Hem Yazılımcı Hemde Siber Güvenlik Uzmanı Olunur mu?

'Taha

Üye
16 Ara 2022
221
163
Doğu Türkistan
Her birinde bilmek iyidir. Fakat her şeyi aynı anda bilmek zordur. Önemli olan bir alan seçip o alanda uzmanlaşmaktır. Mesela örnek olarak inşaatçı mesleği, bu işi yapana genel olarak inşaatçı deriz fakat bunun fayansçısı var, demir ustası var, sıvacısı var.
 

CH

Uzman üye
28 Ocak 2019
1,966
907
Siber
Programlamadan, yazılımdan, siber güvenlikten kasıt nedir anlayamadım.. Çünkü 3'üde çok derin ve kapsamlı alanlar.. 3 alana birden hakim olmak istiyorsanız 30 sene sonra olabilirsiniz.. Sizlere tavsiyem hangi alana kendinizi yakın hissediyorsanız yapmaktan zevk duyuyorsanız o alandan başlayın ve kendinizi geliştirin.. Bu süreçte makaleler okuyun, videolar izleyin ve izlerken uygulamaya çalışın.. Esenlikler Dilerim..
 

I AM EAC0D3Rx

Uzman üye
17 Eyl 2023
1,810
1,014
Matrix
Her birinin kendine göre fazlasıyla derinlemesine alanları var. Üç alanda da ilerlemek her alanın %30'luk kısmına hakim olman demek olacaktır, bu da sana yeterli olur mu olmaz mı bilemem. Hevesinin kırılmayacağı, çalışırken zevk alacağın bir alanda ilerleyip tamamına hakim olman daha sağlıklı olacaktır.
 

ANTROPİ

Adanmış Üye
6 Nis 2016
6,279
172
93
root@kali:~#
Bir otelin mutfağında çalıştığını düşün. Müşterilere yapılacak yemek için hem doğrama hem soslama hem de pişirme işlemini tek başına yapabileceksen neden olmasın? : )
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Deneyimli
8 Eyl 2021
3,482
2,652
Evet, hem programcı hem yazılımcı hem de siber güvenlik uzmanı olmak mümkündür. Ama siber güvenlik alanı sürekli gelişmekte ve değişmektedir. Bu nedenle, sektördeki en son trendler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak için kendinizi sürekli geliştirmeniz önemlidir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.