Film Sitesi kurmak

alismsk234

Katılımcı Üye
2 Ara 2018
761
3
Arkadaşlar blogger'a film sitesi kurmak istiyorum ama telif konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü başka bir yerden çekicem filmi. çekicem derken film benim siteye yüklü olmucak sadece başka sitede olan filmi kendi siteme çekicem. Arkadaşlar başın ağrır boşver demeyin bilenler yazsın lütfen
 

codexhuntress

Yeni üye
29 Şub 2020
43
0
yayınlamak için telif hakkını almadığınız sürece yasak
adamlar istediği zaman dava açar sağlamda para alır telif haklarını kanunu inceleyin

Bu Kanunun amacı, fikir ve sanat eserlerini meydana getiren eser sahipleri ile bu eserleri icra eden veya yorumlayan icracı sanatçıların, seslerin ilk tespitini yapan fonogram yapımcıları ile filmlerin ilk tespitini gerçekleştiren yapımcıların ve radyo-televizyon kuruluşlarının ürünleri üzerindeki manevi ve mali haklarını belirlemek, korumak, bu ürünlerden yararlanma şartlarını düzenlemek, öngörülen esas ve usullere aykırı yararlanma halinde yaptırımları tespit etmektir.

Film ve dizilerin konuları hakkında site açabilirsiniz bence, 'en iyi 10 marvel filmi' gibi başlıklarla çok tıklanacağını düşünüyorum.
 

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,802
1,463
Shibuya
Merhaba,

Yıllardır webmaster platformlarında bulunmaktayım. Film sitesi yüzünden ciddi para cezası ödeyenleri gördüm. Açmaya kesin karar verdiyseniz, aşağıdaki önerileri dikkate almalısınız.

Birçok film sitesinde görmüşsünüzdür, web sitelerinin en aşağıya şöyle bir yazı eklerler;


Site İsmi 5651 sayılı yasanın 5. maddesinde tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, web site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, "e-mail adresi" mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler hukuksal olarak incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde, ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.

Bu şekilde bir yazı eklemeniz gerekmektedir. Ancak birçok kişininde e-mail adresleri kontrol etmelerini unuttuğunu, bu sebepten dolayı tebligat kağıdının ellerinde olduğunu gördüm.

Kesinlikle hosting Türkiye içerisinde bulunmasın. Kuracaksanız hosting veya sunucu hizmetinizi yurt dışından satın almalısınız.

Diğer forumlarda şu tarz mesajları çok gördüm.

Daha 3 gün önce bir arkadaş hostingi yurt dışında olmasına rağmen polis tarafından çağrılmıştı o ne oldu acaba ?

Bütçeniz iyiyse ve pek çok tanıtım yazısı alabilecek potansiyeliniz varsa girebilirsiniz tabi ancak şu sıralar film sitesi sayısının fazla olduğunu söylemek lazım.
Yasal sıkıntı bahsine gelecek olursak, çoğunlukla Türk filmlerinde olmak üzere film yapımcıları avukatları aracılığıyla sizlere mail gönderip eğer filmin tamamını yüklemişseniz kaldırmanızı istiyorlar. Kaldırmassanız mahkemelik olma durumu var maalesef. Çok çok nadir de olsa mail yoluyla uyarmadan mahkemeye verebiliyorlar ancak bununla pek karşılaşmazsınız.
Önerim, bu işe yatırım yapacak paranız varsa açmanızdır yoksa yüzlerce çöp film sitesinden biri olur siteniz.

Bu sebepten dolayı film işi yapmayı pek tavsiye etmem.
 
Son düzenleme:

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,802
1,463
Shibuya
sağolun peki bu film yayınlayanlar nasıl yapıyor merak ettim yanlış anlamayın

Yasa dışı olarak işlem yapıyorlar ama birçoğunun Türk filmlerini yayınlamadığını görmekteyiz :): bu sebepten dolayı daha az risk almaktadırlar. Yabancı içerikler ise dmca yasasına dahil edilmektedir.


Dünya telif hakları örgütü'nün oluşumunu sağlamış internete yönelik amerikan telif hakkı yasasıdır. teknolojinin, aygıtların veya servislerin kontrolsüz ve izinsiz dağılımını ve dağıtımını kontrol edip, haksız yayılımları ve yayılımcıları suçlu beyan eder. 1998 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.
 

Heaven

Kıdemli Üye
28 Ocak 2016
2,454
630
İstediğiniz kadar yabancı film koyun. O filmlerin Türkiye’de koruyuculuğunu yapan bir sürü firma var. Sizinle iletişime geçip sadece fragman için izin vereceklerdir...
 

BraveHero

Katılımcı Üye
12 Ağu 2018
656
13
Pide Center
Arkadaşlar blogger'a film sitesi kurmak istiyorum ama telif konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü başka bir yerden çekicem filmi. çekicem derken film benim siteye yüklü olmucak sadece başka sitede olan filmi kendi siteme çekicem. Arkadaşlar başın ağrır boşver demeyin bilenler yazsın lütfen

Merhaba alismsk234 ,

Film siteleri her zaman sıkıntılı olmuştur. Eğer bir telif davası yersen yüksekten bir ücret alabilirler ve site kapanır direkt bu yüzden önermiyorum fakat illaha yapacam diyorsan yapabilirsin ama dediğim gibi sorun olacaktır.

İyi forumlar dilerim.
 

TOMAR

Üye
18 May 2018
180
0
NEREYE ?
Hocam sizin gibi insanlar olmassa biz nasıl film izliyeceğiz 😁
İşin şakası bir yana cidden sıkıntılı iş lakin bir sürü telif hakkı falan var deniyor ama Vatanİçin hocanın dediği gibi alta o yazıyı koy sonra sadece iframe al fazla sıkıntı yaşamazsın
çünkü diğer film sitelerine bir bak milyonlarca film barındırıyorlar hemde kendi upload ettiklerini lakin sitenin uzantısı dahi değişmeyen var o yüzden onlara bakarak bu işin çok baş ağrıtacağını düşünmüyorum (yabancı filmler)
Ama Yine Dediğim gibi diğer sitelere bakarak söylüyorum
Eğer yanlış bir bilgi verdiysem lütfen düzeltin
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.