Gizliliğin Önemi [ MAKALE ]

MasKutay

Katılımcı Üye
17 Tem 2014
866
0
127.0.0.1
Gizlilikten kastım tam olarak GENEL GİZLİLİK.

Reel Hayat'ta Gizlilik

Sanal ve Gerçek olarak kendi adınızı ve yaşınızı asla kullanmazsanız tam olarak gizlenmiş olursunuz.
Var olan bir eve kaydınız olmaması gerek.
Dünya çapında ve Ülke genelinde bir isimle tanınacaksınız oda kendi adınız olmayacak öyle bir kullanacaksınız ki kendi adınız olduğuna siz bile inanacaksınız.

İnternet'te Gizlilik.

Var olan bir vpn tarayıcısını asla kullanmayın.

Kullanacağınız vpn'i kendiniz oluşturun. Hatta bir internet kafeye gidip deepfreeze yi kaldırıp kullanacağınız virüsü yükledikten sonra deepfreezeyi aktif edip vpn inizi oluşturabilirsiniz. ( genel bir bilgi vermeyeceğim araştırın bulacaksınızdır )
Veya bir Sunucu kiralayın. Sunucuyu proxy olarak kullanın. Lakin, kullanmadan önce bir vpn kullanmak zorundasınız tam güvenlik için log tutmayan vpn leri araştırarak kendiniz en hızlısını bulun.

Mail Gizliliği

Kullanacağınız mail asla ama asla log tutmamalı bir isimden değilde tam olarak bir şifreden oluşmalı mesela kullandığınız sahte isim MERT olsun bu isimi md5 olarak şifreleyin ve bunu kullanın.
Şifresini'de şifre oluşturuculardan kullanın. Kimse sizi bulamasın LOG tutmayan bir mail kullandığınız için büyük şirket olmayacaktır tamamiyle gizliliği esas almış bir site üzerinden açın.


Sosyal Medya'da Gizlilik

İsterseniz sahte fotoğraflar veya belirli bir kişinin fotoğraflarını kullanabilirsiniz.
Asla ama Asla internetten biriyle buluşmayın, sevgili yapmayın.
SosyalMedya'ya girerken vpn inizi proxy nizi açık tutun + olarak browser vpnleri ile de güvenliğinizi alarak girin.

Bilgisayarınızın Gizliliği

Bilgisayarınızın MAC adresini değiştirin. Üzerindeki seri numaralarını bir tarafa kaydederek silin. ( KARALAMAYIN SİLİN ) Bilgisayarınızın içindeki üstündeki her türlü ibareyi silin. Harici bir mouse ve klavye kullanın ( Laptop ise )
bilgisayarın kapağı ve power tuşu harici dokunmayın hatta yaparsanız klavye veya mouse ile power ayarlayabiliyorsunuz.
İçinde kendinizin ve sevdiğiniz insanların fotoğraflarını bilgilerini barındırmayın.
 

YouKnowWho

Kıdemli Üye
9 Haz 2016
3,774
0
8
Pentegonu hacklemeyeceğiz mübarek

Şaka bir yana bu makale iyi olmuş işini ciddiye alanların uygulamasi gerekir
 

Rolls

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
419
7
Paşam çok fazla film izliyorsun kaptırma bu kadar kendini adam mı öldürdük :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.