Hangi İşletim Sistemi Yüklenmeli?

MerakliRidvan

Yeni üye
8 Ara 2018
40
0
Öncelikle Selamun Aleykum sizlere bir sorum olacaktı kendi laptobuma ssd siparişi verdim ve ona işletim sistemi kurmayı düşünüyorum.Bilgisayarımın özellikleri 4gb ram, İ3 2.5ghz 4 çekirdekli işlemcisi var 120 gblık ssdi gelicek.Sorum bilgisayarı en hızlı şekilde hangi işletim sistemi ile kullanabilirim.Yükleyeceğim şeyler işletim sistemi,Lol,Visual Studio,Photoshop ve sanal işletim sistemi için virtual box uygulaması.

Ek olarak başka bir sorum daha var.Şuan işletim sistemim W8.1 Single 64bit ve 4gb ram olmasına ragmen kullanılabilir olan 3.75 olarak gösteriyor.Nasıl ramin tamamını kullanabilirim ?
 

ibanez75612

Katılımcı Üye
21 Nis 2012
506
1
IIS
Merhaba,

Kişisel görüşüm Windows 10 Pro 64 bit kurabilirsin (güncel kalmanı öneririm).
Daha sonrasında Visual Studio'da her şeyi kurma diskte yer kalmayabilir çünkü 120 gb'ı aşıyor sisteminde yer kalmayabilir.
Disk'in varsa eğer virtual box'u diske kurmanı tavsiye ederim çok kullandığın şeyleri ssd'ye kurabilirsin.

İyi forumlar
 

P4RS

Özel Üye
8 Ocak 2017
5,156
59
Ankara
Merhaba,


Sizlere windows 10 öneririm. Hem günceldir hem diğer işletim sistemlerine nazaran daha kullanışlıdır. Ram yeme olayına gelirsek; [ame]https://www.youtube.com/watch?v=PStCmdaNG-c[/ame]


Bu videoya bakabilirsin.
 

Qwx

Kıdemli Üye
30 Nis 2012
2,728
13
Merhaba,
İstekleriniz doğrultusunda Xubuntu kullanabilirsiniz. LOL oyununu da çeşitli yöntemler ile yükleyebilirsiniz. Photoshop'un da linux için alternatiflerini indirebilirsiniz. Ek olarak RAM sorununuz için buyrun;
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=XIgUgmlPJsA[/ame]
 
20 Nis 2015
113
0
Dostum pc'n fazla eski değilse eski sayılacak kadar varsa linux mint veya mint xfce öneririm cidi cidi söylüyorum hangi pcyi alırsam alayim ek olarak kullandığım linux mint oldu. windows önerim ise windows 10 pro ve güncel tutarsan sorun olmaz eski sistemlerde bile rahat çalışıyor. (benim görüşüm)
 

MerakliRidvan

Yeni üye
8 Ara 2018
40
0

hayalet18

Kıdemli Üye
3 Şub 2015
2,327
2
ERMENISTAN
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.