ortaya çıkmış. Aşağıdaki tabloda gördüğünüz mavi bölümler yükleme sürelerini gösteriyor. Daha kullanıma sunulmamış Chrome 13 bu testlerde en hızlı tarayıcı unvanını 3.433 saniyede eline geçirmiş durumda. Yükleme hızlarına göre en yavaş tarayıcı ise Apple’ın Safarisi. Safari 6.149 saniye ile son sırada yer alıyor.


tarayici.jpg



İkinci test kriteri ise çeviri zamanı. Bu da yukarıdaki tbaloda yeşil olarak gösterilmiş. Yine burada da Chrome 2.374 saniye ile önlerde yer alıyor. Bu kriterdeki en başarılı tarayıcı ise 2.18 saniye ile Firefox 5. Tabii ki bu testler laboratuvar ortamında yapılmış değil fakat bu test sonuçları gerçek hayattan ve tarayıcıların performanslarını gösteriyor.
Siz hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?


Kaynak
 

ExTreMe

Uzman üye
16 Ağu 2011
1,717
0
AYT
2011 en cok kullanilan tarayici internet explorer 9 oldu.
ama ben crome kullaniyorum ve memnunum diyebilirim
 

EcLipsee

Uzman üye
27 Eyl 2011
1,358
0
30
Ben 1-2 Ay Önce Araştırdığımda Opera Diye Duymuştum Ama Demekki Böyleymiş Valla Bende Operadan Fazlasıyla Memnunum :)
 

SPaRoWX

Üye
14 Ağu 2008
61
0
Chrome az toolbar olması ve toolbar yüklenmemesi nedeniyle çok hızlı ayrıca araç çubuğu vb. şeyler çok yer kaplamıyor net alanına fazla alan bırakılmöış onun için çok kullanışlı chromedan vazgeçmem :)
 

yeni12

Katılımcı Üye
22 Ocak 2011
520
0
Bingöl
frefoxsun Eklentisi çok Arkadaşın Da deidği gibi toolbar Çok sayıda Var Ama Cromede Göremezsiniz Eklenti veya herhangi bir toolbar
 

EmReGs556

Katılımcı Üye
17 Eki 2010
314
0
Chromium kullanıyorum, Chrome'dan fazla farkı yok. Çokta memnunum. Tablolar doğru sonuçları vermiş :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.