En İyi 10 WordPress Eklentisi

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,801
1,459
Shibuya
logo.png






En İyi 10 WordPress Eklentisi



Merhabalar arkadaşlar, daha önce 10 güzel XenForo eklentisinden bahsettiğim konumu açmıştım ve bu sefer yine aynı tarz konu ile karşınızdayım. Tek bir değişiklik var, o da altyapımızın "WordPress" olması. Konu içerisinde anlattığım eklentilerin herhangi bir sıralanışı bulunmamaktadır. Tamamen kendi kullanımlarım sonucunda edindiğim tecrübelerimden yola çıkarak açtığım bir konudur, yani kişiden kişiye düşünceler değişiklik gösterebilir. Ek olarak, konuda yer verdiğim "site hızlandırma" eklentisi sunucuya, sitede kullanılan temaya, site içeriklerinde bulunan resimlere göre de farklılık gösterebilir.






5aE7rL.png






9yjaiv0.png




Yoast SEO


Web sitenizde bulunan içerikler hit mi almıyor? İş de burada devreye sokacağınız eklentilerden birisi Yoast SEO. Resimlere göre başlıklar verme, meta kelimeler oluşturma, her yazıya ait kısa özet girme gibi ek özelliklerinin yanı sıra web sitenizde bulunan tüm yazıların başlığını otomatik olarak düzenleme gibi bir imkan sunuyor. Yazı başlıklarınızın yanında yer alan "site adını" otomatik olarak düzenleyebiliyor, bu sayede adınızla Google'da daha fazla arama sonucu olmuş oluyor. (kişisel siteler için) Ayrıca Yoast SEO'nun markalar için aktive edebileceğiniz ek bir özelliği daha var; Herhangi bir marka adını Google'da arattığınız zaman sağ taraf da o marka için oluşturulan bir "bilgi paneli" çıkıyor. İş de Yoast SEO'nun bu özelliği o bilgi panelinin çıkması için yardımcı oluyor diyebiliriz. Sanırım ben 3-4 yıl Yoast SEO'yu kullandım ve SEO bakımından çok faydasını gördüm. (Gerekli ayarlar yapılmış, backlinkler alınmış halde)






5aE7rL.png






b8g1jvm.jpg




AMP


Daha hızlı açılan mobil sayfalar mı? İş de bunun için geliştirilmiş bir eklenti. Hız ölçme sitelerinde masaüstü için hep yüksek puan alıyorsanız veya mobil puanınızı yükseltmek istiyorsanız AMP'yi kesinlikle kullanmalısınız. İçerisinde barındırdığı ücretsiz ve hızlandırılmış mobil temalardan seçim yapabilirsiniz. AMP'nin bize sunduğu temalar: gereksiz kodlardan tamamen ayrılmış, hızlandırma için gerekli şeyler yapılmış ve basit temalardan oluşmaktadır. Dilersek normal temamızın AMP sürümünü de oluşturmayı anlatan bu eklenti sayesinde mobil üzerinden gelen ziyaretçileri kaybetmiyoruz. Çünkü siz de bilirsiniz ki, bir web sayfası açılmayınca, oradan çıkarak diğer web sitesine yöneliriz. AMP'nin pro sürümünde ise daha renkli, geliştirilmiş, footer ve header alanlarının ziyaretçi uyumlu olduğunu görebilirsiniz. Free sürümü oldukça yeterli ama isterseniz pro sürümünü de satın alabilirsiniz.






5aE7rL.png






p8t6zcw.jpg




Elementor


Bir WordPress teması yapmak istiyorsunuz ve kod bilginiz mi yok? Elementor tamda size ve bana göre diyebilirim. 😅😅 Eklentimizi yükledikten sonra "hello elementor" isimli temayı yüklüyoruz ve onun üzerinde düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Header ve footer alanları için bölümler oluşturduktan sonra ana sayfa düzenleme işlemine geçiyorsunuz. Başta söylediğim gibi en güzel yanı "kod bilgisine" gerek olmadan WordPress temaları oluşturabilmek. Bu durum ise tamamen tut, sürükle ve bırak mantığıyla işliyor. Örneğin, Web sitemizin en başında bir logo olmasını istiyorsak, image logosuna basıyoruz ve direkt ekleniyor. Siz de Elementor ile tema yapmak isterseniz, WordPress kategorisinde açtığım ve sabite alınan "WordPress Sıfırdan tema Yapmak" isimli konuya göz atabilirsiniz. Oluşturduğunuz Elementor temalarını dışarı çıkartarak satabilirsiniz..






5aE7rL.png






7d2envu.png




WooCommerce


WordPress içerisinde ürün satmak istiyorsanız bu eklenti tam size göre. Paypal ve Shopier gibi ödeme alma yöntemlerinin içerisinde yer aldığı eklenti sayesinde WordPress içerisinde satış yapabiliyor ve müşterilerimiz "kart" ile ödeme yapmasını sağlayabiliyoruz. WooCommerce için geliştirilen temalar kullanabilmenin yanı sıra WordPress için yapılmış olan temalara da bir mağaza sayfası oluşturarak kullanmanız mümkün. Ayrıca ürünlere etiket girme, ürün açıklamasını ayarlama, ürün fiyatını güncelleme, para birimi değiştirme ve indirim kuponları oluşturma gibi ticaret yapmak için gerekli olan tüm özellikleri sunuyor diyebiliriz.






5aE7rL.png






3fjttix.png




Popup Builder


Adından da anlaşılacağı gibi WordPress siteleri için Pop-up oluşturmayı sağlayan eklentidir. Kod gerekmeden Facebook, resim, sosyal paylaşım butonları, iletişim formu gibi özelliklerin tek tuş ile çıkmasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca HTML kullanarak, kendi Pop-up'unuzu oluşturabilirsiniz. Adsense reklamlarının bu şekilde kullanılması hesabınızın veya web sitenizin banlanmasına yol açabilir ama diğer reklam şirketlerinin verdiği reklam kodlarını deneyebilirsiniz. Ek olarak, bazı WordPress eklentileri ile entegre edilerek kullanma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; WP Google maps, Ninja forms, WooCommerce ve Mil Chimps'dir. WooCommerce ile entegre olarak çalışabilmesi özelliğini indirim falan olduğunda kullanmanız mümkün.






5aE7rL.png






m52vrtd.png




File Manager


WordPress web sitemiz içerisinden Filezilla ve C-panel'e gerek kalmadan dosya düzenleme işlemlerimizi yapabileceğimiz eklentilerden birisidir. Dosya düzenleme dışında yükleme, görüntüleme, indirme, dizin değiştirme gibi özellikleri de bulunmaktadır ama bu tarz bir eklentinin panelimize ekli olması demek, web sitemizin admin paneline sızan bilgisayar korsanının shell upload etmesi veya index kodlarını ana sayfamıza yapıştırmasını kolaylaştıracaktır. 😁😅🤪






5aE7rL.png






6mc6mhs.jpg




Quiz Cat


Özellikle Onedio gibi bir web site içeriğiniz varsa veya benzer içerikler oluşturmak istiyorsanız, bunu Quiz Cat ile yapmanız mümkün. Mesela iq testi, zeka testi, şizofren testi, burç testi vb. Testlerin yer aldığı yazılar, Google'da en çok aratılan ve bir ziyaretçi kitlesini kendi üzerine çeken içeriklerdir. Bu eklenti ile resimli ve resimsiz olarak sorular oluşturabilirsiniz. Eklentiyi yükledikten sonra sol taraf da bir bölüm geliyor, o bölümden bir test hazırlıyoruz ve test için bize bir kod veriyor. O kodu testimizin yer almasını istediğimiz sayfaya yapıştırıyoruz ve otomatik olarak orada beliriyor. Sadece bir başlık ve testleri ekleyebilirsiniz ama SEO açısından problem yaratabilir. Bu nedenden dolayı ilk olarak SEO uyumlu bir yazı yazmanızı, daha sonra testleri eklemenizi tavsiye ediyorum.






5aE7rL.png






bh82be0.png




W3 Total Cache


Hem mobil, hem masaüstü üzerinden web sitenize giriş yapan ziyaretçilerin, hızlı bir şekilde erişmesini istiyorsanız kullanabileceğiniz eklentilerden biridir. Birçok hosting paketlerini ve sunucuyu destekleyen eklentimiz, ziyaretçilerin girdiği tarayıcıda bir önbellek oluşmasını ve bu önbelleği kullanarak ziyaretçinin web sitemize hızlı bir şekilde erişmesine olanak sağlar. Yalnız önbellek ms süresini düzgün bir şekilde ayarlamak gerekir. Çünkü her ziyaretçi önbellek yenilenmediği için yeni eklenen içeriklimizi görmeyebilir.






5aE7rL.png






9h2fqkq.jpg




Broken Link Checker


Web sitemizde erişilemeyen, kırık bağlantıları tarayarak bize bir rapor sunar. Ayrıca raporu mail adresimize de göndermesini sağlayabiliriz. SEO uzmanlarının müşterileri için rapor çıkarmalarını ve web site taşıma sonrası linklerin 404 alıp/almadığını tespit etmek amacıyla kullanılabilir. 404 alan linkler, web sitemize gelen ziyaretçinin bir daha geri gelmemesini sağladığı için böyle bir şeyin gerçekleşmesini istemeyiz. 404 durumuyla karşılaşırsak, bu durum yüzünden Google'da arama sonuçlarında üst sıralarda çıkan yazılarımız 2. Sayfalara, hatta arama sonuçlarından yok olması tehlikesiyle karşılaşabiliriz. Not: Büyük bir web sitesi sahibiyseniz bu eklentinin tüm URL'leri taraması bir hayli uzun sürebilir.






5aE7rL.png






57c9upj.png




WP Forms


Çek ve sürükle mantığıyla form oluşturmayı sağlayan eklentidir. Bu özelliği sayesinde kolay bir kullanım sunmaktadır. Ayrıca formumuzda yer alan yazıları manuel bir şekilde "kolayca" düzenlememize olanak sağlar. Ben nakliyat siteleri olan müşterilerim için "teklif formu" oluşturuyordum ve seçenek sunma özelliği sayesinde, evinin taşınmasını isteyen kişilerin kaçınca kat olduğunu ve oda sayısını belirtmesini sağlayabiliyordum. E-posta gönderme ayarını da içerisinde bulundurduğundan dolayı gönderim ayarı yapmak çok kolay. Bu eklentinin nasıl kurulacağını ve ayarlarını yakın zamanda açtığım konuda anlatmıştım... Konularıma girerek onu bulabilirsiniz.







İyi forumlar dilerim.

 

BÜRKÜT'

Basın&Medya Lider Yrd.
8 Kas 2021
2,964
3,909
Elinize sağlık hocam, sizin kadar muhteşem olmasada çok güzel bir konu olmuş. 🙂
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.