Fbi Ve Cia Uzantili Mailleri Sakin Açmayin!!!

GICIKX

Uzman üye
2 Ocak 2007
1,074
9
FBI VE CIA UZANTILI MAILLERİ SAKIN AÇMAYIN!!!

Sober virüsü ailesine ait olan bu virüslü iletiler, [email protected], [email protected], [email protected] gibi adreslerden gönderilmiş gibi gözüküyor!

mansetviruscia.jpg


FBI, CIA ya da Alman BKA güvenlik ajanslarına ait adreslerden geliyormuş gibi gözüken yeni bir bilgisayar virüsü, Finli bilgisayar uzmanlarına göre daha yavaş ilerleme hızına sahip.
milyonlarca virüslü elektronik postanın internet işleticileri tarafından gönderildiğini dile getiren F-Secure internet güvenlik firması araştırma bölüm başkanı Mikko Hypponen; "Ancak bunun hızı düşmüş gözüküyor. Bu saldırı halen bu yılın en büyük virüs saldırısıdır. Yapanların amaçları bilinmese de, neden para kazanmak gibi gözükmüyor" şeklinde konuştu.
FBI ise yaptığı açıklamada virüs kaynağı olmadığını kaydetmesine rağmen, uzmanlar virüsün üretenlerce gerçek gibi tasarlanmasına bağlı olarak yayıldığını söylüyor.
Sober virüsünün ailesine ait olan bu virüslü iletiler,
[email protected], [email protected], [email protected] gibi ya da benzeri adreslerden gönderilmiş gibi gözüküyor ve alıcıyı ilişik dosyadaki soruları yanıtlamak üzere dosyayı açmağa yönlendiriyor. Dosyanın açılması virüsü etken duruma getiriyor ve diğerlerine bulaşmasını sağlıyor. Virüs, daha önceki virüs saldırılarından dolayı koruyucu yazılımları devre dışı kalarak sıklıkla korunmasız duruma düşen şirket ve ev bilgisayarlarında bilgi aktarım hızını yavaşlatıyor.
Sober''in sürümü, 2003''ün Ekim ayında belirlenmiş ve bu tarihten günümüze 25 sürümü bulunmuştu.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.