Gece yatarken kulak çınlaması

Mirliva

Administrator
26 Mar 2016
5,100
6,220
[C*]
Hocam buradaki çoğu kişide varsa pc başında durmaktandır ama Gonzales komutanımın da dediği gibi sinüzit de olabilir
 

Plucontry

Yeni üye
29 Nis 2016
14
0
MERSİN
Hocam inanırmısın bende bunu yaşıyordum. Çok fazla telefonla uğraşıp kulaklıkla son ses video izliyor,şarkı dinliyordum. Bu yaptıklarıma son vererek artık kulak çınlamasından kurtuldum..
Çok rahatsız ediyordu.
 

Ricky123

Üye
18 Ocak 2012
176
0
Valla hocam 4 yil once astral seyahat diye bişey denedim o günden bu güne kulaklaim hep cinliyor hic aklima gelmezken cinlamiyor ama hatirlayinca cinliyor benimki psikiyatri galiba
 

Furkan172

Katılımcı Üye
8 Ağu 2015
595
0
Vatanımız
bence kulaklıkla alakası yok aynı olay bendede oluyor gece seeziz bir ortamda oluyor bazen öyle bir çınlıyor ki kendimden geçiyorum ama genelde çok olmuyo
 

Furkan172

Katılımcı Üye
8 Ağu 2015
595
0
Vatanımız
herhangi bir zararı varmı mesela
1. Çınlamanın dirençli ve ilerleyici olması,
2. Baş ağrısı,
3. Bulantı ve kusma,
4. Baş dönmesi,
5. İşitme azlığı
6. Denge bozukluğu

çok sık rastlamıyorsan git ormana yada bahçeye kulağını telefon yada kulaklık vb. şeylerden uzak tutmaya çalış
 

DarkHealler

Özel Üye
4 Eki 2015
8,058
6
izmir:)
Kulak çınlamasını kendi aramızda ‘Biri beni andı.’ diye yorumlarız ama tıp dilinde kulak çınlamasına ‘tinnitus’ denir ve genelde önemsiz olan bu çınlamalar, nadir de olsa altta yatan bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Çınlama sürekli hale geldiyse, uykusuzluk, dikkat bozukluğu, baş dönmesi gibi belirtilere neden oluyorsa veya herhangi bir şekilde günlük yaşantınızda sorun teşkil etmeye başladıysa, kulak burun boğaz doktoruna başvurmanız gerekir.
Kulak çınlamasından şikayetçi olan kişiler çınlamayı farklı şekillerde, ancak kendilerine göre tarif edebilirler çünkü çoğunlukla bu ses dışarıdan duyulamaz. Uğuldama, vınlama, vızıltı, çınlama şeklinde, şiddeti kişiden kişiye değişen ve kulakta veya bazen de ‘kafanın içinde’ duyulan bir ses olarak tanımlandığı olur. Kulak çınlaması genel olarak başkaları tarafından duyulamaz ancak ender de olsa, dışarıdan da duyulabilen çınlamalar vardır. Sıra kulak çınlamasının neden kaynaklandığına geldiğinde, sayılabilecek belli başlı nedenler olmasına karşın, bazı çınlamaların kaynağının belirlenemediği de olur.
İşitme Kaybı
Yaşın ilerlemesiyle birlikte doğal olarak ortaya çıkan işitme kaybı, işitme sinirlerinin hassasiyetinin azalmasına ve kulak çınlamasına neden olur. Gençlerde ise sürekli gürültülü ortamlarda bulunmak, yüksek sesle ve kulaklıkla müzik dinlemek ya da gürültülü iş makinelerine yakın çalışmak gibi nedenlerden kaynaklanan işitme kaybı ve kulak çınlaması görülebilir.
Kulak Çınlamasının Diğer Nedenleri
İç kulaktaki hücrelerin hasar görmesi – İç kulakta bulunan, ince tüyler ses dalgalarına göre hareket ederler ve kulak hücrelerini, beyinde ses olarak algılanacak bir elektrik sinyali yaymaları için harekete geçirirler. Eğer kulaktaki bu tüyler zarar görmüşlerse, hücreler rastgele elektrik sinyali sızdırmaya başlarlar ve bu da bize çınlama olarak yansır.
Kulak kiri – Kulak salgısı, kirleri tutarak ve bakteri büyümesini yavaşlatarak kulak kanalını korumaya alır. Ancak doğal bir şekilde atılamayacak kadar çok kir biriktiğinde işitme kaybı ya da kulak zarı tahrişi gibi nedenlerden dolayı kulak çınlaması meydana gelebilir.
Kulağı etkileyen hastalıklar – Kulağı etkileyen her türlü enfeksiyon, orta kulak iltihabı, labirent iltihabı, sinüzit, alerji ve nezle benzeri rahatsızlıkların çınlamaya neden olduğuna sık rastlanır.
Kulak kemiğindeki değişimler – Otoskleroz denilen orta kulak içindeki kemik eklemlerinin sertleşmesi işitmeyi etkiler be kulak çınlamasına yol açabilir. Daha çok aileden gelen bir sorun olan kulak kemiği büyümesi nedeniyle bu durum ortaya çıkar.
Meniere Hastalığı – Kulak çınlaması, anormal iç kulak sıvı basıncı nedeniyle, iç kulakta oluşan Meniere hastalığının erken bir habercisi olabilir.
Anemi – Kansızlık da denilen anemide, kırmızı kan hücrelerinin azlığı nedeniyle bazı durumlarda kan incelerek oldukça hızlı akmaya ve kulakta çınlama sesine neden olabilmektedir.
Kadınlarda hormonal değişimler.
Kulak Çınlamasının Az Rastlanan Nedenleri
Baş veya boyun yaralanmaları – Kaza, çarpma, darbe benzeri sebeplerden kaynaklanan baş veya boyun travmaları iç kulağı, işitme sinirlerini ya da işitmeyle ilgili beyin fonksiyonlarını etkileyebilir. Bu tip travmalar daha çok tek kulakta çınlama yapar.
Akustik nöroma – Bu iyi huylu tümör, beyinden iç kulağa doğru ilerleyen, işitme ve dengeyi sağlayan, kafatası sinirinde oluşur. Akustik nörinom olarak da bilinen tümör genellikle sadece tek kulakta çınlamaya neden olur.
İlaçlar – Aspirin, romatizma ilaçları, idrar söktürücü ya da antibiyotik gibi pek çok ilacın bir yan etkisi olarak kulak çınlaması şikayeti ortaya çıkabilir. Özellikle doz aşımlarında bu etki görülür. Yüzlerce farklı ilacın çınlama yapması mümkündür.
Yüksek tansiyon – Hipertansiyon ya da stres, alkol, sigara ve kafein gibi tansiyona etki eden etmenler, kulak çınlamasının daha fark edilir olmasına yol açabilir.
Damar tıkanıklığı (Ateroskleroz) – Normalde kalp atışları sırasında esneyen damarların sertleşmesi sonucu, kalp atışları daha çok duyulur olur. Damar tıkanıklığından kaynaklanan çınlamalar her iki kulakta da duyulabilir.
Hipertiroid – Tiroid bezinin çok çalışması, çınlamaya neden olabilir.
Cep telefonu – Eğer cep telefonunuzu elinizden düşürmüyorsanız ve dört yılı aşkın bir süredir her gün en az on dakika cep telefonu kullanmaktaysanız, bu bir çınlama nedeni olabilir.
Temporomandibular eklem bozuklukları (TME) – Başın her iki yanında, kulakların önünde, alt çene kemiği ile kafatasının buluştuğu yerdeki temporomandibular eklemi ile ilgili sorunlar kulak çınlamasına neden olabilir.
Baş ve boyun tümörleri – Baş ya da boyundaki damarlara baskı yapan bir tümör çınlama ve başka belirtilerle kendini gösterebilir.
Nadir görülen ve kulakta her kalp atışıyla birlikte duyulan çınlama tipi (pulsatil kulak çınlaması), iç kulağa yakın damarlarda veya şah damarındaki anormal kan akışı nedeniyle meydana gelebilir.

tedavisi:

Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir

- Alkollü içeceklerden ve kahve gibi kafein içeren gıdalardan uzak durmak.
- Sigara içmemek (Bunun sebebi sigaranın içerdiği nikotin maddesinin iç kulaktaki yapılara kan akışını azaltmasıdır).
- Stresten ve aşırı yordunluktan uzak durmak.
- Düzenli olarak kullanılan ilaçların kulak çınlamasına olumsuz etki edip etmediğini öğrenmek ve olumsuz bir etkisi varsa bu ilaçları azaltmak.
- Düzenli olarak egzersiz yapmak.
- Boynu gerilmiş durumda bırakan bisiklet ve at binme gibi sporlardan kaçınmak.
- Dikkati başka noktalara dağıtarak kulak çınlamasına çok fazla odaklanmamak.
- Yüksek miktarda sese maruz kalmamak, zorunlu olunan hallerde kulak tıkacı kullanmak.
- Maden suyu tüketmemek.
- Çeşitli alternatif tıp yöntemleri kulak çınlaması tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bunlar arasında denenmiş ve kulak çınlamasına olumlu etki yapmış olanlar arasında,

alintidir.sebebleri ve tedavisi hakkinda biraz arastirma ile cozulebilir umarim aydinlaticidir gecmis olsun
 

Lapricon

Uzman üye
13 Şub 2016
1,591
0
Medine
Merhaba arkadaşlar konu yeri yanlışsa değiştirilmesini rica ediyorum.Gece yatarken sessiz bir ortam oluşuyor.Bu ortamda benim kulaklarda çınlama sesi duyuyorum.Bu çınlamayı takmayınca üfff ardından film kopuyor.Dehşet bir şekilde iki kulağa da çınlama giriyor böyle birşeyi yaşayan var mi?
Kulak cinlamasi icin Erzurumlu ibrahim Hakki hz lerinin Marifetname isimli kitabina bakabilirsiniz yada Seyyid Suleyman El huseyni Hz lerinin Kenzul Havas 2 cilt in sonuna
 

Mirliva

Administrator
26 Mar 2016
5,100
6,220
[C*]
Gündüz bile oluyor sessiz ortamda sürekli bi çınlama uyurken gelince umursamadığım zaman giderek artıyor en sonunda kulağımın yanından uçak kalkması gibi şiddetli oluyor uyutmuyor bazı geceler
 

'AnTiM00N

Kıdemli Üye
19 Şub 2016
4,808
3
Gündüz bile oluyor sessiz ortamda sürekli bi çınlama uyurken gelince umursamadığım zaman giderek artıyor en sonunda kulağımın yanından uçak kalkması gibi şiddetli oluyor uyutmuyor bazı geceler
Hocam o zaman sizinki ağır bir daha doktora görünmeni isterim sıkıntı çıkmasın sizin gibiler e forumda gerek var :)
 

WhiteH4cker

Katılımcı Üye
30 Nis 2013
332
0
Bende de var 2 aydır, okulda yüksek sesten sonra oldu, akustik travmadan dolayı. Çınlamayı 7/24 duyuyorum. Hoca(!) sınıf sussun diye sınıf defterini hızlıca masaya vurunca oldu ben en önde oturuyordum uzaklık 50cm falan. Sol kulağımda var çok az da sağda var. Ömür boyu çınlamayla yaşamak istemiyorum, tıpta tedavisi yok zaten her yerde yazıyor, doktora gidince ciddiye almıyor, 80db üstündeki yüksek seslerden korumam gerekmiş kulak içindeki sinirlerin daha fazla zarar görmemesi için, artık dışarıda pilotların taktığı kulaklıklarla geziyorum sesten korumak için. Umarım geçer :(

NOT: Gece yatarken bir an oluyorsa veya 5-10 saniye oluyorsa korkmayın sizinki stresten dolayı falandır. Benimkine cızırtı eşlik ediyor uçağın havayı yarması gibi ses çıkıyor hışırtı falan var.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.