Farklı cihaz hackleme

1cahil

Üye
9 Mar 2016
64
0
arkadaşla daha önce forumda bilgisayar dışında ne hackleyebiliriz gibi bir başlık açılmış ve ardından trafik ışığını hacklme, reklam tabelalarını hackleme , apartman zilini hackleme gibi konular görmüştüm bu günde ben Ateşli silahlar konusunu merak edip biraz bakındım:
Silahlar zaten oldukça ürkütücü aletler hele ki, birilerinin onları hackleyebileceğini düşünmek bile insanın kanını dondurmaya yetiyor. Burada elle kullanılan ateşli silahlardan bahsetmiyoruz ancak ordu için üretilmiş pek çok silah bilgisayarla uzaktan kumanda edilebiliyor. Bu silahların hacklenmesi halinde korkunç senaryolar düşünmek de çok zor değil. Bunlardan bir tanesi TrackingPoint TP750 isimli saldırı silahı. Bu silah iki bilgisayar mühendisi tarafından rahatlıkla hacklenmiş ve silahın dürbünü tamamen saptırılmış. Buna benzer elektronik alt yapıya sahip pek çok silah için aynı tehlikenin mümkün olduğunu düşünmek hiç de yanlış değil.

videoyuda buldum
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=jqopifEmVbk[/ame]

siz ne düşünüyorsunuz veya nasıl ypılıyor bu iş?
 

S3RS3M

Uzman üye
25 Ocak 2016
1,146
0
???
Benim dusuncem butun elektronik aletlerin hacklenebilecegi pcler telefonlar dışında arabalar ve uçaklar da hackleniyor erisilmez duruma geliyor
Bu silahin icindende elektronik devreler kurulu olduğunu düşünüyorum bilgisayardan kablsozu sinyallerler yayarak icindeki mekanizmayi yada namluyu hareket ediyor
Yani uzaktan kumandalı araba dusun kumanda ile araba sağ sola hareket ettiriliyor. Silahin içinde de oyle bir devre olabilir

Ama içine devre yerleştirilmiş olmalıdır.
 

Schoolboy

Katılımcı Üye
31 Ocak 2016
273
0
Okul
Teknolojinin ilerlemesiyle her şey giderek dijitallaşıyor.Google,Tesla Motors artık sanal sürücü testlerinde yeni bir boyuta geçiyor.Ancak bunların karşısında bir sorun var: Hacklenme!!!
Evet.Dediğin Silahların da artık bir işlemciye sahib olacağı olağan bişey.Çünki artık savaş şartları değişiyor.
Amma henüz bu alanda ciddi bir hack olayı olmadan güvenliyin geliştirileceğini sanmıyorum
 

1cahil

Üye
9 Mar 2016
64
0
Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri
Bu sistemlerin hepsine HVAC adı veriliyor (heating, ventilating – air conditioning). Bu sistemler bilindiği gibi pek çok bina ve ofisin hayat damarları olarak çalışıyorlar. ABD’de yaklaşık 55 bin HVAC ürünü üreten firmanın hackerlara karşı güvenlik önlemlerinin çok zayıf olduğu belirlenmiş. Bu firmalardan bazıları, bir şebeke üzerinden birbiriyle veri alışverişi yapabilen bu sistemler için güvenlik önlemi almaya gerek duymamışlar bile. Oysa 2014 yılında Sochi’de yapılan Kış Olimpiyatları sırasında böyle bir kriz yaşanmıştı. Sochi’de HVAC cihazların IP adresi kullanılarak havalandırma ve ısıtma sistemleri bozulmuştu. Sistemler güvenlik için bir şifre dahi kullanmıyorlardı. IP adresini sistemleri kontrol etmeye yetiyordu.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.