Forum için bir öneri (Sizlerde katkılarınızı sunmayı ihmal etmeyin)

'Black-King

Yaşayan Forum Efsanesi
30 Tem 2012
10,353
340
İstanbul
Merhaba 'Black-King,

Bu önerin benimde aklıma gelmişti. Kafamdaki en büyük soru işareti GPT modelleri ile yazılan yazıların Google tarafından tespit edilebilmesi. SEO tarafında bize zarar verebileceğini düşünüyorum. Adminlerimiz SEO tarafına ciddi yatırım ve önem veriyor. Tabi SEO tarafındaki riski kabul edip. GPT kullansak. Ne kazanır, ne kaybederiz onu tartıp biçmek lazım. Önerini teknik ekiple de tartışacağım. Onlarında görüşleri daha gerçekçi olur. Bu fikrini değerlendireceğim.

Önerin için ayrıca teşekkür ederim. 🙏

Saygılarımla,

İyi çalışmalar dilerim.

Selamlar,

Güzel bir noktaya değinmişsiniz, haklısınız. Bu gibi seo sorunları için geliştirme aşamasında "Moderatör onayı" fikrini benimsemiştim.
Ayrıca yapay zeka modelleri tarafından yazılan içeriklerin Google tarafından tespitinin yapılmaması için ekstra modeller ve promptlar mevcuttur.

Bunun dışında, forumun Google tarafından indeks alan alanı, genellikle konuyu açan kişinin belirlediği başlıklar ve içerikten oluşuyor. Gözlemlerime göre cevaplar, daha az indeksleniyor. Bu durumun zamanla aşılacağına inanıyorum ve geliştirme aşamasında tamamen moderatör onaylı olmasını savunuyorum. İçerikler takip edilerek geliştirmeye devam ederseniz, işin sonunda muhtemelen seo problemini aşmış, hatta daha iyi indeks alacak konular üretilebilecektir. Sonuç olarak yeni konular oluşturma botundan ziyade, bot bir cevap botu olacaktır ve en başta söylediğim gibi özgünleştiren ekstra eklentiler ve promptlar mevcut. Eminim bunu farklı uygulamalar kullanmak yerine kendiniz geliştirebilirsiniz. Elbette en doğrusu, bunu geliştirecek olan arkadaşlarla tartışmak ve neler yapılabileceğini ortaya koymaktır.

Umarım forum için hayırlısı olsun.

Saygılarımla,

İyi çalışmalar.
 

crax6

Üye
8 Ara 2022
86
21
Dünya
Bu aşamada yapay zekaya o kadar yük yüklemek yerine anahtar kelimelere göre kullanıcıyı doğrudan ilgili konulara yönlendirse en azından kısa vadeli bir çözüm olur.Kullanıcıya doğrudan cevap vermek yerine konu ile alakalı neleri bilmesi gerektiğini söylese daha faydalı olur gibi.
Sonuçta karşıdaki yapay zekada olsa sorulacak sorular çoğunlukla insta hack ? pc hack ? vs. olacaktır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.