Flash Belleğime İşletim Sistemi Kurmak İstiyorum Öneri Verebilir misiniz ?

Anonim23

Yeni üye
23 Eki 2023
17
0
Merhaba.Bende 7 gb lik bir flaş bellek var.Bu flaş belleğe bir işletim sistemi kurmak istiyorum.Yani yanımda taşıya bileceğim işletim sistemi.Bu konuda ne önerirsiniz?
 

teux

Katılımcı Üye
23 Ocak 2023
969
1,414
Yapacağınız işe bağlı bir işletim sistemi söylemek isterdim ancak, belirtmemişsiniz. Kendim kali linux kullanıyorum usb ile kurulum videolarına göz atabilirsin.


//Sorunun çözüldü ise "Çözüm" olarak işaretlersen sevinirim
 

teux

Katılımcı Üye
23 Ocak 2023
969
1,414
kali linux veya parrot os kurabilirsin, 8 gb ve üstü bir hafızaya ihtiyacın olacak

igcbu5g.png


9mo6iqe.png


🤔🤔
 

01Kevin01

Katılımcı Üye
4 May 2022
428
224
Merhaba.Bende 7 gb lik bir flaş bellek var.Bu flaş belleğe bir işletim sistemi kurmak istiyorum.Yani yanımda taşıya bileceğim işletim sistemi.Bu konuda ne önerirsiniz?
(Buradaki tamamen önerilerim yorum ve belli kaynaklara dayalıdır.Bir hata veya sıkıntı karşısında siz sorumlusunuzdur.)
Merhabalar ilk öncelikle ihtiyacınız yoksa bu iş yerine sanal makine yada bedava/denemelik (30dk veya 50dk) vds veren siteler vardır.Eğer bilgisayarınız ve internetiz kötü ise bu usb işi mantıklı olabilir.İlk önce hangi alanda kullanacağını seçmelisin.Linuxların çoğunda usb live özelliği vardır.Genellikle 6 gb ve üstü yeterli olur ama depolama alanını ram olarak kullanmak isterseniz hardiskten yada usbden alabilirsiniz(sanal bellek)

Özel olarakta portable os dediğimiz işletim sistemleri vardır daha hızlı açılırlar ve genel olarak bilgisayarla uyumlu olurlar ama live boot özellikleri kısmını araştır yoksa sadece gereksinimler diye araştırma yaparsan eksik veya bilgisayar için araştırırsın.Ayrıca usb özellikleri ve marka bu konuda çok önemlidir

İlk öncelikle şu videoları ve kaynakları okumanı tavsiye ederim;




Ayrıca amacınız hız ve performans için Xubuntu önerebilirim,indirmek için = Xubuntu
Xubuntu resmi olarak sunulan 2 CD'den herhangi biriyle kurulabilir. Bu kurulum işlemi için en az 1,5 GB boş sabit disk alanı gerekmektedir. Kurulum sırasında kullanıcı arayüzü kullanan Masaüstü CD'si 192 MB RAM gerektirir
Screenshot_2018-04-12_02-35-55.png


Genel olarak güvenlik testleri için Kali Linux önerebilirim.

95px-Kali_Linux_2.0_wordmark.svg.png

Bir sorun olursa sormaktan çekinme...

İyi Günler
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.