Hacker Olmak İçin Edinmeniz Gereken Beceriler Ve Adımlar

LocKz

Yeni üye
1 May 2013
37
0
1) Programlama becerileri

Tüm web siteleri ve tüm yazılımlar, farklı programlama dilleri kullanılarak geliştirilir. Hacking, temelde yazılıma erişim sağlayabilmek anlamına gelir. Erişim içinse kullanılan programlama dilini geliştirebilecek seviyede bilmeniz gerekiyor.

Ethical hacker olarak, farklı dilleri ileri seviyede kullanabiliyor olmanız şart. Programlama beceriniz sayesinde güvenliği tehdit altında bırakabilecek hataları keşfedeceksiniz. Öğrenmeniz gereken başlıca diller arasında PHP, HTML, JavaScript, SQL, Python, Perl, C ve C++ geliyor.

2) Linux

Çoğu web server, Linux işletim sisteminde çalışır. Ethical hacker olarak, en çok üstleneceğiniz görevlerden biri de server erişimi. Bu görev, otomatik olarak Linux’u ethical hacking için olmazsa olmaz bir beceri haline getiriyor. Bu işletim sistemini derinlemesine bilmeniz ve anlamanız gerekiyor.

Linux’a bağlı olan Redhat, Ubuntu ve Fedora gibi ürünleri iyi öğrenmek için kendinize zaman tanıyın.

3) Kriptografi

Ethical hacker olarak, çalışma alanlarınızdan biri de mesajların farklı kişiler arasındaki transferleri olacak. İşe girdiğiniz zaman, mesajların istenmeyen kişilere sızmadan iletilebilmesinden sorumlu olacaksınız.

Kriptografi, tam olarak bu işle ilgileniyor ve normal bir metni okunamaz forma dönüştürüyor veya okunmaz formu normal bir metne dönüştürüyor.

4) Veritabanı Yönetim Sistemi

İngilizcede Database Management System olarak geçen veritabanı yönetim sisteminin kısalması olan DBMS, ethical hacking için çok önemli. DBMS, veritabanı oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir yazılım ve protokoldür.

Kötü niyetli hacklerlar, genellikle veritabanını hedef alır. Ethical hacker olarak, veritabanlarını tehlikeye atan zayıf noktaları bulmanız gerekiyor.

5) Ağ becerileri

Çoğu güvenlik tehditleri ağlar üzerinde gerçekleşir. Bu da ethical hackerlar için bilgisayar ağı becerilerinin çok önemli olduğu anlamına gelir.

Bilgisayarların ağlar sayesinde nasıl birbirine bağlandığını iyi öğrenmelisiniz. Güvenlik tehditlerini keşfetme ve bu tehditlerle mücadele etme konusunda başarılı olmanız gerekiyor.

6) Sosyal Mühendislik

Ethical hacker olarak sadece bilgisayar becerilerine sahip olmak yeterli değil. Aynı zamanda sosyal becerilere de sahip olmanız gerekiyor ve bu aşamada devreye sosyal mühendislik giriyor.

Sosyal mühendislik insanları bazı gizli bilgileri vermek için manipüle etme veya ikna etmeyle ilgileniyor. Bu bilgiler şifre, finansal detaylar veya kişisel veriler olabilir. Hacker olarak bu beceri sayesinde kötü niyetli hackerlar ile kendi niyetinizi belli etmeden iletişim kurabilirsiniz. Böylece onlardan önce davranabilirsiniz.

10 Temel Adım
1- Sertifikalı bir eğitim programına kaydolarak, bilgisayar ve ağ temellerini çok iyi öğrenmeniz gerekmektedir.

2- Yazılım dili İngilizce olduğundan, İngilizce öğrenilmelidir.

3- Hacker olmak isteyen kişilerin programlamayı çok iyi bilmeleri gerekmektedir.

4- İyi bir hacker olmak isteyen kişinin güvenlik kavramlarından ve teknolojilerinden anlaması gerekmektedir. Güvenlik yöneticileri tarafından kurulan engellerin aşılması için onların tanınması gerekmektedir. Bu nedenle PKI, SSL, Firewall ve IDS gibi teknolojilerden anlamak gerekmektedir.

5- Hacker olabilmek için en önemli aşamalardan biri de web uygulamalarıdır. Son dönemlerde hackerler için verimli olan bir alandır. Buna bağlı olarak, web uygulamaları ne kadar iyi anlaşılır ise hackerler da o kadar başarılı olmaktadır.

6- Hackerlik işinde profesyonel olmak isteniyor ise elde edilen bilgilerin doğru bir yönde kullanılması gerekmektedir. Planlı çalışmak ve öğrenmek için sürekli araştırmak gerekmektedir.

7- Hacker olmak için bilinmesi zorunlu olan terimlere hakim olmalıdır.

8- Ciddi bir zaman ve emek harcanan bu işi gerçekten yapmak istediğinizden emin olmalısınız
.
9- Alınan hackerlik eğitiminin iyi yönde kullanılması gerekir. Aksi halde birçok yaptırıma maruz kalınır.

10- Güncel teknolojinin takip edilmesi ve bunun tecrübeler ile harmanlanması gerekmektedir.​


Konu 19.06.2020 Tarihinde Güncellenmiştir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.