Haram mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Toryy

Kıdemli Üye
16 Tem 2021
2,636
12
1,658
Beyler biliyorum burası islam platformu değil ama buradan başka forumlardada üyeliğim yok oyüzden bilen varsa hile satmak haram mı
Şu haram günah vs sanal işlere bulaştırılmamalı

Sen kendi ülkene siber saldırı var diye karşı ülkeye saldırıyorsun
E kaç milyon kişinin hakkına giriyorsun
İstihbaratçısın, istihbaratçı ol olma
Yalan konuşuyorsun

Peygamber efendimiz "Müslüman cimri, israfçı olabilir ancak asla yalancı olamaz" diyor

O yüzden bu sanal alemde haram günah işleri karışık, ve bulaştırılmamalı
 

MGALIDER™

Katılımcı Üye
21 Eyl 2021
763
3
320
24
Beyler biliyorum burası islam platformu değil ama buradan başka forumlardada üyeliğim yok oyüzden bilen varsa hile satmak haram mı
kısaca evet ama bunu yapmak nefsimizi irade ile kontrol etmekden daha kolay o yüzden bunu yapıyoruz (asla birşey satmadım sanalda)
 

MGALIDER™

Katılımcı Üye
21 Eyl 2021
763
3
320
24
Konu ülkeni koruman değil
Ülken için çalışsan da bir yönde milyonları korurken bir yönde milyonların hakkına giriyorsun
Şimdi bu sevap mı günah mı?
Bu yüzden bu işlere bulaştırılmamalı diyorum
zaten konu politika değil icraat burda konuştuklarımızın hiç önemi yok sadece boş boş vakit kaybetmiş oluyoruz, şimdi icraat zamanı
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,384
118
2,577
Merhaba, öncelikle şu konuya bir açıklık getireyim. Şimdi oyun hilesi ne demek bundan bahsedeyim. Oyun hilesi adı üstünde bir oyununun dosyalarının orijinal hali ile değiştirilmesidir. Şimdi oyunun veya başka bir işin yasal olmadan kullanmak haramdır kul hakkıdır. Neden mi? Mesela bir oyun 100 TL ama sen oyunu bedavaya alıyorsun bu sefer para ile alan kişilerin hakkına girmiş oluyorsun. HZ. Muhammed (S.AV.) bir hadiste söyle buyuruyor; "Hîle yapan, bizi aldatan benden değildir" bunu oyun olarak değil genel hile anlamda dedim.
Yüce Allah (C.C)
Nisâ Sûresi 29. âyette şöyle buyurmaktadır: “Ey iman edenler! Karşılıklı rızâya dayanan ticaret olması hali müstesnâ, mallarınızı, bâtıl (haksız ve haram yollar) ile aranızda (alıp vererek) yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah, size karşı çok merhametlidir.” Yani kısaca bu tür işler genel olarak haramdır, kul hakkıdır günahtır. Kul hakkının vebali ağırdır. Helal yoldan para kazanmak en iyi yöntemlerden biridir.
 

ERSSE

Katılımcı Üye
6 Kas 2019
465
4
138
Street
Beyler biliyorum burası islam platformu değil ama buradan başka forumlardada üyeliğim yok oyüzden bilen varsa hile satmak haram mı
Bu durumu şöyle diyeyim dövme yaptırmak bana göre haram değilken a b c vb kişileri haram olduğunu düşünüyor konunda ise haram mı bilmem ama hak yeme durumu var nasıl dersen karşıdaki adam senden daha iyi ve maçı kazanıcak ancak sen hile ile kazanıyorsun dediğim gibi haram mı bilmem değildir bence ama hak yeme durumu var ve hile ile oynamak yanlış ancak hile yapmak yanlış değil bulduğun açıkları sata bilirsin
 

'Box-Boy

Üye
18 Ağu 2007
141
195
Beyler biliyorum burası islam platformu değil ama buradan başka forumlardada üyeliğim yok oyüzden bilen varsa hile satmak haram mı
h,lenin parası haram dır. kendisi günahtır. ama bunu eşitlemelisin. hileyi free yayınla kullanan kullarıcıların her biri allah razı olsun allah ne muradın varsa versin derse de sevaba girersin.
 

The VODKA

Uzman üye
8 Haz 2022
1,331
9
920
Hileyi yapanda, yayanda kul hakkına girmez mi? Mesela bugün bilmem ne veritabanlarından örneğin Fransız vatandaşlarının nüfus bilgilerini çalsam ve bunu kullanan kişiler insanlara şantaj yapsa ben bu durumdan suçlu çıkmayacak mıyım? Böyle şeyler iyilik için dağıtılmaz. Hilelerde aynı şekilde iyilik için kodlanmaz. Ben şimdi kalkıp adam gibi oyunumu oynayım ama herifin biri gelsin duvar arkalarından beni vursun, beleş puan alsın beni ramazan ramazan günaha soksun. hoşuna gider miydi? Kullanan kadar, karşısındakinin görüşüde önemlidir. Bunu sadece İslamla bağdaştırmayalım. Diğer dinlerdede kul hakkı kavramı geçmektedir. Diğer dinlerdede günah, haram kavramları vardır. Bu nedenle hileyi yapan kul hakkına girer, bunu yayanda hem kul hakkına girer hemde yapan kişinin günahlarını ikiye katlar. Haram mı yoksa caiz mi kısmı dinlerden dine, kişilerden kişilere yorumlanabilir lakin İslamiyet için hocalara, alimlere sormak gerekir.
 
Son düzenleme:

MGALIDER™

Katılımcı Üye
21 Eyl 2021
763
3
320
24
Hileyi yapanda, yayanda kul hakkına girmez mi? Mesela bugün bilmem ne veritabanlarından örneğin Fransız vatandaşlarının nüfus bilgilerini çalsam ve bunu kullanan kişiler insanlara şantaj yapsa ben bu durumdan suçlu çıkmayacak mıyım? Böyle şeyler iyilik için dağıtılmaz. Hilelerde aynı şekilde iyilik için kodlanmaz. Ben şimdi kalkıp adam gibi oyunumu oynayım ama herifin biri gelsin duvar arkalarından beni vursun, beleş puan alsın beni ramazan ramazan günaha soksun. hoşuna gider miydi? Kullanan kadar, karşısındakinin görüşüde önemlidir. Bunu sadece İslamla bağdaştırmayalım. Diğer dinlerdede kul hakkı kavramı geçmektedir. Diğer dinlerdede günah, haram kavramları vardır. Bu nedenle hileyi yapan kul hakkına girer, bunu yayanda hem kul hakkına girer hemde yapan kişinin günahlarını ikiye katlar. Haram mı yoksa caiz mi kısmı dinlerden dine, kişilerden kişilere yorumlanabilir lakin İslamiyet için hocalara, alimlere sormak gerekir. Bence böyle bir forumda bu soru için verilebilecek en net cevap bu olduğunu düşünüyorum. Boşuna siyaset yapmanın, din tartışmanın bir lüzumu yok.
İslam zaten bunun doğru olmadığını savunuyor, onu karıştırmaman senin şahsi fikrin. Başka söze gerek yok.
 

Zerkalov23

Üye
21 Eki 2020
52
18
İslâm akıl dinidir.
Haksız kazanç, emeksiz gelen paranın her türlüsü haramdır.
Bakıyorum da yine bazıları işi dalgaya almış bazıları BENCE falan filan demiş. Dinde helal de haram da bellidir, bu işin bencesi olmaz. Bir konuda kesin bir bilginiz yoksa yorum yapıp insanları yanlışa sevketmeyin.
 

'ReDLiNe

Blue Team Lideri
23 Haz 2015
7,759
16
3,678
23
Ankara
Yav helaldir haramdır bunu biz bilemeyiz arkadaşlar. Konunun fazla uzatılıp din, devlet, kan davasına dönmemesi için konuyu kilitliyorum. İyi forumlar iyi günler dilerim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.