Facebook 'ta eski bir açık!

criminal king

Uzman üye
21 Ocak 2012
1,457
0
Ottawa
Arkadaşlar bundan yaklaşık 1 sene önce benim keşfettiğim bir açığı sizinle paylaşacağım bu açığı tamamen ben bulduğume yeminedebilirim arkadaşlar ve bu açığı yaklaşık 6 ay kullanabildim daha sonra facebook bu açığı kapattı!
Açık Şöyle :
Herhangi bir mail gönderme programı ile kişinin facebook e postasına mesaj gönderilebiliyordu ve sonucunda mesaj kullanıcı gelen kutusuna düşüyordu.
Bunu şu şekilde kullanarak şifre çalınabilme yolu %100 dü. Herhangi bir fake mail sender ile sahte eposta üzerinden kullanıcı facebook epostasına fakemail site linkini vererek facebok hesabınız kısa süre içinde kapatılacaktır gibi mesaj yazıp gönderince kurbanın facebookuna mesaj düşüyordu ve kullanıcı bir an paniğe kapılarak şifre vs fakemail sitemizle alıyoduk..
Açık Anlatmak gerekirse Mesaj Şablonu şöyle :
Fakemail Sender Programı :

r5byy.jpg


Facebook Epostaya düşen Mesaj :

(Arkadaşlar açık kapandığı için mail gönderemiyorum o yüzden Şablonu size yazarak göstericem :

Mail : [email protected]

Konu : Account Suspended!

Mesaj : Hesabınız kısa süre içinde kapatılacaktır lütfen aşşağıdaki adımları takip ederek hesabın size ait olduğunu onaylayın!

Programı İndirerek Facebook Messenger dan giriş yapın ve hesabınızı tekrar aktif edin!

http://programyeri.com/fakepro.exe

İşte bu gibi yöntemlerle facebook mail çok kolayca kullanıcıyı kandırarak çalınabiliyordu fakat o açığı benden başka bulan varmı bilemiyorum.. Forumda bu tür açık arayan kişiler gördüm onun üzerine böyle bir açığı kendim bulduğum için sizlerle paylaşayım dedim belki şu an farklı bir açık vardır fakat araştırmalarım devam ediyor...
 

4Fear

Katılımcı Üye
26 Tem 2013
611
0
Manisa
Eskide olsa boyle bir acıgın daha once oldugunu bilmek güzel sende iyi kullanmışsın açıgı :D
 

criminal king

Uzman üye
21 Ocak 2012
1,457
0
Ottawa

Scarly

Yeni üye
13 Eyl 2012
18
0
Yararlı konu eline sağlık bununla yeni yöntemler bulunabilir bilgi için tşekkür ederim ;)
 

bici21

Kıdemli Üye
24 Haz 2013
4,828
1
r5byy.jpg

bunların hepsini yaptım facebook a mesaj gelmiyor. sanırım artık bu sistem çalışmıyor.
 

criminal king

Uzman üye
21 Ocak 2012
1,457
0
Ottawa

TeleLife

Üye
27 Haz 2012
194
0
gmail hesabınız ile kişinin @facebook.com uzantılı adresine mail atarsanız mesaj kutusuna düşer yani bu olasılık hala mümkün dğer mailler ilede atılabilir :) Yani açık hala açık :D :D :mml
 

karacanmanacan

Katılımcı Üye
18 Tem 2013
905
0
ankara
bende diyorum bu arkadaş olmadığım kişiler nasıl bana mesaj atıyor diğer kutusuna gelmiyor normal sohbet bölmüne geliyordu engellediğim takdirde yine geliyordu
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.